Fotbal international

Wesley Sneijder, povești din colaborarea cu Jose Mourinho la Inter Milano: ”Știa că fumăm și bem”

05.07.2020 | 16:03
Wesley Sneijder povesti din colaborarea cu Jose Mourinho la Inter Milano Stia ca fumam si bem
Fostul mijlocaș olandez Wesley Sneijder a povestit câteva întâmplări din colaborarea cu tehnicianul Jose Mourinho la Internazionale Milano. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș olandez Wesley Sneijder a povestit câteva întâmplări din colaborarea cu tehnicianul Jose Mourinho la Internazionale Milano.

Cu portughezul la timonă și cu fundașul Cristian Chivu în echipă, Inter Milano a reușit să câștige în același sezon Champions League, titlul în Serie A și Cupa Italiei.

ADVERTISEMENT

Wesley Sneijder a traversat una dintre cele mai bune perioade ale carierei la Inter, sub comanda lui Jose Mourinho, și recunoaște că libertatea oferită de tehnician jucătorilor a dus la performanța din 2010.

Jose Mourinko, lăudat de Wesley Sneijder pentru colaborarea la Inter Milano

Wesley Sneijder a povestit cum a decurs colaborarea cu Jose Mourinho. Portughezul le permitea jucătorilor să își gestioneze viața din afara terenului după bunul plac, dar pe gazon cerințele erau foarte ridicate.

ADVERTISEMENT

”Știa perfect cum să gestioneze relația cu noi. Ne spunea mereu că ne oferă câtă libertate ne dorim, dar, în schimb, trebuie să dăm tot ce avem mai bun”, a declarat olandezul, conform publicației spaniole As.

”În timpul meciurilor cerea foarte mult de la noi, cerea să dăm totul, dar în afara gazonului ne oferea spațiu atât cât ne doream. Băutura, fumatul… Sunt sigur că știa că făceam aceste lucruri”, a mai spus Sneijder.

ADVERTISEMENT

Retras în vara anului 2019 de la formația Al Gharafa din Qatar, fostul internațional olandez pare tentat să revină pe gazon în ciuda faptului că are 36 de ani. Cel care l-a inspirat este fostul său coleg din națională, Arjen Robben, care a decis să joace pentru FC Groningen.

Lui Sneijder îi lipsește enorm fotbalul și a primit o ofertă surprinzătoare de la Utrecht, clubul din orașul în care s-a născut. În ultimele luni înainte de pandemie, fostul mijlocaș a fost prezent constant pe arena Galgenwaard, având o relație excelentă cu cei din conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

”Am discutat cu el despre o posibilă revenire a sa în iarbă ca jucător. Cheia e la el, trebuie să se decidă. Am văzut că l-a atras ideea. Un Sneijder în formă bună poate fi un plus pentru noi, evident, va fi interesant”, a spus directorul sportiv al lui Utrecht, Jordy Zuidam. Singura problemă că fostul internațional a luat foarte mult în greutate după ce s-a retras.

ADVERTISEMENT