News

Viscol devastator în apropiere de New York. Șapte persoane și-au pierdut viața

Orașul Buffalo din statul american New York a fost afectat de un viscol devastator care s-a soldat cu moartea a șapte persoane.
25.12.2022 | 23:47
Viscol devastator in apropiere de New York Sapte persoane siau pierdut viata
Viscol pe coasta de est a SUA/ Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Coasta de est a Statelor Unite a avut parte un Crăciun marcat de temperaturi care au ajuns și la -45 grade Celsius, iar viscolul a lăsat sute de mii de oameni fără curent electriec, informează Reuters, preluată de Antena 3.

Cel mai afectat a fost orașul Buffalo, unde viscolul extrem de puternic a blocat oameni în mașini și a provocat întreruperi în furnizarea curentului electric.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNN, vremea rea din ultimele zile a provocat 26 de decese în Statele Unite, iar un alt bilanț, al NBC News, numărul morților ar fi de 28.

Strat de zăpadă de 1,5 metri

Dintre aceste decese, șapte au fost înregistrate în regiunea orașului Buffalo, din vestul statului New York. Căderile masive de zăpadă au dus la formarea unor troiene care, pe alocuri, au ajuns la un metru și jumătate înălțime.

ADVERTISEMENT

Un oficial al comitatului Erie, Mark Poloncarz, a spus că una dintre victime a fost descoperită înghețată în mașină, iar celelalte în nămeți. Poloncarz nu exclude ca numărul acestora să crească.

Acesta nu este Crăciunul pe care l-a sperat l-am așteptat, dar încercați să aveți un Crăciun cât mai vesel astăzi. Cele mai profunde condoleanțe familiilor care au pierdut pe cei dragi”, a scris Mark Poloncarz pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Cartiere întregi au rămas fără curent electric încă de sâmbătă seara, iar duminică dimineață problemele nu era complet remediate. „Televizorul meu a continuat să pâlpâie în timp ce încercam să mă uit la meciul dintre Buffalo Bills și Chicago Bears. Am rămas fără curent la scurt timp după al treilea sfert de oră”, a spus Christina Klaffka, o femeie de 39 de ani din North Buffalo.

În cursul acestei nopți sunt așteptate și alte căderi de zăpadă.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a luat legătura cu Casa Albă pentru a obține o declarație federală de dezastru. „Aceasta va rămâne în istorie ca fiind cea mai devastatoare furtună din Buffalo. Aceasta este de neuitat și suntem încă în mijlocul ei”, a declarat Hochul.

ADVERTISEMENT