Life

Vivienne Westwood, creatoarea stilului punk, a murit la 81 de ani. Anunțul făcut de familie

Vivienne Westwood, cea care a inventat stilul punk, a murit la 81 de ani. Ce au transmis cei dragi pe rețelele de socializare.
30.12.2022 | 08:19
Vivienne Westwood creatoarea stilului punk a murit la 81 de ani Anuntul facut de familie
Vivienne Westwood, cea care a inventat stilul punk, a murit la 81 de ani. Ce au transmis cei dragi. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Renumitul designer cunoscut ca fiind creatorul stilului punk și new wave din anii 1970, a murit la 81 de ani. Trecerea în neființă a avut loc în locuința sa din Clapham, o suburbie din sud-vestul Londrei, Marea Britanie. Anunțul făcut de familie.

Vivienne Westwood, cea care a inventat stilul punk, a murit la 81 de ani. Ce au transmis cei dragi

Vivienne Westwood a încetat din viață la vârsta de 81 de ani, joi, 29 decembrie 2022, înconjurată de cei dragi. Regretata creatoare de modă și activistă a lăsat în urma sa o familie îndurerată și un soț care i-a fost inclusiv partener de creație.

ADVERTISEMENT

„A murit liniștită și înconjurată de familia ei, în Clapham, sudul Londrei. Lumea are nevoie de oameni ca Vivienne pentru a face o schimbare în bine”, este mesajul lăsat de casa de modă în comunicatul postat pe Twitter.

„Voi continua cu Vivienne în inima mea. Am lucrat cu ea până la sfârșit și mi-a oferit o mulțime de lucruri cu care să mă descurc”, a completat soțul activistei, Andreas Kronthaler.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Vivienne Westwood a îmbrăcat unele dintre cele mai mari nume din modă. Creațiile sale au fost purtate de numeroase persoane publice, după ce i-a impus pe scena modei în anii 1970.

Printre aceștia se numără modelul Dita Von Teese care a ales o rochie violet pentru nunta cu Marilyn Manson. În plus, Prințesa Eugenie a purtat trei creații Westwood la ceremonia Prințului William cu Kate Middleton.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Vivienne Westwood

Pe numele său primit la naștere Vivienne Isabel Swire, designerul va rămâne în istorie pentru că a reușit să devină cunoscută cu modele androgine, tricouri cu slogan și datorită atitudinii ireverențioase la adresa establishment-ului.

S-a născut în satul Tintwhistle din Derbyshire pe 8 aprilie 1941 și a fost cea mai mare dintre cei trei copii ai familiei. Părinții săi erau din clasa muncitoare și au sfătuit-o în domeniul meșteșugului, având o plăcere foarte mare și pentru lectură.

ADVERTISEMENT

A lucrat ca profesor de școală primară o perioadă destul de lungă. Ulterior, și-a deschis primul magazin de îmbrăcăminte căruia i-a pus numele Let It Rock și care se afla pe King’s Road din Chelsea.

Afacerea a fost pornită cu partenerul de atunci Malcolm McLaren și se întâmpla la începutul anilor 1970. Conform BBC, designerul britanic a fost și o activistă convinsă și nu de puține ori a adus pe podium cauzele la care ținea.

Una dintre acestea este cea despre schimbările climatice. Altele au fost legate de poluare și pentru a-și arăta sprijinul pentru fondatorul WikiLeaks, Julian Assange. În anul 2006, a primit titlul de Dame pentru serviciile aduse modei.

În altă ordine de idei, Vivienne Westwood a protestat în anul 1989 purtând un costum similar cu cel al prim-ministrului Margaret Thatcher. În 2015 a protestat conducând un tanc alb în fața casei premierului David Cameron, față de exploatarea gazelor de șist.

ADVERTISEMENT
Tags: