News

Vremea a făcut ravagii în Caraș-Severin. Zeci de case au fost inundate: “Nenorocire, ne ia apa!”

Case inundate în Caraș Severin, în urma unui episod de vreme severă care a durat doar câteva minute. Oamenii sunt dipserați.
02.04.2023 | 09:38
Vremea a facut ravagii in CarasSeverin Zeci de case au fost inundate Nenorocire ne ia apa
Mai multe case au fost inundate în județul Caraș-Severin, în urma unei ploi / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Observator
ADVERTISEMENT

Zeci de case au fost inundate în Caraș Severin, în urma unei ploi torențiale care a durat nu mai mult de câteva minute.

Case inundate după 20 de minute de ploaie intensă, în Caraș-Severin

Capriciile vremii au adus în pragul disperării zeci de persoane, care și-au văzut gospodăriile distruse, fără ca ei să poată interveni.

ADVERTISEMENT

A plouat aproximativ 20 de minute, însă a fost suficient pentru ca mai multe case să fie inundate, în Caraș-Severin. Precipitațiile au fost extrem de intense și au ajuns chiar și la 70 de litri pe metrul pătrat.

Un pârâu din localitatea Bocșa a ieșit din matcă și a inundat case, străzi și a distrus podețe. Sistemul de canalizare nu a făcut față, iar 40 de case au fost inundate, ajungând sub ape. Cartierul Măgura a fost cel mai afectat.

ADVERTISEMENT

Pompierii au intervenit de urgență

”Nenorocire, ne ia apa! Ia uite, aici! Toată apa asta intră în casă”, au strigat locuitorii, disperați, potrivit Observator. Proprietarii caselor inundate din Caraș-Severin speră acum să primească ajutorul autorităților.

Primii care le-au sărit în ajutor au fost pompierii, care au intervenit cu motopompele. Aceștia au intervenit și cu un buldoexcavator, pentru a decolamata albia râului, astfel încât apele să aibă unde să se retragă.

ADVERTISEMENT

”În momentul de față, apa curge pe stradă, nu există risc pentru populație”, a declarat Lt. Sorin Craioveanu, comandant al detașamentului de pompieri Reșița, potrivit sursei citate.

Vremea rămâne ploioasă, în perioada următoare

În Caraș-Severin, vremea va rămâne instabilă în zilele următoare. Duminică sunt așteptate ploi care vor avea aspect de furtună. De asemenea, se vor semnala descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Coșmarul proprietarilor de case inundate din Caraș-Severin continuă și în zilele următoare. Sunt șanse mari să se înregistreze precipitații până joi, perioadă în care se vor înregistra temperaturi destul de scăzute pentru această perioadă a anului.

Luni și marți va fi cel mai frig, cu maxime care nu vor depăși 3-4 grade. Începând de joi, vremea se încălzește și precipitațiile se opresc.

ADVERTISEMENT