Sport

Viorel Moldovan vine în ajutorul lui Borza, jucătorul certat de Edi Iordănescu: „La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine“!

Viorel Moldovan i-a oferit sfaturi jucătorului certat de Edi Iordănescu, Andrei Borza, pentru viața sa extrasportivă, îndemnându-l să muncească mai mult, căci altfel poate pierde oportunități.
28.03.2024 | 23:57
Viorel Moldovan vine in ajutorul lui Borza jucatorul certat de Edi Iordanescu La munca copile la munca Trece trenul pe langa tine
Viorel Moldovan, încurajări pentru fundașul stânga certat de Edward Iordănescu / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul jucător legendar al naționalei României i-a oferit sfaturi unui tânăr considerat cu probleme extrasportive, după ultimul derapaj. Viorel Moldovan îl îndeamnă să muncească mai mult, altfel va pierde în carieră sa, care este abia la început.

Trezit la realitate de Edward Iordănescu și Viorel Moldovan

Andrei Borza, fundaș stânga de meserie, pe un post problematic al naționalei, n-a fost în vizorul selecționerului după evenimentul controversat. Apărătorul stânga a petrecut în club alături de Alexandru Albu, chiar după înfrângerea rapidiștilor din Copou.

ADVERTISEMENT

Urmările nu s-au lăsat așteptate, iar Borza a fost exclus din lotul Rapidului pentru următoarea partidă. Selecționerul Edi Iordănescu l-a certat pe Borza înaintea partidei cu Columbia, după ce s-a plâns de lipsa fundașilor stânga.

Viorel Moldovan i-a oferit sfaturi lui Borza, conform Orange Sport, considerând că încă trebuie să i se acorde credite de îndreptare: „La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă ține. Poate se trezeşte totuşi şi se pune pe treabă. Calităţi are foarte bune. Eu cred în potenţialul acestui jucător. A demonstrat la Gică Hagi, a câştigat campionatul“.

ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan crede că controversele, nu forma sportivă, l-au exclus pe tânărul fundaș stânga din vizorul selecționerului pentru EURO 2024: „Trebuie să lase orice altă preocupare şi să se pună pe treabă. Îl puteai lua în considerare pentru EURO dacă se ţinea de treabă. E tânăr şi e posibil să nu facă faţă presiunii, dar putea fi o soluţie, de ce nu?”, a mai completat acesta.

Reacția lui Andrei Borza la cearta părintească a selecționerului Iordănescu

Fundașul stânga al Rapidului a oferit și primul interviu după celebrul eveniment, unde și-a prezentat scuzele. Andrei Borza admite că a fost o greșeală ceea ce s-a întâmplat, și că a fost una tinerească.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare rău, e primul interviu de atunci. Îmi pare rău pentru staff, pentru colegi, pentru conducere, pentru suporteri. Vreau să uit cât mai repede acel episod. Am făcut o greşeală, iar acum vreau să mă gândesc la prezent şi la viitor.“, a spus Borza.

Borza a admis că Edi Iordănescu are dreptate, considerând că este cel mai mare regret al său până acum: „Îl înţeleg (n.r – pe Edward Iordănescu). Nu ai voie să faci aşa ceva dacă vrei la echipa naţională. Îmi pare nespus de rău şi faţă de dumnealui. Eu vreau să muncesc şi să arăt tuturor că sunt cel mai bun. Sunt tânăr. Până acum, da, e cel mai mare regret al meu şi îmi pare nespus de rău.“.

ADVERTISEMENT

Pe fondul tinereții, acesta a fost motivul invocat de Borza pentru atitudinea sa cel puțin puerilă: „Sunt la început de carieră, joc de doi ani la echipe de seniori. Mă vedeam foarte sus şi, aşa cum am urcat, am coborât extrem de rapid”, a mai spus fundașul rapidist.

ADVERTISEMENT