Fotbal international

Violenţe în Bruxelles după Belgia – Maroc 0-2! Câte persoane au fost arestate de autorităţi: “Calmul a fost restabilit!” Update Video

A fost haos pe străzile din Bruxelles după Belgia - Maroc 0-2. O maşină şi mai multe scutere au fost incendiate încă din timpul partidei de la CM 2022.
27.11.2022 | 21:05
Haos pe străzile din Bruxelles după Belgia - Maroc 0-2
ADVERTISEMENT
27-11-2022
19:36

11 persoane arestate în Bruxelles. Situaţia s-a mai calmat

Poliţia din Bruxelles a anunţat că a arestat 11 persoane, în urma violenţelor de duminică, iar imaginile video vor fi analizate pentru a-i descoperi pe toţi cei care au provocat daune.

“Pe baza imaginilor filmate vor fi identificaţi toţi cei care au participat activ la revoltă. Calmul a fost restabilit, iar patrulele rămân preventiv în sectoarele în cauză. A fost redeschis traficul pe Boulevard du Midi. Am reuşit să limităm, cu ajutorul unităţilor de comandă, sectorul în care a trebuit să intervenim”, a anunţat Ilse Van de Keere, purtător de cuvânt al poliţiei.

27-11-2022
18:56

Şase staţii de metrou din Bruxelles au fost închise

Din cauza violenţelor de duminică, autorităţile au decis să închidă şase staţii de metrou din Bruxelles. “Situaţia este într-o continuă schimbare, iar revoltele sunt în mişcare. Călătorii pot primi informaţii în timp real pe contul de Twitter al STIB”, au anunţat oficialii STIB, Societatea Transporturilor Intercomunale din Bruxelles.

Violenţe au apărut şi în Anvers, iar un jurnalist al VTM Nieuws a fost atacat în timp ce relata evenimentele din oraş, după ce a fost înconjurat de mai mulţi marocani. Zece persoane au fost arestate după violenţele din Anvers. VEZI VIDEO AICI.

De asemenea, în incidentele din Bruxelles a fost rănit un jurnalist, după ce a fost lovit cu materiale pirotehnice. Poliţiştii au reuşit să disperseze mai multe grupuri de suporteri. “Situaţia este în prezent sub control. Nu au fost identificate pagube foarte mari sau răniţi”, a declarat Michaël De Beul, purtător de cuvânt al Poliţiei din Bruxelles.

27-11-2022
17:07

Haosul continuă pe străzile din Bruxelles

Fanii marocani continuă să producă probleme pe străzile din Bruxelles. În imaginile postate de un internaut pe Twitter se poate observa cum ultraşii au incendiat mai multe containere folosite pentru depozitarea gunoiului.

Poliţiştii nu au reuşit încă să disperseze huliganii adunaţi pe Boulevard du Midi. “Mai multe persoane care poartă cagule au încercat să se confrunte cu forţele de ordine. Au folosit mai multe materiale pirotehnice”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Bruxelles.

27-11-2022
16:00

Mărturia unui jurnalist aflat în zona cu violenţe din Bruxelles

Riadh Bahri a postat un mesaj pe contul personal de Twitter şi a susţinut că poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fanii care au provocat violenţe.

“Gaze lacrimogene pe strada mea. Am protejat o femeie şi copilul ei care plângea. Aerul e plin de gaze. Poliţia se comportă de parcă este un asediu. Putem să anulăm Campionatul Mondial?”, a fost mesajul postat de Riadh Bahri, jurnalist VRT, pe Twitter.

Meciul dintre Belgia şi Maroc a produs haos pe străzile din Bruxelles. Africanii au câştigat duelul din Grupa F, scor 2-0, însă fanii selecţionatei Walid Regragui au produs mari probleme în capitala belgiană.

Violenţe pe străzile din Bruxelles după Belgia – Maroc 0-2

Centrul Bruxelles-ului este în haos, după ce sute de marocani au provocat violenţe în timpul meciului cu Maroc. Conform presei din Belgia, mai multe persoane au aruncat cu torţe şi petarde în trecători şi au dezvastat băncile de pe bulevardul pe care se află Bursa de Valori.

ADVERTISEMENT

Cel puţin o maşină a fost incendiată, acceaşi soartă având-o şi câteva scutere parcate pe stradă. Forţele de ordine s-au mobilizat imediat, iar la faţa locului au fost aduse două tunuri cu apă şi 100 de poliţişti încearcă să-i calmeze pe marocani.

La scurt timp după apariţia forţelor de ordine, huliganii au început să arunce cu pietre în poliţişti. Probleme au fost încă dinaintea startului meciului, când mai mulţi marocani au folosit artificii, însă violenţele au escaladat la finalul partidei jucate la Campionatul Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

Conform Het Nieuwsblad, printre maşinile atacate de huligani s-a numărat şi una a VRT, televiunea publică din Belgia.

Reacţia primarului din Bruxelles: “Am ordonat poliţiei să efectueze arestări”

La scurt timp după ce violenţele au început pe străzi, Philippe Close, primarul Bruxelles-ului, a reacţionat pe Twitter şi a condamnat acţiunile suporterilor marocani.

ADVERTISEMENT

“Condamn cu tărie incidentele din această după-amiază. Poliţia a intervenit deja. Le recomand suporterilor să nu meargă în centrul oraşului.

Poliţiştii încearcă să menţină ordinea publică. Am ordonat poliţiei să efectueze arestări în rândul celor care fac probleme în aceste momente”, a fost mesajul lui Philippe Close.

ADVERTISEMENT

Poliţia din Bruxelles a făcut un apel la cetăţenii capitalei Belgiei să evite deplasarea în zona Boulevard du Midi, locul unde au loc violenţele.

ADVERTISEMENT
Tags: