News

Vremea se schimbă radical în România. Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în țara noastră în câteva zile

Vremea devine din nou capricioasă în România, astfel că meteorologii transmit că temperaturile vor scădea cu multe grade, după o perioadă de căldură neobișnuită.
11.02.2024 | 16:26
Vremea se schimba radical in Romania Ciclonul din Marea Mediterana ajunge in tara noastra in cateva zile
Vremea se schimbă radical în România. Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în țara noastră în câteva zile
ADVERTISEMENT

Așadar, la mijlocul lunii februarie, cu toate că românii deja se bucurau de temperaturile de afară, în unele zone chiar și 15 grade Celsius pe timpul zilei, iată că frigul se întoarce. De altfel, specialiștii ANM transmiteau încă de acum două săptămâni că vremea va fi extrem de complicată la mijloc de lună.

Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în țara noastră în câteva zile

Motivul? Un ciclon din Marea Mediterană va ajunge în România în câteva zile, astfel că vremea va deveni instabilă, în special în nordul României, unde temperaturile nu vor depăși 7 grade Celsius, iar vântul va bate foarte tare.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform directorului ANM Elena Mateescu, vor fi înregistrate scăderi de temperatură și va ploua. ”În București, începând de marți temperatura aerului nu va mai depăși 11 grade, după ce în acest weekend s-au înregistrat până la 20 de grade Celsius.

Și ploile își vor face simțită prezența, urmând ca spre finalul săptămânii vremea să devină una de iarnă cu o răcire semnificativă”, mai transmis meteorologii, conform Observatornews.ro. “Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice.

ADVERTISEMENT

Duminică dimineață am înregistrat la 128 de stații meteorologice, cele mai mari temperaturi minime zilnice, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră. 30 de stații au înregistrat recorduri lunare. Duminică la ora 15, înregistrăm 18 grade la București, Afumați și București Băneasa.

De luni, temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7,8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16,17 grade Celsius”, a mai punctat Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT

Intensificările vântului vor fi semnificative, fiind vorba despre cantități de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat, precum și intensificări ale vântului de 50-60 km/h. Așadar, o vremea care-i va determina pe oameni să stea în case, sau dacă merg la muncă să-și ia mereu umbrela cu ei pentru a nu se îmbolnăvi.

Cum va fi vremea în București în această perioadă?

Conform prognozei meteorologilor pentru ziua de luni, 12 februarie, strict pentru București, valorile termice vor fi ușor mai scăzute față de intervalul precedent. Cu toate acestea, bucureștenii vor avea parte de o vreme plăcută în intervalul 8 – 18:00, așa cum menționează sursa citată, cel puțin pentru următoarele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

”Vremea se va menține semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări și începând din orele amiezii, vor fi ploi, mai ales averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35-40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade”, au menționat specialiștii ANM.

ADVERTISEMENT