Sport

Xabi Alonso, urmașul lui Tuchel la Bayern Munchen. Bavarezii vor să i-l ”sufle” lui Liverpool pe urmașul lui Klopp

Thomas Tuchel va pleca în vară de la Bayern Munchen, iar bavarezii au pus ochii pe spaniolul Xabi Alonso de la Bayer Leverkusen.
21.02.2024 | 18:58
Xabi Alonso urmasul lui Tuchel la Bayern Munchen Bavarezii vor sa il sufle lui Liverpool pe urmasul lui Klopp
Thomas Tuchel va pleca în vară de la Bayern Munchen, iar bavarezii au pus ochii pe spaniolul Xabi Alonso de la Bayer Leverkusen. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Colosul din Bundesliga a anunțat oficial că odată cu încheierea sezonului se va termina și colaborarea cu Tuchel. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani venise în martie 2023, după demiterea lui Julian Nagelsmann.

Bayern Munchen vrea să-l aducă pe Xabi Alonso în locul lui Thomas Tuchel

Așa cum era de așteptat, anunțul despărțirii de Thomas Tuchel a creat un adevărat vârtej al posibililor antrenori care ar urma să-i ia locul. Nume uriașe au fost aruncate pe piață, printre care și cel al lui Jose Mourinho, însă se pare că Bayern Munchen îl țintește pe Xabi Alonso.

ADVERTISEMENT

Conform givemesport.com, ibericul care a făcut minuni în actuala stagiune cu Bayer Leverkusen și care mai are contract până în 2026 se află și pe lista scurtă a lui Liverpool, care din vară va rămâne fără managerul german Jurgen Klopp.

Va fi o cursă interesantă pentru semnătura fostului internațional spaniol, care va avea trei variante în vară. El poate continua cu Leverkusen, bazându-se pe proiectul pe care l-a început, poate să se alăture celui mai de succes club din Germania sau poate să se întoarcă la Liverpool, unde a petrecut mulți ani ca jucător.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut care va fi alegerea lui Xabi Alonso, dar trebuie menționat faptul că Liverpool lucrează pe două fronturi. Pe lângă tehnicianul spaniol, ”cormoranii” îl au în vizor și pe italianul Roberto De Zerbi de la Brighton.

La fel de adevărat este faptul că De Zerbi se află în capul listei făcută de Joan Laporta pentru înlocuirea din sezonul viitor al lui Xavi Hernandez la Barcelona. Așa că se anunță o vară extrem de interesantă la nivelul antrenorilor.

ADVERTISEMENT

Sezon fantastic pentru Xabi Alonso cu Leverkusen

Xabi Alonso, în vârstă de 42 de ani, a făcut o adevărată revoluție la Bayer Leverkusen după ce a fost numit antrenor în toamna anului 2020, când formația se afla pe penultimul loc în Bundesliga.

În actualul sezon, ”farmaciștii” sunt lideri în campionat cu 8 puncte peste Bayern Munchen, sunt calificați în semifinalele Cupei Germaniei, iar în Europa League au ajuns deja în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Alonso a jucat pentru Liverpool între 2004 și 2009, câștigând Champions League alături de ”cormorani” în 2005. Campion mondial (2010) și dublu campion european (2008, 2012) cu selecționata Spaniei, el a mai cucerit trofeul Champions League și cu Real Madrid, în 2014. Ibericul și-a încheiat cariera de jucător la Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT