News

Vindecat de Covid-19, Joe Biden s-a lăudat că a fost mai rezistent decât Donald Trump: ”A fost grav bolnav”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunțat recent că s-a vindecat de Covid-19 și a profitat de ocazie pentru a sublinia că, față de fostul lider Donald Trump, a fost mai rezistent în fața bolii infecțioase.
28.07.2022 | 09:00
Vindecat de Covid19 Joe Biden sa laudat ca a fost mai rezistent decat Donald Trump A fost grav bolnav
Joe Biden a subliniat că în fața Covid-19, a fost mai rezistent decât Donald Trump, fostul rival pentru mandatul de la Casa Albă. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Joe Biden a sărbătorit miercuri recuperarea după diagnosticarea cu Covid-19 și a recomandat americanilor să se vaccineze, așa cum a făcut și el. De altfel, liderul de la Casa Albă a punctat că vaccinarea împotriva Covid-19 l-a ajutat să treacă ușor peste boală.

Joe Biden, bucuros că s-a vindecat rapid de Covid-19

Președintele american are 79 de ani și a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu șapte zile. Miercuri, în urma unor teste negative, perioada de izolare a liderului de la Washington a ajuns la final.

ADVERTISEMENT

Biden a fost nevoit să stea cinci zile în izolare, dar susține că boala infecțioasă care e prezentă în SUA din ianuarie 2020 nu l-a împiedicat să își exercite atribuțiile.

În același context, el a subliniat că a urmat și un tratament și nu a ratat ocazia de a se lăuda că a fost mai rezistent decât Donald Trump, internat în spital când a fost infectat cu Sars-Cov-2.

ADVERTISEMENT

Când predecesorul meu a luat COVID, el a trebuit să fie transportat cu elicopterul la Centrul Medical Walter Reed. A fost grav bolnav. Din fericire, s-a vindecat.

Biden și Trump s-ar putea confrunta iar la alegerile din 2024

Când eu am luat COVID, am lucrat de la etaj în Casa Albă – din birourile de la etaj – pentru o perioadă de cinci zile. Diferenţa este vaccinarea, desigur”, a declarat Joe Biden, conform Agerpres, care a preluat Reuters.

ADVERTISEMENT

Anunțul a venit în timpul întâlnirii în Grădina de trandafiri a Casei Albe cu personalul şi reporterii acreditaţi. Când s-a văzut cu cei menționați, Joe Biden a renunțat la masca de protecție pentru a putea vorbi cât mai clar.

Amintim că Biden a câştigat alegerile prezidenţiale organizate în 2020. La acea vreme, un punct important al campaniei sale a fost legat de promisiunile de combatere a pandemie de COVID-19 mai bine decât a făcut-o Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Simptomele au fost uşoare, recuperarea a fost rapidă şi mă simt grozav. Pe întreaga durată în care am fost în izolare am fost capabil să lucrez, să îmi îndeplinesc atribuţiile funcţiei fără vreo întrerupere. E o dovadă reală cu privire la unde ne aflăm în lupta contra COVID-19”, a mai spus Biden.

ADVERTISEMENT