Sport

Vinicius Junior, în lacrimi înainte de amicalul Spania – Brazilia! Ce subiect sensibil au atins jurnaliștii la conferința de presă

După ce a fost victima rasismului în mai multe rânduri, Vinicius Junior a izbucnit în lacrimi la conferința de presă premergătoare amicalului Spania - Brazilia.
25.03.2024 | 23:25
Vinicius Junior in lacrimi inainte de amicalul Spania  Brazilia Ce subiect sensibil au atins jurnalistii la conferinta de presa
Vinicius Junior, în lacrimi înainte de amicalul Spania - Brazilia!
ADVERTISEMENT

Spania va primi vizita Braziliei, într-un amical de gală care se va disputa pe stadionul Santiago Bernabeu. Înfruntarea este programată pentru 26 martie, de la ora 22:30, și îl va avea în prim-plan pe Vinicius Junior, vedeta braziliană care evoluează pentru Real Madrid.

Vinicius Junior a izbucnit în lacrimi înainte de Spania – Brazilia

La conferința de presă organizată cu o zi înainte de amicalul de lux din capitala Spaniei, Vincius Junior a izbucnit în lacrimi, după ce a fost întrebat despre rasism, o problemă cu care s-a confruntat în diferite rânduri în meciurile disputate în La Liga.

ADVERTISEMENT

Acesta a declarat că își dorește să fie lăsat să joace fotbal, fără să primească insulte rasiste de la fanii prezenți în tribunele stadioanelor.

”E trist să primesc atât de multe insulte. E un lucru care se întâmplă în fiecare meci, nu numai în Spania, ci în toată lumea. I s-a întâmplat și tatălui meu. Eu vreau să lupt împotriva rasismului pentru ca în viitor nimeni să nu mai treacă prin așa ceva.

ADVERTISEMENT

Există mult rasism și nu numai în Spania, însă tot mai mulți oameni și-au manifestat susținerea față de mine. Sper ca în viitor să devină din ce în ce mai rare cazurile de rasism. 

Ce mă frustrează cel mai tare este faptul că rasismul nu este pedepsit, iar cei care fac asta nu pățesc nimic.

ADVERTISEMENT

Să joci fotbal este important, dar lupta împotriva rasismului este și ea foarte importantă. Mi-aș dori doar să joc fotbal”, a declarat Vinicius Junior, înainte de amicalul Spania – Brazilia.

Vinicius Junior, numit ”cimpanzeu” de fanii rivali

În urmă cu două săptămâni, Vinicius Junior a fost numit ”cimpanzeu” de suporterii lui Atletico Madrid, înaintea returului cu Inter Milano. ”Ole, ole, Vinicius, cimpanzeul”, au scandat ultrașii lui Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

La 24 de ore de la partida din Champions League, Vinicius Junior a reacționat pe rețelele de socializarer. Brazilianul le-a transmis un mesaj celor de la UEFA în care a cerut ca cei responsabili să fie pedepsiți.

ADVERTISEMENT
Tags: