Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Visul lui Dănuț Lupu: un singur Dinamo! Cum poate fi realizat proiectul cu noul stadion: „Ne dorim acest lucru de anul trecut!”. Video exclusiv

Dănuț Lupu (55 de ani) speră că din trei echipe va rămâne un singur Dinamo după construcția noii arene din Ștefan cel Mare.
28.01.2023 | 12:03
Visul lui Danut Lupu un singur Dinamo Cum poate fi realizat proiectul cu noul stadion Ne dorim acest lucru de anul trecut Video exclusiv
Dănuț Lupu a jucat 6 ani la Dinamo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist a vorbit despre cel mai ambițios plan al său la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Dănuț Lupu vrea un singur Dinamo: „E proiectul meu de suflet”

Antrenorul de la CS Dinamo a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că s-a încercat o fuziune între echipa de fotbal din Liga a doua și clubul din Liga a treia încă de anul trecut. VIDEO MAI JOS.

ADVERTISEMENT

„Noi ne dorim acest lucru de anul trecut, dar nu putem să ne asociem cu cineva care are datorii. Nu permite legea. Cum ar fi ca Ministerul de Interne să plătească datoriile altora?”, a explicat Lupu de ce negocierile s-au împotmolit.

Dănuț Lupu chiar crede că acest lucru este realizabil până în 2025 sau 2026, când noul stadion va fi gata: „E dorința mea, dacă voi putea și cu ajutorul altora, e proiectul meu de suflet. Când e gata stadionul, să facem un singur Dinamo. Eu spun că am șanse. Toate Dinamo-urile! Eu asta îmi doresc și asta vreau să fac”.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu nu va uita niciodată Dinamo, deși a fost iubit și la Rapid: „Nu am jucat niciodată împotriva lui”

Deși mulți îl consideră pe Dănuț Lupu rapidist, fostul mijlocaș central a fost sincer: „Știi care e treaba la mine? Eu recunosc: cum am fost iubit la Rapid, n-am fost iubit la Dinamo! Dar oricât de rea e prima mamă, tot Dinamo rămâne în suflet”.

Lupu a jucat 6 ani la Dinamo și 4 ani la Rapid, unde a fost extrem de apreciat de suporteri: „Eu am spus-o și o repet: ca-n Giulești n-am fost iubit nicăieri! Le mulțumesc mult de tot! Galerie și tot ceea ce însemna Rapid la acea vreme. Dar Dinamo e Dinamo!”.

ADVERTISEMENT

Cum l-a implorat Dănuț Lupu pe Mircea Lucescu să nu îl bage într-un derby Rapid – Dinamo: „Te rog eu frumos!”

Dănuț Lupu a mai dezvăluit că a refuzat să joace împotriva lui Dinamo și l-a implorat pe Mircea Lucescu să nu îl bage în teren: „Și hai să vă mai spun ceva! O bombă pe care nu o știe toată lumea. Eu cât am jucat la Rapid, nu am jucat împotriva lui Dinamo. 

Era nea Mircea antrenor și îi spuneam: ‘Nu mă băga să joc! Te rog eu frumos!’ Și zicea nea Mircea: ‘Stai, mă, liniștit! Nu-ți fă probleme! Ăia oricum puneau doi-trei lângă tine!’. Eu am iubit Dinamo poate mai mult decât cred alții, dar nu mai contează!”, le-a răspuns fostul mare fotbalist celor care îl acuză că nu e dinamovist.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu a cucerit un titlu (1990) și o Cupa României (1990) cu Dinamo, în timp ce la Rapid a câștigat de asemenea campionatul (1999) și Supercupa României (1999).

ADVERTISEMENT