News

Vremea în București în weekendul 19-20 iunie. Când se opresc ploile abundente

Vremea în București în weekendul 19-20 iunie. Se anunță averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.
19.06.2021 | 12:55
Vremea in Bucuresti in weekendul 1920 iunie Cand se opresc ploile abundente
ADVERTISEMENT

Prognoza specială pentru Municipiul Bucureşti emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) indică faptul că vremea va rămâne instabilă în Capitală în următoarele 48 de ore.

Se anunță cu cer noros, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Aceste fenomene meteo vor ține până până duminică seara.

ADVERTISEMENT

ANM anunță că până pe 20 iunie, ora 09:00, se vor înregistra cantităţi de apă, în medie, de 20 – 25 litri/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări, în general de 40 – 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21 – 22 de grade Celsius, iar cea minimă de 15 – 16 grade.

Vremea în București va fi urâtă în weekendul 19-20 iunie. Prognoza pentru duminică este un pic mai optimistă

Duminică, între orele 9:00 – 23.00, prognoza transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie indică o vreme ceva mai caldă în Bucureşti, conform știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Totuși, în continuare vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade cu averse şi descărcări electrice, mai intense şi mai frecvente după-amiaza şi seara.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă, în medie, de 10 – 15 litri/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea neașteptată din luna iunie continuă să facă prăpăd în toată țara. România este sub influența unui ciclon de la Marea Neagră, care deja a provocat inundații severe în mai multe regiuni.

Până sâmbătă seara la ora 23:00 o mare parte din România se află sub avertizare de cod galben. În Muntenia, Oltenia, Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu furtuni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 16 județe vor sub avertizare de cod portocaliu până sâmbăta, ora 23:00. Alte 5 județe vor rămâne sub alertă meteo până duminică seara.

Vremea va deveni mai frumoasă de marți, 22 iunie, valorile de temperatură vor crește. Este posibil să avem și primele zile de caniculă, cu temperaturi de 35 și izolat 36 de grade Celsius, în special în zonele de vest și sud-vest.

În Capitală se vor înregistra temperaturi de 32-33 de grade Celsius, a transmis Directorul ANM, Elena Mateescu, conform Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: