News

Wuhan nu a raportat niciun caz asimptomatic pentru prima dată de la începutul pandemiei. Chinezii au făcut 60.000 de teste și niciunul nu a ieșit pozitiv

01.06.2020 | 13:04
Wuhan nu a raportat niciun caz asimptomatic pentru prima data de la inceputul pandemiei Chinezii au facut 60000 de teste si niciunul nu a iesit pozitiv
ADVERTISEMENT

Chinezii au reușit să mai facă un pas în stoparea totală a pandemiei de COVID-19. În Wuhan, autoritățile nu au raportat niciun caz asimptomatic de coronavirus pentru prima dată de la începutul epidemiei. 

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, Wuhan nu a raportat niciun caz asimptomatic!

În toată țara s-au înregistrat duminică 16 noi cazuri de COVID-19, toate din străinătate: 11 din provincia Sinchuan, trei în Mongolia și alți doi în Guangdong. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat în ultimele trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

China a început un program de testare în masă. Aproximativ 1,4 milioane de teste pe zi. Televiziunea națională de stat susține că s-au făcut aproximativ 9 milioane de teste într-un interval de 10 zile: 15-25 mai.

În Wuhan, s-au făcut peste 60.000 de teste și niciun caz asimptomatic nu a fost raportat. De asemenea, în orașul în care a izbuncnit pandemia de coronavirus nu a mai fost niciun caz confirmat și nici suspect.

ADVERTISEMENT

Brazilia a înregistrat 29,314 victime

Însă, asta nu înseamnă că pandemia se apropie de final la nivel global. Virusul este într-o expansiune rapidă în America. Brazilia a raportat peste 16.000 de cazuri noi într-o zi, totalul din “Țara Cafelei” fiind de peste 16,000 de cazuri.

Brazilia este pe locul doi în topul infectărilor, la nivel global, după Statele Unite, care au înregistrat până acum 1,7 milioane de cazuri, dintre cele 6 milioane, înregistrate oficial la nivel global. Și numărul victimelor este în creștere în Brazilia, acum fiind 29,314 de victime.

ADVERTISEMENT

Președintele statului, Jair Bolsonaro a spus în repetate rânduri că noul coronavirus nu este atât de sever și nici nu a respectat regulile de distanțare socială. Specialiștii susțin că lipsa măsurilor are ca efect explozia numărului de cazuri.

Măsuri de relaxare anti-COVID în Europa!

Pe majoritatea teritoriului european au intrat în vigoare regulile de relaxare a măsurilor de combatere a COVID-19. În Marea Britanie a intrat în vigoare un nou set de măsuri anti-COVID-19 începând de luni, Regatul Unit având cel mai mare număr de victime la nivel european: peste 38.000.

ADVERTISEMENT

Deși în Moscova se înregistrează 405,843 de cazuri de coronavirus, autoritățile au dispus deschiderea mall-urilor și a restarantelor începând cu data de 1 iunie. Nu același lucru se întâmplă în Spania, unde premierul Pedro Sanchez  a anunțat că vrea să mai prelungească starea de urgență cu încă 15 zile pentru “a scăpa de tot de coronavirus”.

  • 6.181.781 de cazuri de COVID-19 sunt înregistrate la nivel global
  • 372.303 de victime de coronavirus există la nivel global
ADVERTISEMENT
Tags: