Sport

Wimbledon 2021 optimi de finală. Federer se califică şi oferă declaraţia serii. Emma Răducanu a abandonat, dar urcă 238 locuri WTA! Raluca Olaru a părăsit și ea competiția

FANATIK.RO vă oferă tabloul complet al optimilor de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon şi ultimele amănunte înaintea partidelor
05.07.2021 | 23:34
Wimbledon 2021 optimi de finala Federer se califica si ofera declaratia serii Emma Raducanu a abandonat dar urca 238 locuri WTA Raluca Olaru a parasit si ea competitia
Roger Federer s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală la Wimbledon 2021. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-07-2021
19:37

Emma Răducanu a abandonat în partida cu Ajla Tomljanovic, dar urcă 238 de locuri în clasament. Programul sferturilor de finală

Traseul superb reușit de Emma Răducanu la Wimbledon 2021 se încheie cu un abanon. La 4-6, 0-3 în partida cu Ajla Tomljanovic, jucătoarea de 18 ani a decis să abandoneze din cauza problemelor medicale.

Wimbledon 2021 va rămâne un turneu de referință pentru jucătoarea care reprezintă Marea Britanie și al cărei tată este român. A obținut primele victorii la un turneu de Grand Slam și va urca foarte mult în clasamentul WTA.

După turul 4 la Wimbledon 2021, parcurs care a adus și o victorie cu Sorana Cîrstea, Emma Răducanu urcă 263 de locuri în clasamentul WTA, până pe 175. 

Sferturile de finală la Wimbledon 2021

Masculin:

  • Novak Djokovic – Marton Fucsovics
  • Karen Khachanov – Denis Shapovalov
  • Matteo Berrettini – Felix Auger-Aliassime
  • Roger Federer – Hubert Hurkacz / Daniil Medvedev *

* partida Hurbert Hurkacz – Daniil Medvedev a fost întreruptă din cauza ploii la 4-3 pentru polonez în setul 4, cu 2-1 la seturi pentru Medvedev. Se va relua marţi.

Tabloul feminin

  • Ashleigh Barty – Ajla Tomljanovic
  • Karolina Pliskova – Viktorija Golubic
  • Ons Jabeur – Aryna Sabalenka
  • Angelique Kerber – Karolina Muchova
05-07-2021
17:46

Raluca Olaru, eliminată în proba de dublu feminin la Wimbledon 2021. Fără români în sferturi

Raluca Olaru și Nadia Kechinok au fost învinse în optimile de finală de la Wimbledon 2021, de americancele Caroline Dolehide și Storm Sanders.

Olaru și Kechinok au pierdut primul set la tiebreak, iar apoi au cedat ușor setul doi. 6-7 (4), 2-6, scor final. Nu vom avea niciun jucător din România în sferturile de finală la Wimbledon 2021, nici la simplu, nici la dublu.

05-07-2021
17:42

Se știu deja primele dueluri din sferturile de finală la Wimbledon 2021

S-au stabilit deja primele meciuri din sferturile de finală la Wimbledon 2021. Novak Djokovic a dispus în mai puțin de două ore de Cristian Garin, 6-2, 6-4, 6-2, și va juca împotriva lui Marton Fucsovics. 

Jucătorul din Ungaria a realizat surpriza zilei și l-a învins în cinci seturi pe rusul Andrei Rublev. Karen Khakanov merge în sferturi, după un alt meci maraton de cinci seturi, cu Sebastian Korda. Îl va înfrunta pe Denis Shapovalov, care a trecut în doar trei seturi de Bautista Agut.

Matteo Berrettini este și el în sferturi, după o victorie în trei seturi cu Ilya Ivashka. Îl va înfrunta pe învingătorul dintre Alexander Zverev și Felix Auger-Aliassime, partidă aflată în setul 5. Pe tabloul masculin se mai joacă Federer – Sanego și Hurkacz – Medvedev. 

Optimi de finală tabloul masculin. Sursă foto: captură flashscore.ro

Și pe tabloul feminin se știu trei dintre sferturile de finală. Muchova a trecut de Badosa și o va înfrunta pe Kerber, care a învins-o pe Gauff. Viktorija Golubic a produs o surpriză și a învins-o pe Madison Keys. O va înfrunta în sferturi pe Karolina Pliskova, cea ca nu a avut emoții cu Liudmila Samsonova.

Ons Jabeur a eliminat-o pe Iga Swiatek și va juca în sferturi cu Aryna Sabalenka, învingătoare în duelul cu Elena Ribakina. Se va mai juca miercuri seară partida Emma Răducanu – Ajla Tomljanovic, iar învingătoarea o va înfrunta pe Ashleigh Barty, cea care a trecut de Barbora Krejcikova.

Rezultate optimi de finală, tabloul feminin. Sursă: Captură flashscore.ro
05-07-2021
11:55

Swiatek, eliminată de Ons Jabeur

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, cap de serie numărul 7 și locul 9 WTA, a ratat calificarea în sferturile de finală la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Câștigătoare la Roland Garros anul trecut, poloneza a fost învinsă de tunisianca Ons Jabeur, favorită 21 și poziția 24 în ierarhia mondială, scor 5-7, 6-1, 6-1, după o oră și 41 de minute.

În sferturi, Jabeur o va întâlni pe Aryna Sabalenka (Belarus), cap de serie numărul 2 și locul 4 WTA, care a trecut la mare luptă de Elena Rybakina (Kazahstan), favorită 18 și poziția 20 în clasamentul mondial, scor 6-3, 4-6, 6-3, după o oră și 49 de minute.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon şi-a luat tradiţionala şi binemeritata pauză de duminică înaintea intrării în fazele superioare ale competiţiei. Luni, 5 iulie, sunt programate partidele din cadrul optimilor de finală şi la masculin şi la feminin. Şi, de asemeni, continuă întrecerile din probele de dublu masculin, feminin şi mixt.

Programul optimilor la Wimbledon 2021

Masculin

ora 13:00 Berrettini – Ivaşka

ora 13:00 Khachanov – Korda

ora 14:30 Fucsovics – Rublev

ora 14:30 Şapovalov – Bautista-Agut

ora 15:30 Djokovic – Garrin

ora 16:30 Auger-Aliassime – Al. Zverev

ora 16:30 Hurkacz – Medvedev

ora 19:00 Federer – Sonego

Feminin

ora 13:00 Rîbakina – Sabalenka

ora 13:00 Swiatek – Jabeur

ora 15:00 Barty – Krejcikova

ora 15:00 Keys – Golubic

ora 15:00 Ka. Pliskova – Samsonova

ora 16:30 Badosa – Muchova

ora 17:30 Gauff – Kerber

ora 19:30 Răducanu – Tomljanovic

Din păcate România mai are în concurs o singură jucătoare, pe Raluca Olaru, la dublu feminin, alături de Nadia Kichenock şi cele două vor avea un meci greu cu perechea Dolehide-Sanders, exact cuplul care le-a trimis acasă în runda precedentă pe Andreea Mitu şi Monica Niculescu.

ADVERTISEMENT

E clar că absenţa Simonei Halep are un impact uriaş asupra reprezentării tenisului românesc în marele competiţii, dar şi aşa Horia Tecău şi germanul Krawietz nu aveau voie, în mod normal, să fie eliminaţi de o pereche formată ad-hoc, Ruud-Gorasson şi poate că în condiţie fizică mai bună Sorana Cîrstea ar fi fost acum în optimi, pentru că, după cum a dezvăluit ea, a jucat cz ruptură partida cu Emma Răducanu.

Se anunţă o zi cu vreme bună la Wimbledon

A fost impresionantă prestaţia acestei jucătoare cu tată român, mamă chinezoiacă şi naţionalitate engleză, care la 18 ani a jucat cu mare dezinvoltură şi a arătat un tenis neaşteptat de bun, care o recomandă drept o sportivă care merită urmărită cu atenţie pe viitor. Va face sigur un salt uriaş în clasament, ea aflându-se înainte de Wimbledon pe locul 338 WTA şi participând pe baza unui wild-card.

ADVERTISEMENT

Aşadar luni, 5 iulie, au loc toate cele opt meciuri şi la feminin şi la masculin, asta, bineînţeles, dacă vremea va fi de acord, pentru că în zilele precedente reprizele de precipitaţii au dat peste cap programul. Este destul de probabil ca luni să fie o vreme destul de bună, însă de marţi se anunţă circa 4-6 zile consecutive cu ploi.

Djokovic are meci uşor, Federer poate avea probleme

În turneul masculin liderul mondial Novak Djokovic pare a avea un meci facil în compania chilianului Cristian Garin. Dacă lucrurile merg după grafic Djokovic ar trebui să câştige această ediţie la pas, pentru că marele rival Roger Federer merge şi el mai departe, dar nu mai arată forţa din anii anteriori.

ADVERTISEMENT

Roger Federer îl va întâlni pe italianul Lorenzo Sonego, un jucător care a urcat mult în ultima perioadă şi care îi poate pune ceva probleme elveţianului de 39 de ani. Sonego ar putea să îi ia cel puţin un set unui jucător care este emblemă la Wimbledon.

Ashleigh Barty, faţă în faţă cu învingătoarea de la Roland Garros

Alte meciuri în care sunt implicaţi jucătorii din top 10 sunt Hurkacz – Medvedev, rusul supravieţuind aproape miraculos meciului din turul anterior cu Marin Cilic, întorcând de la 0-2 la seturi şi Alexander Zverev – Auger-Aliassime, canadianul fiind un jucător imprevizibil, greu de bătut într-o zi bună.

ADVERTISEMENT

La feminin liderul mondial Ashleigh Barty a lichidat-o sec pe cehoiaca Ekaterina Siniakova şi acum se pregăteşte de duelul cu învingătoarea de la Roland Garros, nimeni alta decât partenera Siniakovei la dublu, Barbora Krejcikova. Pe iarbă însă australianca este mare favorită.

Emma Răducanu poate ajunge în sferturi

După ce a învins-o pe Sorana Cîrstea Emma Răducanu a devenit prima jucătoare eglezoaică care ajunge la 18 ani în turul IV, adică în optimi de finală, la Wimbledon. Următorul obstacol este australianca Ajla Tomljanovic, care vine după un meci cu scandal în compania letonei Jelena Ostapenko.

Alte meciuri cu adevărat foarte tari de pe tabloul feminin, în care se poate întâmpla absolut orice, sunt Iga Swiatek – Ons Jabeur, Karolina Pliskova – Ludmila Samsonova, o jucătoare din Rusia care a explodat în acest an şi Aryna Sabalenka – Elena Rîbakina

ADVERTISEMENT