Sport

Vladimir Putin, reacție „acidă” după ce sportivii ruși au fost excluși din competițiile internaționale: „Au fost discriminaţi din motive pur politice!”

Vladimir Putin (69 de ani), președintele Rusiei, a avut un discurs dur cu privire la faptul că sportivii ruși au fost excluși din competițiile internaționale.
27.04.2022 | 16:15
Vladimir Putin reactie acida dupa ce sportivii rusi au fost exclusi din competitiile internationale Au fost discriminati din motive pur politice
Vladimir Putin (69 de ani), președintele Rusiei, a avut un discurs dur cu privire la faptul că sportivii ruși au fost excluși din competițiile internaționale
ADVERTISEMENT

După ce Rusia a pornit un adevărat război în Ucraina, marea majoritate a sportivilor din Rusia și Belarus au fost excluși din competițiile internaționale.

Vladimir Putin, reacție „acidă” după ce sportivii ruși au fost excluși din competițiile internaționale

Liderul de la Kremlin consideră inadmisibil faptul că sportivii ruși nu mai pot participa în competițiile internaționale și acuză faptul că sunt încălcate drepturile omului.

ADVERTISEMENT

„Cuvinte speciale pentru sportivii noştri paralimpici – v-aţi pregătit să vă prezentaţi realizările la Jocurile de la Beijing, într-o luptă deschisă şi corectă, pentru a vă confirma statutul binemeritat că sunteţi cei mai puternici. Şi felul în care au ieşit lucrurile, desigur, este dincolo de orice critică.

Suspendarea sportivilor din Rusia şi Belarus nu numai că a încălcat principiile fundamentale ale sportului, dar a încălcat deschis şi cinic drepturile fundamentale ale omului, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată în Adunarea Generală a ONU în 1948 – totul este scris chiar acolo.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba despre statut, nu despre statutul politic, juridic sau internaţional al ţării pe care o reprezintă sportivul. Este vorba despre omul însuşi – atletul. Aceste drepturi au fost încălcate.

Sportivii noştri au fost discriminaţi din motive pur politice, pe baza cetăţeniei şi naţionalităţii lor. Acest lucru nu este în niciun fel compatibil cu principiile olimpismului şi paralimpismului.

ADVERTISEMENT

Sub masca recomandărilor au fost introduse sancţiuni reale. Din păcate, toate acestea arată o comercializare ulterioră, pentru că există o dependenţă foarte mare de sponsori, de sacii de bani şi de mişcarea paralimpică şi mişcarea olimpică. Această dependenţă comercială este o cale spre degradare.

Un exemplu foarte recent este înotătorul nostru Evgheny Rylov: Federaţia Internaţională de Înot l-a suspendat timp de 9 luni din competiţii, doar pentru că a asistat la un concert dedicat aniversării reunificării Rusiei şi Crimeei. Ei au dus problema la o absurditate totală”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu sportivii olimpici.

ADVERTISEMENT