Sport

Planul de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat! Datorii în valoare de 5 milioane de euro se şterg

Noul plan de reorganizare al lui Dinamo a fost aprobat în Adunarea Creditorilor. Cu acest plan se şterg datorii de cinci milioane de euro din totalul de 7,5 de la masa credală.
07.04.2023 | 10:04
Planul de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat Datorii in valoare de 5 milioane de euro se sterg
Jucătorii lui Dinamo, alături de fani. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
07-04-2023
07:07

Planul de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat!

Noul plan de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat de creditori. Pentru a intra în vigoare, el trebuie să fie aprobat în Tribunal. Dacă se va întâmpla asta, 5.000.000 de euro din datoriile pe care le are Dinamo vor fi şterse şi vor mai rămâne de plătit 2.500.000 de euro până în 2025, creanţe salariale şi bugetare. 

Zi importantă la Dinamo, de care ar putea depinde viitorul clubului. Noul plan de reorganizare întocmit de RTZ & Partners va fi supus la vot în Şedinţa Adunării Creditorilor, care va avea loc la sediul administratorului judiciar.

Zi importantă la Dinamo! Se supune la vot noul plan de reorganizare al clubului

Cu ajutorul noului plan de reorganizare ar urma să fie tăiate datorii de aproximativ 5 milioane de euro din totalul celor 7,5 milioane pe care le are Dinamo. Astfel, ar mai rămâne 2,5 milioane de euro de plătit până în 2025.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi aprobat de Adunarea Creditorilor, planul va merge apoi la judecătorul sindic, înainte de a intra în vigoare. Este al treilea plan de reorganizare pentru Dinamo, al doilea primind aviz negativ în luna decembrie.

Lună crucială pentru viitorul lui Dinamo!

Este o lună crucială pentru viitorul lui Dinamo. Clubul trebuie să plătească datoriile urgente astfel încât să poată lua licenţa pentru sezonul viitor, termenul limită fiind ultima zi din aprilie.

ADVERTISEMENT

Noii acţionari majoritari de la Dinamo, Eugen Voicu şi Andrei Nicolescu încearcă să convingă Adunarea Creditorilor să voteze noul plan. Prin ştergerea unui procent uriaş din aceste datorii, clubul ar putea atrage mai uşor noi investitori.

Noii acţionari vor să atragă cât mai mulţi oameni de afaceri: “Cu siguranță vom coopta și alți antreprenori! E un drum firesc”

Claudiu Florică a declarat că este interesat să investească la Dinamo, însă omul de afaceri aşteaptă şi el să vadă cum se vor întâmpla lucrurile în ceea ce priveşte noul plan de reorganizare. Acţionarii au anunţat că planul este să atragă cât mai mulţi investitori din zona de business:

ADVERTISEMENT

“Cu siguranță vom coopta și alți antreprenori! E un drum firesc, anunțat, de altfel, și în comunicat. Cred că e util să fac o precizare: nu cautăm, nu ne asteptăm, nu visăm la „finanțatori”. Da, vă rog, să puneți și ghilimelele.

Nu ne imaginăm că vor apărea persoane exotice care să reverse râuri de bani. Nu au apărut și nu s-au revărsat până acum, n-o vor face nici de acum înainte. Și e firesc. Pentru că oamenii care au muncit banii, nu-i revarsă… investesc!

ADVERTISEMENT

Cu cap, cu planuri de afaceri, cu etape concrete și criterii bine definite. Astfel de parteneri ne dorim la Dinamo pentru a putea construi sanatos, temeinic și pe termen lung”, a explicat Andrei Nicolescu.

ADVERTISEMENT