Fotbal international

Walid Regragui, selecționerul Marocului, a fost dorit de FCSB! Cum se putea schimba destinul antrenorului

Walid Regragui, fost fundaș dreapta și internațional marocan, a fost aproape de un transfer la FCSB! Ce s-a întâmplat în cele din urmă.
14.12.2022 | 11:31
Walid Regragui selectionerul Marocului a fost dorit de FCSB Cum se putea schimba destinul antrenorului
Walid Regragui ar fi putut să ajungă gratis la FCSB în 2007. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Walid Regragui este artizanul parcursului istoric al Marocului la Campionatul Mondial din Qatar, unde africanii au primit un singur gol, deși au întâlnit Croația, Belgia, Spania sau Portugalia.

Walid Regragui, selecționerul Marocului, a fost aproape de un transfer la FCSB! De ce nu s-a mai realizat mutarea

Fostul fundaș dreapta și jucător cu 58 de meciuri în echipa națională a Marocanului, a intrat în atenția FCSB-ului în perioada în care juca pentru Dijon, în Ligue 2.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Gigi Becali era în căutarea unui fundaș dreapta, un post care a fost mereu cu probleme. În primăvara lui 2007, Regragui era la final de contract cu Racing Santander, iar spaniolii l-au împrumutat în pauza de iarnă la francezi.

Doar că actualul selecționer al Marocului mai era dorit de cluburi importante din Europa: FC Copenhaga, Montpellier, Duisburg și Real Murcia, iar marocanul în vârstă de 32 de ani era tentat să continue în fotbalul spaniol.

ADVERTISEMENT

Un alt impediment în calea transferului ar fi fost și faptul că Regragui e musulman, chiar dacă este născut în Franța, și nu ar fi venit din postura de jucător comunitar. Acest lucru ar fi putut să nu fie pe placul lui Gigi Becali.

Unde a ajuns în cele din urmă Walid Regragui

Deși prima sa opțiune era să continue în Spania, Walid Regragui a plecat de la Dijon la finalul sezonului, însă nu a mai semnat nici cu Real Murcia.

ADVERTISEMENT

Fundașul dreapta a rămas în Franța și a semnat cu Grenoble, din postura de jucător liber de contract. După doi ani la Grenoble, Regragui a părăsit Europa și a evoluat pentru prima oară în carieră pentru o echipă din țara sa natală: Moghreb Tetouan. Ajuns la 34 de ani, în același an (2009), pune capăt definitiv carierei de fotbalist.

Ce jucător a adus FCSB în locul lui Regragui

În acel sezon, Gheorghe Hagi era antrenorul echipei, apoi a fost înlocuit cu Marius Lăcutuș după doar trei luni, în octombrie 2007. FCSB a transferat până la urmă un alt internațional pe postul de fundaș dreapta: Pawel Golanksi. Polonezul a venit de la Korona Kielce, iar Gigi Becali a plătit nu mai puțin de 1,3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Walid Regragui avea șansa să debuteze în grupele UEFA Champions League dacă ar fi semnat cu FCSB. Roș-albaștrii au obținut atunci însă un singur punct în grupe, cu Slavia Praga, și a pierdut cu Arsenal și FC Sevilla, în timp ce în campionat a terminat pe locul doi.

La acel moment, FCSB avea un număr uriaș de jucători străini (8): Robinson Zapata, Pawel Golanski, Ifeanyi Emeghara, Pepe Moreno, Dayro Moreno, Andres Mendoza, Habib Habibou sau Dino Eze.

Walid Regragui a început fotbalul la FC Paris și a mai jucat în prima parte a carierei la Ajaccio și Toulouse, apoi la Racing Santander (25 de meciuri în perioada 2004-2006).

  • 1.300.000 de euro a plătit FCSB pentru transferul lui Pawel Golanski
  • 0 euro ar fi fost costurile pentru aducerea lui Walid Regragui

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,91 este cota pentru „ambele marchează” la FCSB – CFR Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT