Sport

Week-end european, 5-7 august. Vali Gheorghe, super gol în poarta lui Fenerbahce. Video

Campionatele Franței (Ligue 1) și Germaniei (Bundesliga) au programate prima etapă în week-end-ul vineri, 5 august - duminică, 7 august. Bayern Munchen și PSG sunt marile favorite la titlu.
05.08.2022 | 20:05
Weekend european 57 august Vali Gheorghe super gol in poarta lui Fenerbahce Video
Vali Gheorghe a marcat un super gol în poarta lui Fenerbahce
ADVERTISEMENT
08-08-2022
20:59

Vali Gheorghe a marcat un super gol în poarta lui Fenerbahce

Debut de senzație pentru Valentin Gheorghe în tricoul lui Umraniyespor, nou promovată în prima ligă a Turciei. Introdus pe teren în minutul 64 al meciului din deplasare cu Fenerbahce, el a marcat un super gol trei minute mai târziu, când echipa sa era condusă cu 2-1.

În urma unui corner, a primit o pasă pe jos și a șutat din prima, de la marginea careului mare, fără nicio speranță pentru portarul gazdelor. La doar 6 minute după golul egalizator marcat de Vali Gheorghe, Umraniyespor a trecut în avantaj, datorită unui penalty transformat de Mrsic.

Totuși, nu a fost suficient ca echipa românului să plece cu toate punctele de la Istanbul, pentru că Fener a egalat în minutul 90+3 prin Berisha.

07-08-2022
21:50

Mihăilă, primul gol oficial după revenirea la Parma

Valentin Mihăilă a marcat un gol în primul meci oficial de la revenirea la Parma, după împrumutul la Atalanta Bergamo.

Internaționalul român a înscris în partida pe care formația sa a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației Salernitana, în turul 1 al Cupei Italiei. Mihăilă, care a jucat tot meciul, a închis tabela în minutul 74.

Primul gol al ”cruciaților a fost reușit de Camara (59), la un minut după ce intrase pe teren în locul lui Dennis Man.

07-08-2022
20:35

Lewandowski, prestație extraterestră la primul meci pe Camp Nou

Proaspăt transferat la FC Barcelona, Robert Lewandowski a avut o prestație excelentă la prima sa apariție pe Camp nou în fața propriilor suporteri.

Atacantul polonez a deschis scorul în minutul 3 și a oferit pasa decisivă la reușitele lui Pedri, din minutele 5 și 19. Celelalte goluri ale catalanilor au fost marcate de Dembele (10), Aubameyang (49) și De Jong (84). Lewandowski a jucat până în minutul 60, când a fost înlocuit cu Depay.

07-08-2022
18:42

Marius Corbu, două goluri pentru Puskas Academy

Mijlocașul Marius Corbu a marcat două goluri în partida pe care echipa sa, Puskas Academy, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Ujpest, în etapa a 2-a a campionatului Ungariei.

Corbu, care a fost integralist, a înscris în minutele 38 și 62. Coechipierul său Alexandru Băluță a primit un cartonaș galben în minutul 18 și a fost schimbat în minutul 86.

07-08-2022
15:08

Victorie pentru echipa lui Reghecampf

Echipa Neftci Baku, antrenată de Laurențiu Reghecampf, a debutat cu dreptul în noul sezon al campionatului din Azerbaidjan, învingând în deplasare, scor 1-0, formația Shamakhi.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Mahmudov (80).

07-08-2022
12:34

Rareș Ilie a debutat în Ligue 1

Rareș Ilie (19 ani) a debutat în Ligue 1! Deși a început meciul ca rezervă, „Micul fenomen” a fost introdus pe teren în minutul 64, la scorul de 1-0 pentru Toulouse. – vezi VIDEO momentul debutului lui Rareș Ilie

Lucien Favre l-a introdus pe mijlocașul român în locul lui Beka Beka. Toulouse a deschis scorul în minutul 20, în urma reușitei lui Dallinga. La scurt timp, antrenorul oaspeților l-a debutat și pe galezul Ramsey, care a avut nevoie de un singur minut ca să restabilească egalitatea.

07-08-2022
10:47

Rareș Ilie poate debuta în Ligue 1

Nice debutează în noul sezon de Ligue 1. Echipa lui Lucien Favre joacă astăzi, de la ora 14:00, în deplasare, cu Toulouse. Antrenorul a decis să îl lase pe banca de rezerve pe fostul fotbalist al Rapidului, care și-ar putea face totuși apariția pe teren. La Nice, Ilie poartă tricoul cu numărul 18.

Echipele de start din Toulouse – Nice:

  • Toulouse: Dupe (c) – Desier, Nicolaisen, Rouault, Sylla – van den Boomen – N’Goumou, Fares, Ratao – Dallinga; Rezerve: Haug, Aboukhlal, Costa, Dejaegere, Diarra, Genreau, Healey, Keben, Onaiwu; Antrenor: P. Montanier
  • Nice: Bulka – Lotomba, Todibo, Dante (c), Bard – Stengs, Rosario, Thuram, Beka Beka – Delort, Gouiri; Rezerve: Schmeichel, Atal, Brahimi, Claude-Maurice, R. Ilie, Lemina, Mendy, Ramsey, Viti; Antrenor: L. Favre

 

06-08-2022
18:58

Clermont - PSG 0-5 (Neymar 9, Hakimi 26, Marquinhos 39, Messi 80, 86)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 86 – GOOOL PSG!!! Paredes a arunca o minge peste apărarea adversă, Messi a preluat pe piept și a înscris superb pe spate.

Min. 80 – GOOOL PSG!!! Combinație letală între Messi și Neymar și argentinianul își trece și el numele pe lista marcatorilor.

Min. 39 – GOOOL PSG!!! Marquinhos înscrie cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare din lovitură liberă a lui Neymar.

Min. 26 – GOOOL PSG!!! Neymar a găsit o pasă genială pentru Hakimi și marocanul a majorat avantajul cu un șut în forță la vinclu.

Min. 9 – GOOOL PSG!!! Messi i-a așezat subtil balonul lui Neymar și brazilianul a deschis scorul cu un șut din 14 metri.

Min. 1 – A început meciul.

  • Clermont: Diaw – Wieteska, Seidu, Ogier – Rashani, Gonalons, Gastien, Borges – Allevinah, Andric, Saracevic. Rezerve: Djoco – Baiye, Billong, Chader, Dossou, Kamdem, Khaoui, Magnin, Mendy. Antrenor: Pascal Gastien.
  • PSG: Donnarumma – Sergio Ramos, Marquinhos, Kimpembe – Hakimi, Vitinha, Verratti, Mendes – Sarabia, Messi, Neymar. Rezerve: Navas – Bernat, Danilo, Diallo, Ekitike, Kalimuendo, Mukiele, Paredes, Zaire-Emery. Antrenor: Christophe Galtier.
06-08-2022
17:58

Moruțan, primul meci la Pisa

Mijlocașul Olimpiu Moruțan a debutat la Pisa, dar noua sa echipă a fost învinsă de Brescia, scor 1-4, în turul 2 al Cupei Italiei.

Adus sub formă de împrumut de la Galatasaray, internaționalul român a fost introdus pe teren în minutul 73, în locul lui Roko Jureskin. Mijlocașul Marius Marin a fost integralist la Pisa, în timp ce fundașul Adrian Rus nu a fost convocat pentru această întâlnire.

06-08-2022
17:34

Alex Maxim a marcat împotriva lui Sivasspor

Mijlocașul Alexandru Maxim a reușit să marcheze pentru Gaziantep, în deplasare cu Sivasspor.

Internaționalul român a marcat în minutul 22 al partidei din prima etapă a campionatului Superligii Turciei cu o execuție superbă din lovitură liberă.

06-08-2022
16:29

Rezultate de sâmbătă, din prima etapă a Bundesligii

Rezultatele înregistrate, sâmbătă, în prima etapă din Bundesliga:

  • Augsburg – Freiburg 0-4 (Gregoritsch 46, Grifo 48, Ginter 61, Doan 78)
  • Bochum – Mainz 1-2 (Stoger 39 / Onisiwo 26, 77)
  • Monchengladbach – Hoffenheim 3-1 (Bensebaini 42, Thuram 71, Elvedi 78 / Skov 25)
  • Union Berlin – Hlertha Berlin 3-1 (Siebatcheu 32, Becker 50, Knoche 54 / Lukebakio 85)
  • Wolfsburg – Werder Bremen 2-2 (Nmecha 11, Guilavogui 84 / Fullkrug 21, Bittencourt 23)
  • Borussia Dortmund – Leverkusen 1-0 (Reus 10)
05-08-2022
21:00

Lyon, victorie la limită, 2-1, cu o nou promovată, AC Ajaccio

Lyon nu s-a ridicat în stagiunea trecută din Ligue 1 la nivelul așteptărilor. Motiv pentru care și-a dorit un start lansat în noua stagiune. Iar după ce Tete (12) și Lacazette (21- penalty) au dus scorul la 2-0 fanii sperau la un scor fluviu.

A venit însă eliminarea portarului Lopes și golul de 2-1, din penaltyul transformat de Mangani (31), iar din acel moment Lyon nu s-a mai putut lăuda decît cu posesia zdrobitoare. Chiar dacă, încă înainte de pauză, și oaspeții au rămas în 10, după eliminarea lui Hamouma, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

05-08-2022
20:45

Gafă colosală Neuer în „setul” luat de Bayern la Frankfurt

Ca și-n Supercupa Germaniei, câștigată cu 5-3 în fața lui RB Leipzig, Bayern Munchen a probat și-n prima rundă din Bundesliga o poftă nebună de gol. Iar cele șase goluri izbutite în fața lui Eintracht Frankfurt, câștigătoarea Europa League, probează faptul că plecarea lui Lewandowski la FC Barcelona nu a afectat-o la acest capitol.

În schimb, Manuel Neuer a fost autorul unei gafe colosale la unicul gol al lui Eintracht. Deși era 5-0 și nu avea vreo presiune, a tratat cu ușurință o pasă înapoi. A încercat să preia balonul, a alunecat, iar Kolo Muani a profitat, l-a driblat ușor, și a marcat în poarta goală.

05-08-2022
18:25

Eintracht Frankfurt - Bayern Munchen 1-6 (Kolo Muani 64 / Kimmich 5, Pavard 11, Mane 30, Musiala 35, 83, Gnabry 43). Mane debut cu gol și assist în Bundesliga.

MIN.83: GOOOL BAYERN. Sane îl găsește excelent pe Musiala, iar acesta face dubla. Este primul jucător al lui Bayern care izbutește performanța în meciurile oficiale din acest sezon.

MIN.64: GOOOL EINTRACHT. Manuel Neuer greșește nepermis, încercând un dribling la marginea suprafeței de pedeapsă, Kolo Muani îi suflă mingea și marchează în poarta goală.

MIN.43: GOOOL BAYERN. Mane se bate pentru un balon, acesta ajunge la Muller, care-l deschide pe Gnabry, iar acesta urcă scorul la 5-0!

MIN.35: GOOOL BAYERN. Bavarezii izbutesc o nouă acțiune rapidă de contraatac, Mane îl servește pe Musiala în 4 metri, iar acesta îndeplinește o simplă formalitate.

MIN.30: GOOOL BAYERN. Gotze pierde o minge, Bayern pleacă pe un contraatac rapid, iar Gnabry îl servește perfect pe Mane, care înscrie cu capul pentru 3-0.

MIN.11: GOOOL BAYERN. Campioana face 2-0 prin Benjamin Pavard, iar Eintracht Frankfurt pare groggy în acest start de partidă.

MIN. 5: GOOOL BAYERN. Kimmich îl surprinde pe Trapp, din lovitură liberă, cu un șut pe colțul scurt, mingea intrând în poartă după ce a lovit bara.

Eintracht Frankfurt: Trapp – Toure, Tuta, Ndicka – Knauff, Rode, Sow, Kostic – Lindstrom, Gotze – Borre. Antrenor: Oliver Glasner

Bayern Munchen: Neuer- Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies – Sabitzer – Kimmich, Muller, Musiala – Mane, Gnabry. Antrenor:  Julian Nagelsmann

 

În weekendul vineri, 5 august – duminică, 7 august, alte două mari campionate din fotbalul european își vor începe maratonul ediției 2022-2023. Este vorba de Bundesliga, prima divizie a Germaniei,  și de Ligue 1, primul eșalon al Franței.Din păcate, decalajul valoric dintre Bayern Munchen și PSG, pe de o parte, și restul competitoarelor fac lupta la titlu să nu aibă impactul de interes ca în Premier League, Serie A sau La Liga.

Week-end european, 5-7 august. Programul meciurilor din Bundesliga, etapa 1

Vineri, 5 august

  • ora 21:30 Eintracht Frankfurt – Bayern Munchen

Sâmbătă, 6 august

  • ora 16:30 Augsburg – Freiburg
  • ora 16:30 Bochum – Mainz
  • ora 16:30 Monchengladbach – Hoffenheim
  • ora 16:30 Union Berlin – Hlertha Berlin
  • ora 16:30 Wolfsburg – Werder Bremen
  • ora 19:30 Borussia Dortmund – Leverkusen
ADVERTISEMENT

Duminică, 7 august

  • ora 16:30 Stuttgart – Leipzigâ
  • ora 18:30 Koln – Schalke 04

Ligue 1, programul partidelor din etapa 1

Vineri, 5 august

  • ora 22:00 Lyon – Ajaccio

Sâmbătă, 6 august

  • ora 18:00 Strasbourg – AS Monaco
  • ora 22:00 Clermont – PSG

Duminică, 7 august

  • ora 14:00 Toulouse – Nice
  • ora 16:00 Angers – Nantesâ
  • ora 16:00 Lens – Brest
  • ora 16:00 Lille – Auxerre
  • ora 16:00 Montpellier – Troyes
  • ora 18:00 Rennes – Lorient
  • ora 21:45 Marseille – Reims

Bayern Munchen îi caută înlocuitor lui Lewandowski

Bayern Munchen e campioana ultimului deceniu, dar nu se întrevede absolut nimic pentru a putea exista o speranță cât de mică asupra vreunei echipe care s-ar putea bate cu colosul din Bavaria. Bayern și-a pierdut gura de foc în vară, golgeterul polonez Robert Lewandowski plecând după opt ani petrecuți la campioana Germaniei la Barcelona, dar și așa echipa lui Julian Nagelsmann a spulberat pe RB Leipzig la ea acasă, cu 5-3, în Supercupă.

ADVERTISEMENT

Bayern, conform obiceiului, nu se întinde la un număr mare de transferuri niciodată. A făcut două achiziții. A plătit 45 de milioane euro pe senegalezul Sadio Mane de la Liverpool, înlocuitorul lui Lewandowski, și nu mai puțin de 75 de milioane pentru fundașul central olandez de la Juventus, Mathijs de Ligt. Totuși, Nagelsmann susține că îi trebuie un vârf pe profilul de buldozer al lui Lewa, post pe care nu poate evolua la fel Mane.

Bayern începe sezonul pe terenul câștigătoarei Europa League, adică la Frankfurt, formație care pe 10 august merge la Helsinki, pentru Supercupa Europei, cu Real Madrid. Frankfurt este printre puținele echipe din Bundesliga care în ultimele sezoane a reușit să mai pună probleme bavarezilor, ba chiar să le sufle și o Cupă a Germaniei, dar șansele ca Bayern să înceapă cu dreptul noul sezon sunt foarte mari.

ADVERTISEMENT

Dacă în campionat foarte probabil Bayern va merge din nou în pas de defilare pe lângă celelalte formații, în Champions League este posibil ca absența unui golgeter de talia lui Lewandowski să conteze mult mai mult. Astfel, șansele bavarezilor de a se bate la trofeu par să fie mult reduse dacă, bineînțeles, nu va fi adus un înlocuitor pe profilul polonezului.

Tumoarea lui Haller dă peste cap planurile Borussiei

Una dintre echipele de top, dar fără șanse de a se lua la trântă cu bavarezii, este Borussia Dortmund. Care l-a dat la Atletico Madrid pe mijlocașul Witsel dar, mai ales, l-a pierdut pe golgeterul norvegian Erling Haaland, plecat la Manchester City. Borussia își găsise succesor pentru Haaland la Ajax, de unde l-a adus pe golgeterul lor, Haller. Din păcate, acesta nu va juca destul de mult timp de acum înainte, ca urmare a faptului că i s-a descoperit o tumoare testiculară și se află în program de radioterapie și de chimioterapie.

ADVERTISEMENT

Și RB Leipzig a pierdut din piesele de bază. Mijlocașul Marcel Sabitzer, om cheie al echipei, a ales campioana Bayern și alt jucător din linia mediană, americanul Adams, a plecat în Premier League. Oricum, Supercupa a arătat clar că Leipzig nu are nici un fel de argumente pentru a se implica în lupta la titlu.

PSG nu a mai vrut antrenor cu firmă

În Ligue 1, campioana PSG a încheiat conturile cu antrenorul argentinian Mauricio Pochettino și a ales un tehnician fără firmă, dar foarte sobru și care impune legea în vestiar, Christophe Galtier. Și a cucerit deja primul trofeu, Supercupa, după un galop de sănătate cu Nantes, căreia i-a dat patru bucăți fără a primi ceva înapoi. Tripleta Neymar – Messi – Mbappe a funcționat ceas, cu brazilianul autor a unei duble.

PSG nu a mai alergat după nici un nume celebru. A preferat să aducă jucători dispuși la efort și care să facă ambele faze în meci. Așa au apărut trei portughezi: Vitinha, Renato Sanches la mijloc, Nuno Mendes, fundaș stânga, plus Mukiele de la Leipzig, fundaș dreapta. A plecat argentinianul Angel di Maria, liber de contract, la Juventus.

AS Monaco a făcut afacerea verii în Hexagon

Lovitura verii în materie de merccato a dat-o AS Monaco. Monegascii l-au vândut la Real Madrid pe mijlocașul Aurelien Tchouameni pentru incredibila sumă de 80 de milioane de euro. Din aceși bani, au fost aduși cu 15 milioane japonezul Minamino de la Liverpool și cu 12 Embolo de la Borussia Monchengladbach.

Lovitură de teatru la Marseille! Antrenorul Jorge Sampaoli, iubit de fani și de vestiar, a plecat, nemulțumit de faptul că nu a primit transferurile solicitate. A venit pe bancă croatul Igor Tudor, care deja a creat animozitate, iar fanii pun mare presiune să fie readus Sampaoli, pe care îl vor toți.

ADVERTISEMENT