Fotbal international

Walid Regragui, acuze de rasism după calificarea Marocului în semifinalele Cupei Mondiale: „De ce nu angajează cluburile europene antrenori arabi?”

Walid Regragui a ieșit la atac după calificarea Marocului în semifinalele Cupei Mondiale. Antrenorul africanilor acuză cluburile din Europa de rasism.
11.12.2022 | 16:03
Walid Regragui acuze de rasism dupa calificarea Marocului in semifinalele Cupei Mondiale De ce nu angajeaza cluburile europene antrenori arabi
Walid Regragui aduce acuzații de rasism marilor cluburi europene. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Maroc este marea surpriză a Campionatului Mondial din Qatar, după ce a devenit prima țară africană ce se califică în semifinalele unei Cupe Mondiale. Walid Regragui, selecționerul Marocului, a acuzat marile cluburi din Europa de rasism.

Walid Regragui, acuze de rasism după calificarea Marocului în penultimul act la Cupa Mondială din Qatar

Walid Regragui a scris istorie pe banca Marocului la Campionatul Mondial 2022 după ce s-a calificat în semifinalele competiției și va înfrunta Franța. Intrat în atenția sferei sportive, selecționerul marocan îi acuză pe marii conducători ai fotbalului european de rasism.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul în vârstă de 47 de ani este convins că este imposibil ca formații, precum Manchester City sau Barcelona să fie pregătite de antrenori arabi. „De ce nu angajează cluburile europene antrenori arabi? Întrebați-le! Poate e o problemă culturală, poate e vorba de mentalitate.

Astăzi, cred că e imposibil ca Manchester City sau Barcelona să aleagă un antrenor arab, nici măcar nu se gândesc la asta, ca și cum nu merităm atenție, suntem incapabili de o asemenea misiune. Totuși, sunt momente în istorie care îi fac pe oameni să se răzgândească. Depinde de noi, africani și arabi, să schimbăm istoria. S-ar putea întâmpla”, a declarat Walid Regragui, într-un interviu pentru The Athletic.

ADVERTISEMENT

Walid Regragui, dur cu șefii marilor echipe din Europa: „De zece ani sunt antrenor, nimeni nu s-a uitat la mine”

Performanțele lui Walid Regragui la Campionatul Mondial nu sunt întâmplătoare. La sfârșitul lunii mai, antrenorul marocan a câștigat Liga Campionilor Africii cu Wydad, echipă din Casablanca.

Antrenorul Marocului a precizat că fotbalul european pune la îndoială calitățile antrenorilor cu origini arabe și a dezvăluit secretul unui tehnician de succes. „De zece ani sunt antrenor, nimeni nu s-a uitat la mine. Nu, e imposibil, nu are experiență, să căutăm pe altcineva. Priviți unde am ajuns! Explicați miracolul!

ADVERTISEMENT

„Experiența nu contează, totul e despre calități. Nu contează ce ai în spate, nu contează de unde ești, religios sau cultural. Dacă nu ești bun, dacă nu ai calități, de-abia atunci pleci”, a mai spus Walid Regragui.

Walid Regragui, în extaz după calificarea în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar

Jucătorii și fanii marocani au radiat de fericire după ce au eliminat Portugalia din sferturile Cupei Mondiale și au acces pentru prima oară în istorie în careul de ași de la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Walid Regragui a explicat succesul fotbaliștilor marocani și a prefațat duelul cu Franța din penultimul act. „Suntem o echipă cu inimă mare, îi depășim pe toți la dorință, pasiune. Aceștia suntem noi. Cu smerenia și energia africanilor și arabilor, drumul e drept.

Avem un plan clar, băieții n-au mai alergat niciodată atât de repede ca la acest Mondial. Când punem suflet, cele mai bune calități ale noastre ies în față. O echipă pe care toată lumea o iubește, cu talent, calitate”.

Banii nu pot întrece pasiunea, credința. Nu e un miracol, e munca noastră. Am primit un singur gol, deși am jucat cu Belgia, Croația, Canada, Spania și Portugalia. Tot continentul e fericit pentru noi. În spirit, suntem Rocky Balboa la Cupa Mondială. Oricine poate fi învins” (n.r. partida cu Franța)”, a declarat Regragui, după Maroc – Portugalia 1-0.

ADVERTISEMENT
Tags: