Sport

Xavi Pascual, atacat în direct după eliminarea României de la Campionatul European de handbal masculin: ”Pe noi ne-a șocat”

România a pierdut împotriva Croației, scor 25-31, al treilea și ultimul meci de la Campionatul European de handbal masculin.
16.01.2024 | 22:54
Xavi Pascual atacat in direct dupa eliminarea Romaniei de la Campionatul European de handbal masculin Pe noi nea socat
Xavi Pascual, antrenorul echipei naționale de handbal masculin. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a pierdut ultimul duel din Grupa B de la Campionatul European de handbal masculin. După înfrângerile cu Austria și Spania, „tricolorii” au cedat și în fața Croației, scor 31-25. Naționala lui Xavi Pascual încheie pe ultimul loc în grupă.

Xavi Pascual, atacat după eșecul României

Fostul mare jucător Vasile Stângă a analizat prestației României la Campionatul European de handbal masculin și crede că selecționerul Xavi Pascual este principalul vinovat pentru rezultatele negative.

ADVERTISEMENT

”Cred că suntem singura echipă care facem două schimbari atac-apărare. În hanbalul actual nu se face așa ceva, pentru că te prinde pe faza a două și repunere rapidă și îți dă gol imediat. E o experiență pentru jucătorii noștri, au participat la un handbal de înaltă clasă. Croații nu s-au forțat, au jucat liniștiți, ne-au dat goluri foarte ușoare pe contraatac.

Eu nu am văzut o diferență de când a venit Xavi Pascual la naționala României. Dacă era un antrenor român și avea rezultatele de acum, presa îl făcea zob. Echipa națională este altceva, nu este ca o echipă de club. La o echpă de club antrenezi zi de zi. Aici trebuie să faci o selecție bună, să implementezi niște tactici în câteva zile”, a declarat Vasile Stângă pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Vasile Stângă cere explicații după Campionatul European

Vasile Stângă a observat câteva greșeli pe care selecționerul Xavi Pascual le-a făcut la turneul final și cere explicații pentru neconvocarea jucătorului Ante Kuduz la Campionatul European.

”Xavi Pascual a spus la un moment dat că o să vină cu niște surprize. Pe noi ne-a șocat că, la fel ca la Dinamo în Champions League, găsea niște momente nepotrivite în care juca 7 cu 6 și lua câte două sau trei goluri din poartă în poartă. Are momente de neinspirație. El e un antrenor încăpățânat.

ADVERTISEMENT

Pe Kuduz ne-am chinuit să îl naturalizăm și nu l-a convocat. Normal e să dea explicații. Vedeți unde am ajuns și cu handbalul feminin. Ne ducem rău la vale. Nu prea se fac analize ca înainte. Acum totul se face individual. Xavi Pascual face ce vrea”, a adăugat Vasile Stângă.

E ultimul Campionat European pentru Nikola Karabatic

Toate marile vedete ale „Bătrânului Continent” sunt prezente la acest mare regal handbalistic, în frunte cu Mikkel Hansen (Danemarca), Nikola Karabatic (Franța), Alex Dujshebaev (Spania), Andreas Wolff (Germania) sau Sander Sagosen (Norvegia).

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru iubitorii handbalului, acest turneu final va fi ultimul la care participă francezul Nikola Karabatic, unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. În vârstă de 39 de ani, el a anunțat că se retrage după Jocurile Olimpice de la Paris, din vara lui 2024. Karabatic are în palmares 3 titluri olimpice, 4 titluri mondiale, 3 titluri europene și a fost desemnat de trei ori cel mai bun handbalist din lume.

ADVERTISEMENT