News

Vin ninsorile în România. Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile țării

România se pregătește de ninsori în următoarele zile. Utilajele de deszăpezire au fost scoase deja pe drumuri în special la munte.
17.11.2022 | 20:18
Vin ninsorile in Romania Utilajele de deszapezire au fost scoase pe drumurile tarii
Ninsori în România în viitorul apropiat. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Oamenii sunt sfătuiți să nu plece la drum, în special din zonele montante, fără echipament corespunzător. Transalpina și Transfăgărășanul s-au închis deja pe anumite tronsoane, iar utilajele de deszăpezire își fac treaba în această zonă.

Vin ninsorile în România

Potrivit Observatornews, Transalpina a fost închisă la primele ore ale dimineții după ce șoseaua s-a acoperit cu un strat subțire de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Acesta măsură este luată având în vedere prognoza meteorologică care ne anunţă că în următoarele zile vor fi precipitaţii sub forme de lapoviţă şi ninsori. Măsura a fost luată pentru a ne asigura că participanţii la trafic nu vor fi puşi în pericol”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova.

În Pasul Palma din Suceava autoritățile au transmis deja că utilajele lucrează din greu pentru a se asigura că drumurile sunt curate. Între timp la Bâlcea Lac ninsorile au acoperit întregul peisaj, spre bucuria amatorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

În alte zone montane, pârtia olimpică de la Borșa pare pregătită de sporturile de iarnă, cel puțin vizual. În restul țării românii se bucură momentan de toamna târzie, pentru că nu sunt anunțate ninsori în alte zone decât cele montane.

În următoarele zile, dinspre vestul şi sud-vestul Europei vor veni precipitaţii în mai multe etape. Asta înseamnă ploi în cea mai mare parte a ţării, ninsori pe creste şi, posibil lapoviţă şi ninsoare în jumătatea de nord a Moldovei. Nu vorbim de strat consistent deocamdată, ci doar de fenomene trecătoare, specifice toamnei”, transmit meteorologii.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM anunțau în urmă cu mai multe zile că România va avea parte de o iarnă blândă, însă în zonele montane vor fi temperaturi mai scăzute și ninsori.

”La munte, spre deosebire de restul țării, temperaturile vor fi mai scăzute.Temperaturile medii vor înregistra 7-10 grade în prima săptămână a intervalului, după care vor scădea la 4 grade în 12 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Temperaturile minime la munte vor înregistra valori de 2 grade Celsius, însă spre 20 noiembrie acestea scad la minus 2 grade Celsius, medie unde se vor menține”, transmiteau meteorologii.

ADVERTISEMENT