News

Vremea în România: vești proaste de la meteorologi. Ce temperaturi se vor înregistra în perioada următoare

Primăvara se mai lasă așteptată în România. Temperaturile continuă să varieze în funcție de zile.
16.03.2024 | 14:31
Vremea in Romania vesti proaste de la meteorologi Ce temperaturi se vor inregistra in perioada urmatoare
Vremea în România rămâne schimbătoare. În București, după un weekend călduros, temperaturile scad treptat / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vremea în România continuă să joace feste și să rămână inconstante. Nici în săptămânile următoare nu vom renunța definitiv la hainele groase.

După un weekend călduros, se întoarce frigul

După acest weekend, când soarele și-a făcut simțită prezența în unele zone ale țării, vremea în România se strică din nou. Temperaturile vor alterna de la o zi la alta, iar în timpul nopții acestea vor coborî până aproape de zero grade.

ADVERTISEMENT

Mai exact, zilele de sâmbătă (16 martie) și duminică (17 martie) vor avea temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade. Se pot atinge maxime de 17 grade în unele zone ale țării. La București, sâmbătă se vor înregistra 14 grade, în timp ce duminică, termometrele pot indica maxim 18 grade Celsius.

Cum va fi vremea în România, începând de luni

Lucrurile se schimbă radical, începând de luni, 18 martie. Frigul revine, mai ales în zonele de nord, dar și în restul țării se vor înregistra răciri accentuate.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță și ploi izolate, destul de slabe cantitativ, în principal în zona de vest a României. În zonele montane, este posibil să ningă ușor. La București, mercurul termometrelor va coborî până la 14 grade, în cursul zilei de luni și la 10 grade, marți.

În general, temperaturile de săptămâna viitoare vor rămâne cam în același interval cu cele din perioada trecută. În regiunile estice, sudice și sud-estice, regimul pluviometric va fi excedentar, pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Temperaturile cresc la finalul lunii martie

Vești ceva mai bune sunt pentru ultima săptămână din martie, când ne apropiem a doua lună de primăvară. Meteorologii se așteaptă la temperaturi mai ridicate decât cele normale, după data de 25 martie.

Ulterior, până la mijlocul lunii aprilie, se așteaptă o încălzire treptată, cu temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade, în cam toate regiunile țării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, regimul pluviometric nu va depăși valorile obișnuite. Vremea va fi, în general, călduroasă până la mijlocul primăverii.

ADVERTISEMENT
Tags: