News

Vladimir Putin, întâlnire cu mamele soldaților ruși: ”Vă împărtășim durerea”. Liderul rus nu regretă nimic

Vineri, Vladimir Putin s-a întâlnit cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina. Liderul rus le-a transmis că nu regretă nimic și a spus că le împărtășește suferința.
25.11.2022 | 16:06
Vladimir Putin intalnire cu mamele soldatilor rusi Va impartasim durerea Liderul rus nu regreta nimic
Vladimir Putin le-a transmis mamelor soldaților ruși că nu regretă ”operațiunea militară specială” din Ucraina. Sursa foto: scmp.com
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care armata rusă înregistrează eșecuri importante pe frontul de luptă din Ucraina, Moscova face o mișcare importantă de imagine.

Vladimir Putin le-a transmis mamelor soldaților ruși că nu regretă ”operațiunea militară specială” din Ucraina

De câteva săptămâni, mame și soții ale militarilor ruşi mobilizaţi pentru a lupta în Ucraina se reunesc în toată țara.

ADVERTISEMENT

Acestea cer, prin mesaje video difuzate pe canale de internet în limba rusă, ca preşedintele Rusiei să-şi respecte promisiunile făcute față de cei mobilizați.

Într-o mișcare de imagine, vineri, la Kremlin, Vladimir Putin le-a primit pe mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina. Liderul rus le-a spus că nu regretă că a lansat ”operațiunea militară specială” și a spus că împărtășește suferința lor.

ADVERTISEMENT

Într-o întâlnire preînregistrată difuzată în presa de stat de la Moscova, Putin le-a spus mamelor soldaților să nu creadă tot ce văd la televizor sau citesc pe internet, susținând că circulă multe ”falsuri” despre conflict.

Pe canalele de socializare au apărut mai multe imagini cu Putin, plasat în mijlocul unui grup de mame. Toți stau în jurul unei mese pe care sunt ceşti cu ceai, prăjituri şi cupe cu fructe de pădure proaspete.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, liderul de la Kremlin le spune femeilor: ”Aș vrea să știți că eu, personal, dar și întreaga conducere a țării, vă împărtășim durerea”.

Putin adaugă, imediat: ”Înțelegem că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu, mai ales pentru o mamă. Împărtășim această durere”.

ADVERTISEMENT

Sute de mii de ruși, trimiși să lupte în Ucraina. Putin: ”Nu regret nimic”

Putin le-a mai spus mamelor îndurerate și îngrijorate că nu regretă lansarea operaţiunii împotriva Ucrainei.

În acest sens, el a prezentat războiul ca un moment de cotitură, în care Moscova trebuie să ţină piept Occidentului.

”Rusia a înfruntat în sfârşit o hegemonie occidentală arogantă după decenii de umilinţă în anii care au urmat căderii Uniunii Sovietice în 1991”, le-a explicat Putin femeilor care stau la masă cu el, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT