News

Viktor Orban, atac fără precedent la adresa Statelor Unite ale Americii: ”Nu le permitem să ne implice în războiul din Ucraina”

Viktor Orban, atac fără precedent la adresa Statelor Unite ale Americii. Premierul Ungariei îi avertizează pe americani că nu va ceda presiunilor în cazul războiului.
14.04.2023 | 14:44
Viktor Orban atac fara precedent la adresa Statelor Unite ale Americii Nu le permitem sa ne implice in razboiul din Ucraina
Viktor Orban, atac fără precedent la adresa SUA. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Viktor Orban, atac fără precedent la adresa Statelor Unite ale Americii. Premierul Ungariei îi avertizează pe americani că nu va ceda presiunilor în cazul războiului din Ucraina, unde Statele Unite ar încerca să ”forțeze” pe toată lumea să se alăture efortului de război.

Viktor Orban, atac fără precedent la adresa SUA

”Statele Unite ale Americii sunt prietenul şi aliatul nostru, dar Ungaria nu le va permite să o forţeze să se implice în războiul din Ucraina”, a declarat Orban pentru presa de la Budapesta, conform Reuters. Orban acuză SUA că dorește ca toată lumea să intre în războiul din Ucraina, chiar și cu ”forța”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Orban a avertizat omenirea că un viitor război mondial va fi cu siguranță unul ”nuclear”. Mai mult, Orban a insistat asupra faptului că Ungaria nu va trimite niciodată arme Ucrainei. Cu toate acestea, premierul maghiar a lăudat SUA pentru că ar fi un ”prieten și aliat important” care ”împărtășește aceleași idei fundamentale despre libertate și economie de piață” ca Ungaria.

”Totul este dat astfel ca să putem avea relaţii bune şi prietenoase. Când la Casa Albă este un preşedinte democrat, relaţiile sunt mai dificile, iar atunci când este un republican, acestea sunt mai facile”, a declarat Orban. Așadar, Orban a transmis că Ungaria poate să colaboreze mai bine cu republicanii din SUA, deși nu a dorit să se implice emoțional în viitoarele alegeri din 2024.

ADVERTISEMENT

”Nu este treaba noastră să alegem între jucătorii vieţii politice americane”, a completat Orban. SUA susţin războiul din Ucraina. Dacă va fi un război mondial, acesta va fi nuclear”, a transmis premierul Ungariei. Anunțul lui Orban vine în contextul în care SUA au anunțat sancțiuni împotriva a trei oficiali ai Băncii Internaționale de Investiții, printre care și un cetățean maghiar. Banca e controlată de Rusia și are sediul la Budapesta.

Cu toate acestea, Orban nu se simte amenințat de aceste sancțiuni, care n-ar avea legătură cu Ungaria. ”Lista publicată în ajun de Biroul de Control al Activelor Străine din SUA conţine 34 de nume de persoane, printre care un singur ungur, ceilalţi provenind din ţări precum Cipru, Austria şi Liechtenstein. Acțiunea s-a concentrat în principal asupra profesioniştilor din domeniul financiar”, a completat Orban.

ADVERTISEMENT

Referitor la sancțiunile împotriva Rusiei, Viktor Orban a insistat, așa cum a mai făcut-o în trecut, că se opune acestora. Cu toate acestea Ungaria ”recunoaște aceste sancțiuni și le respectă”. Ungaria a devenit un membru problematic din UE și NATO, imediat după începerea războiului din Ucraina. Fără a se ascunde, Ungaria și-a manifestat de multe ori simpatia față de Vladimir Putin și Rusia, sfidând deseori politica NATO față de Moscova.

Pe lângă faptul că au refuzat să impună sancțiuni Rusiei, maghiarii au anunțat că vor cumpăra în continuare gaz rusesc, că nu vor trimite arme în Ucraina și că vor bloca aderarea la NATO a Suediei. Viktor Orban a declarat, de asemenea, că Ucraina nu are nicio șansă să câștige războiul, astfel că ar trebui făcută de urgență o pace prin care Kievul să accepte să cedeze teritorii.

ADVERTISEMENT

Comunitatea internaţională ar trebui să-şi concentreze energiile asupra eforturilor pentru negocieri care să ducă la o încetare a focului şi la pace”, a concluzionat Orban. Potrivit The Guardian, americanii pregătesc sancțiuni inclusiv unor politicieni de top care au legătură cu guvernul Orban, însă e neclar cine sunt aceste persoane și care ar fi motivul invocat.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatre, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii