Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Vlad Iacob, contre în direct la Fanatik SuperLiga pe tema insolvenței de la Dinamo: “Nu e așa, nu știu de unde aveți informația”. Video exclusiv

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a discutat în contradictoriu cu Robert Niță în privința banilor pe care clubul îi are de plătit către angajați și jucători.
07.04.2023 | 11:50
Vlad Iacob contre in direct la Fanatik SuperLiga pe tema insolventei de la Dinamo Nu e asa nu stiu de unde aveti informatia Video exclusiv
5 milioane de datoria de care Dinamo poate scăpa dacă planul de reorganizare va fi aprobat la tribunal. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vlad Iacob a intervenit în direct la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI după ce planul de reorganizare al lui Dinamo a fost aprobat de adunarea creditorilor.

Vlad Iacob, declarații după ce planul de reorganizare al lui Dinamo a trecut: „O victorie de etapă”

Vlad Iacob nu desface șampania, deși Dinamo mai are doar un pas până să scape de mare parte din datorii, mai exact cinci milioane de euro dintr-un total de 7,5: „Este un prim pas. Să nu uităm că avem nevoie de validarea de către judecătorul sindic al acestui plan de organizare. Haideți să-i spunem o victorie de etapă dacă vreți, iar situația juridică și financiară a clubului poate să devină și mai bună. Noi eram încrezători că va trece planul de adunare a creditorilor. Votul suporterilor a avut un rol important”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Această decizie afectează însă o parte dintre creditori, care nu își mai putea recupera niciun leu, însă Vlad Iacob precizează: „Lucrurile nu stau chiar așa. Angajații în primul rând vor fi plătiți. Haideți să ne amintim că orice jucător după două luni își poate rezilia contractul. Cea mai mare parte a restanțelor chirografe ale jucătorilor a fost obținută în urma unor decizii FIFA.

Practic jucătorii mergeau acolo după două luni în care nu li s-au plătit salariile și cereau să le fie plătite drepturile până la finalul contractului. Apoi veneau și se înscriau la masa credală cu toată suma și peste o lună sau două mergeau și semnau un contract în altă parte. Eu spun că nu este moral, important e să fie legal”.

ADVERTISEMENT

„Dinamo nu e prima companie care a beneficiat de hair-cut. Au fost firme cu insolvențe mult mai mari”

Oficialul lui Dinamo își apără în continuare clubul: „Dinamo nu e prima companie care a beneficiat de un hair-cut. Au fost firme care beneficiat de insolvențe mult, mult mai mari în România. Cu toții își vor primi banii. Acești angajați cu salarii mici nu sunt la categoria chirografari. Orice societate beneficiază de prerogativele legii insolvenței”.

Iacob a explicat și care era cealaltă alternativă: „Evident, nicio societate nu își dorește să treacă printr-o insolvență. E o situație neplăcută și dificilă, dar e pentru beneficiul societății să reintre în circuitul economic. Nu întru gloria lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dacă Dinamo sau orice societate ar merge către faliment, absolut toți creditorii nu ar mai primi bani și s-ar pierde contracte mari, venituri, taxe și impozite către buget și nu ar avea nimeni absolut nimic de câștigat. Noi avem încredere că lucrurile vor fi bune pentru club. E mai bine pentru fotbalul românesc și era important ca Dinamo să nu moară”.

Robert Niță, discurs acid la adresa lui Dinamo: „O interpretare a legii ca să păcălească angajații”

Robert Niță dezaprobă total modul în care cluburile de fotbal își lasă angajații cu ochii în soare: „Eu vă apreciez și am spus tot timpul că mi-aș dori ca Dinamo să revină cât mai repede în prima ligă. Referitor la ce spuneți dumneavoastră cu haircut-ul, coaforul și că au mai făcut și ceilalți înainte, este o interpretare a legii în favoarea societăților comerciale, ca să nu vorbim doar despre Dinamo, ca să păcălească angajații. 

ADVERTISEMENT

Referitor la cele 60 sau 90 de zile de care spuneți dumneavoastră, se referă la jucătorii străini, care se pot adresa la FIFA. Asta cu insolvența e o excrocherie românească la cluburile de fotbal, unde se scapă și de taxe și de impozite și de marea masă salarială a celor care practic țin clubul în viață”, a mai spus rapidistul.

Vlad Iacob, replică rapidă pentru Robert Niță: „Vă aflați într-o eroare!”/ „La comisii durează mai puțin o naștere decât un memoriu”

Vlad Iacob i-a atras însă atenția lui Robert Niță:„Vă aflați într-o eroare! În primul rând jucătorii pot merge la comisiile din cadrul FRF”. Robert Niță nu s-a lăsat însă: „La comisii durează mai puțin o naștere decât să judece un memoriu. O dată nu se prezintă contabilul, o dată nu vine reprezentantul clubului, pe urmă…”.

Administratorul special al „câinilor” l-a contrazis încă o dată: „Nu este așa! Se poate judeca și în lipsă. Nu știu de unde aveți aceste informații, dar eu vă spun că și comisiile judecă destul de rapid. Vorbim de câteva zile, maxim câteva săptămâni. Nu se taie impozite și taxe!

Nici măcar în acest moment nu se vor tăia de la Dinamo impozite și taxe, clubul le va plăti prin acest nou plan de organizare. Vom plăti și salariați, probabil nu m-ați ascultat. Orice jucător român sau străin poate înceta relațiile contractuale după două luni”.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Babasha, invitat la festivalul
Babasha, invitat la festivalul "Beach, Please!", după ce a fost huiduit pe scenă la concertul Coldplay
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Cât de sinceră e, de fapt, Teo Trandafir. S-a dat singură de gol
Cât de sinceră e, de fapt, Teo Trandafir. S-a dat singură de gol
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt...
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt distruși de durere: ”Îmi va fi atât de dor”
„Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei...
„Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei mă loveau și mai tare”. Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care...
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care îi fascina pe turiști