News

Un bărbat a fost înjunghiat cu foarfeca în cap, la Timișoara. Urmărire în centrul orașului

Bătaie și sânge în centrul Timișoarei. Un bărbat a trecut pe lângă moarte, fiind înjunghiat cu o foarfecă de rivalul său
20.04.2023 | 12:25
Un barbat a fost injunghiat cu foarfeca in cap la Timisoara Urmarire in centrul orasului
Agresorul a fugit de la locul faptei dar a fost prins în scurt timp de poliție / Foto: politialoctm.ro
ADVERTISEMENT

Un conflict între trei persoane a izbucnit într-un cartier din zona centrală a orașului Timișoara. Un bărbat a fost reținut, miercuri noapte, în centrul orașului, după ce a rănit un altul, înjughiindu-l cu o foarfecă. Agresorul a fugit, dar până la urmă a fost identificat și reținut de poliție. Polițiștia locală a intervenit în jurul orei 23.

Violențele au avut loc, potrivit poliției, pe tronsonul care leagă străzile Mihai Eminescu cu C.D. Loga. Trei persoane au fost implicate, doi bărbați și o femeie. Potrivit primelor cercetări, agresorul (46 de ani)  l-a lovit pe celălalt bărbat (37 de ani), care era iubitul femeii, cu un obiect ascuțit în zona capului, apoi a fugit.

ADVERTISEMENT

Răfuială amoroasă

„Polițiștii locali aflați în zona centrală a orașului au fost sesizați aseară, în jurul orei 23, că mai multe persoane au un conflict pe tronsonul ce leagă străzile Mihai Eminescu cu C.D. Loga”, informează Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara.”Deplasându-se la fața locului, au depistat trei persoane, din care una prezenta o plagă înjunghiată la nivelul capului. Cei trei, doi bărbați și o femeie, sunt din Timișoara și Iași.

Unul dintre bărbați, în vârstă de 46 de ani, l-ar fi înjunghiat cu un obiect ascuțit, pe iubitul femeii, în vârstă de 37 de ani. Bărbatul a declarat că celălalt l-ar fi agresat în zona Piatra Craiului și că atunci a scos o foarfecă și l-a lovit în cap, după care a fugit spre locul în care a și fost reținut de polițiștii locali.

ADVERTISEMENT

La fața locului a fost solicitat și un echipaj al Ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cei în cauză au fost predați pe bază de proces-verbal polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor”. Potrivit informațiilor locale, bărbatul rănit de foarfecă a primit îngrijiri medicale însă a refuzat să fie dus la spital. Polițiștii Secției 1 Poliție Timișoara l-au audiat pe agresor, fiind deschis și un dosar penal.

Criminalitate stradală

Potrivit prefectului de Timiș, infracționalitatea a crescut atât la nivel de municipiu cât și de județ. Statistici ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș pentru anul trecut arată o creștere cu azproape 47% a cauzelor penale (aproximativ 54.000) raportat la anul  precedent (36.515).

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că nivelul de infracționalitate s-a aflat în creștere în județul Timiș, s-a înregistrat și un număr mare de cauze nesoluționate (cu autori necunoscuți) , 22.554 la sfârșitul anului trecut. Potrivit poliției, ”la nivelul județului Timiș, în cursul anului 2022, au fost sesizate 1.514 infracțiuni stradale, în scădere cu 161 de infracțiuni față de perioada similară a anului 2021, diminuarea procentuală fiind de aproximativ 10%.

În mediul urban, infracţionalitatea sesizată a înregistrat, în anul 2022, faţă de perioada similară a anului trecut, o creștere procentuală cu 6,89 %, însă se înregistrează și o scădere în cazul infracțiunii de tâlhărie, cu aproximativ 7,69 %, respectiv cu 3 fapte mai puțin și a infracţiunilor de distrugere, acestea înregistrând o scădere cu 7,21%, respectiv cu 58 de fapte mai puțin.

ADVERTISEMENT

În mediul rural, infracţionalitatea sesizată a înregistrat, în cursul anului 2022, faţă de perioada similară a anului 2021, o creștere procentuală cu 4,67 %, însă se înregistrează și o scădere în cazul infracţiunilor de tâlhărie, care scad cu 4,85%, respectiv cu 19 fapte mai puțin și a infracţiunilor de distrugere, acestea înregistrând o scădere cu 4,85%, respectiv cu 19 fapte mai puțin”.

 

 

ADVERTISEMENT