News

Vladimir Putin nu va participa la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov. Care este motivul

Vladimir Putin nu va lua parte la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov, care va avea loc sâmbătă. Reprezentanții Kremlinului au precizat motivul care-l impiedică.
01.09.2022 | 23:11
Vladimir Putin nu va participa la inmormantarea lui Mihail Gorbaciov Care este motivul
De ce nu va merge Vladimir Putin la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin va fi absent sâmbătă la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice. Oficiali ai Kremlinului au comunicat absența de la eveniment a președintelui Rusiei.

Putin va fi absent la înmormântarea lui Gorbaciov. Ce au precizat oficialii Kremlinului

Tot Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, a transmis că Vladimir Putin nu-l va putea conduce sâmbătă pe ultimul drum, pe Mihail Gorbaciov, din cauza programului încărcat.

ADVERTISEMENT

După anunțul lui Dmitri Peskov, agenția de stat RIA Novosti a făcut public un video în care Vladimir Putin apărea depunând un buchet de flori la sicriul fostului președinte al URSS, scrie HotNews.

Vladimir Putin a depus un buchet de flori la sicriul lui Mihail Gorbaciov

În aceeași filmare, liderul de la Kremlin s-a recules o clipă, și-a făcut o cruce și apoi a plecat. Tot momentul a durat în jur de 30 de secunde.

ADVERTISEMENT

De altfel, la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov va exista o gardă de onoare, iar statul va ajuta la organizarea evenimentului, a mai precizat Dmitri Peskov. Însă, nu a spus și cum va fi diferită ceremonia față de o înmormântare de stat.

”Vor fi elemente ale unei înmormântări de stat în sensul că va exista o gardă de onoare. Se va organiza un rămas bun.

ADVERTISEMENT

Statul va ajuta la organizarea acestei înmormântări”, a transmis joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, într-o conferință de presă.

Unde va fi depus lui trupul Mihail Gorbaciov

Fiica lui Mihail Gorbaciov, Irina, a comunicat că ceremoniile de înmormântare ale tatălui său se vor desfășura în Sala Coloanelor a Casei Sindicatelor din Moscova, aici unde se află depus și trupul lui Stalin, care a decedat în 1953.

ADVERTISEMENT

Tot fiica fostului președinte al URSS a mai precizat că trupul tatălui ei va fi depus în cimitirul Novodevici din Moscova. Mihail Gorbaciov a murit la vârsta de 91 de ani, marți seară, la Spitalul Clinic Central, fiind bolnav de mai multă vreme.

”Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit în seara asta după o boală gravă și prelungită”, a informat Spitalul Clinic Central, potrivit agenției RIA și citată de CNN.

Mihail Gorbaciov a fost ultimul președinte al URSS, dar și cel care a contribuit la destrămarea Uniunii Sovietice, la prăbușirea Zidului Berlinului și la încheierea Războiului Rece. El a condus URSS din 1985 până în 1991.

ADVERTISEMENT