Sport

Vlad Chiricheș, comparații nerealiste după Italia – Macedoniei de Nord 0-1 și România – Grecia 0-1: ”O echipă inferioară nouă e mai aproape de Cupa Mondială”

Căpitanul României, Vlad Chiricheș, a fost cu gândul la meciul dintre Italia și Macedonia de Nord din semifinalele barajului de calificare la CM. Amicalul cu Grecia a trecut în plan secund pentru apărătorul lui Sassuolo.
25.03.2022 | 23:49
Vlad Chiriches comparatii nerealiste dupa Italia  Macedoniei de Nord 01 si Romania  Grecia 01 O echipa inferioara noua e mai aproape de Cupa Mondiala
Vlad Chiricheş și Giorgos Giakoumakis în duel în meciul amical de fotbal dintre România și Grecia. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cel mai selecționat fotbalist al României din actualul lot convocat de Edi Iordănescu a dezvăluit la finalul amicalului cu Grecia că a jucat sub efectul rezultatului reușit de Macedonia de Nord în barajul de calificare la Cupa Mondială.

Vlad Chiricheș: ”Nu am avut somn gândindu-mă că puteam să fim noi în locul Macedoniei de Nord”

Căpitanul ”tricolorilor” a jucat în nota echipei naționale în amicalul cu Grecia 0-1. Apărătorul de 32 de ani a dezvăluit la finalul partidei că nu s-a putut odihni, după victoria fostei adversare a României din campania de calificare la Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Macedonia de Nord a învins, joi seară, campioana în exercițiu a Europei, Italia, și s-a calificat în semifinalele barajului de accedere la Cupa Mondială.

”Nu am avut somn gândindu-mă că puteam să fim noi în locul Macedoniei de Nord. Ne-a lipsit un gram de șansă. O echipă inferioară nouă e mai aproape de Cupa Mondială”, a spus Chiricheș.

ADVERTISEMENT

România nu a reușit să învingă Grecia la debutul noului selecționer Edi Iordănescu, dar căpitanul ”tricolorilor” crede că în perioada următoare vor veni și primele victorii.

”E un nou început, cu idei noi, cu jucători noi, sperăm ca în următoarele meciuri să vină și victoriile. Suntem jucători cu vechime la echipa națională, suntem jucători cu experiență și sper să vină și victoriile.

ADVERTISEMENT

E clar că are idei noi (noul selecționer al României, Edi Iordănescu – n.r.), dar trebuie să fim deschiși la ceea ce ne prezintă, la ceea ce ni se cere și să aplicăm în teren.

Amicalul cu Israel va fi un meci bun, sper să venim cu o victorie. Ne dorim să ne calificăm la un turneu final și cred că vom realiza asta”, a mai spus Chiricheș.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Vlad Chiricheș pentru suporterii echipei naționale

Apărătorul celor de la Sassuolo s-a consacrat în România jucând la Steaua (actuala FCSB) pe vremea când echipa finanțată de Gigi Becali evolua în Ghencea.

La partida contra Greciei, suporterii naționalei au fost împărțiți în două tabere, una dintre ele au aplaudat jucătorii de la FCSB, cealaltă i-a huiduit. Chiricheș a încercat să facă pace la final și le-a transmis un mesaj ultrașilor care au asistat la meci.

”Îmi place când vin la echipa națională, mă simt acasă. Spiritul din Ghencea s-a păstrat chiar dacă e un stadion nou”, a spus Vlad Chiricheș.

Adrian Rus a identificat problema ”tricolorilor” în eșecul cu Grecia

Coechipierul lui Vlad Chiricheș din axul central al defensivei, Adrian Rus, s-a declarat dezamăgit la finalul partidei cu Grecia pierdută de ”tricolori” cu 0-1. Fotbalistul a identificat și problema României în duelul cu reprezentativa elenă.

”Doream să începem cu dreptul, acesta e rezultatul, mergem înainte. În prima repriză am fost timorați, parcă ne-a fost teamă să jucăm, dar în repriza a doua am făcut un meci bun.

E bine, e un început, sper să facem rezultate în continuare. Sper să-l ajutăm (pe selecționer – n.r.) să depășească rezultatele tatălui său (Anghel Iordănescu, fost selecționer al României – n.r.). E greu să poată schimba foarte multe în două, trei zile.

Pentru mine a fost un vis să ajung la echipa națională. Sper ca în meciul cu Israel să jucăm la fel cum am făcut-o în repriza a doua a meciului cu Grecia, când am fost mai curajoși”, a spus Adrian Rus.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,48 este cota pentru ”1X” la meciul Israel – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT