News

Vot în Camera Deputaților pe moțiunea simplă a USR împotriva ministrului agriculturii, Florin Barbu. Rezultatul covârșitor

Marți, 26 martie, s-a dat votul în Camera Deputaților pe moțiunea simplă a USR depusă împotriva ministrului agriculturii, Florin Barbu. Care a fost rezultatul.
26.03.2024 | 12:57
Vot in Camera Deputatilor pe motiunea simpla a USR impotriva ministrului agriculturii Florin Barbu Rezultatul covarsitor
Camera Deputaților a respins moțiunea simplă a USR împotriva ministrului agriculturii Florin Barbu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, în Camera Deputaților s-a dat votul final pe moțiunea simplă a celor de la USR depusă împotriva ministrului agriculturii, social – democratul Florin Barbu.

Camera Deputaților a respins moțiunea simplă a USR împotriva ministrului agriculturii Florin Barbu

Săptămâna trecută, aleșii de la USR au depus o moțiune simplă împotriva ministrului agriculturii, Florin Barbu. Politicienii din Opoziție l-au acuzat pe oficialul Guvernului că ”îi tratează cu dispreț pe fermieri și îi sfidează pe românii care plătesc zilnic, în piață și în magazine, prețul incompetenței sale”.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, dată fiind majoritatea de care au parte cei de la PSD și PNL în Legislativ, demersul celor de la Uniunea Salvați România nu a avut nicio șansă de izbândă.

Marți, 26 martie, Camera Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu. S-au înregistrat 77 de voturi ”pentru”, 149 de voturi ”împotrivă” și 7 abțineri. Alți 10 deputaţi nu au votat.

ADVERTISEMENT

În această moțiune, intitulată ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”, USR i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să-l demită pe ministrul agriculturii, Florin Barbu. Formațiunea de opoziție a susținut că acesta ar trebui să lase funcţia pe care o deţine ”pentru cineva mai priceput şi mai puţin nostalgic după comunism”.

Replica lui Florin Barbu pentru USR: ”Moțiunea, o înșiruire de lozinci, propagandă şi multe neadevăruri”

Luni, la dezbaterea moțiunii simple, ministrul Barbu a spus că aceasta nu este decât ”o înşiruire de lozinci, propagandă şi multe neadevăruri, tipice USR-ului”.

ADVERTISEMENT

Am citit cu atenţie rândurile acestei moţiuni simple, ce este în fapt, o înşiruire de lozinci, propagandă şi multe neadevăruri, tipice USR-ului. Că este o moţiune total neserioasă, ne putem da seama încă din titlu. Să vorbească despre Ceauşescu exponenţii securiştilor de rit nou este cel puţin jenant”, a afirmat ministrul.

Același Florin Barbu le-a cerut celor de la USR ”să explice românilor unde s-au dus banii din conturile României. Pot cere sprijin şi neamurilor. Aveţi idee, domnule Năsui? Aveţi idee, domnule Drulă?

ADVERTISEMENT

Poate vă ajută şi domnul Cioloş, fostul dumneavoastră coleg, cel care a făcut cel mai mult rău agriculturii din postura de comisar european”, a spus ministrul agriculturii în discursul său din plen.

ADVERTISEMENT