Sport

Croația – România 31-25, în grupa B la CE de handbal masculin. Înfrângeri pe linie pentru „tricolorii” lui Xavi Pascual

România a pierdut al treilea și ultimul meci de la Campionatul European de handbal masculin, scor 25-31 împotriva Croației, în grupa B.
16.01.2024 | 20:35
Croatia  Romania 3125 in grupa B la CE de handbal masculin Infrangeri pe linie pentru tricolorii lui Xavi Pascual
România a pierdut în fața Croației, scor 25-31, în ultima etapă a Grupei B la CE de handbal masculin. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
16-01-2024
17:02

Croația - România 31-25

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. 31-25: România a pierdut ultimul duel din Grupa B de la Campionatul European de handbal masculin. După înfrângerile cu Austria și Spania, „tricolorii” au cedat și în fața Croației, scor 31-25. Naționala lui Xavi Pascual încheie pe ultimul loc în grupă. 

Min. 58: 31-24. Ionuț Iancu apără aruncarea de la 7 metri a lui Glavas. 

Min. 52: 29-23. România se apropie de a 3-a înfrângere în tot atâtea partide la Euro 2024. Negru este cel mai bun marcator al „tricolorilor” cu Croația. Extrema stângă a marcat de 8 ori. 

Min. 44: 24-18. Negru marchează de la 7 metri, însă Croația se îndreaptă cu pași repezi spre victorie. 

Min. 39: 21-14. Croația se desprinde pe tabelă, iar Xavi Pascual cere timp de odihnă. 

Min. 35: 18-13. Croația menține avantajul construit în finalul primei reprize. Klarica este cel mai bun marcator al meciului până acum cu 6 reușite. 

PAUZĂ: 16-12. România a cedat pe finalul reprizei. A primit 4 goluri fără să marcheze și și-a îngreunat misiunea în repriza secundă. 

Min. 27: 12-12. Negru înscrie din nou de la 7 metri și din extrema stângă. România egalează Croația. 

Min. 24: 11-9. Gabi Ilie a luat acțiunea pe cont propriu și a obținut 7 metri. Negru fructifică fără probleme. 

Min. 21: 10-8. România reușește o aeriană între extreme. Nistor s-a aflat la finalizare. A fost cel mai frumos gol al „tricolorilor” la Euro 2024. 

Min. 16: 8-7: Buzle a înscris și a restabilit egalitatea. Cindric a pătruns rapid și a readus-o pe Croația în avantaj. 

Min. 13: 6-5. Stanciuc reduce din diferență. Dinamovistul Cindric a înscris în poarta României. 

Min. 10: 4-3. Nistor înscrie pe contraatac. România ține aproape de Croația. 

Min. 5: 3-2. Cătălin Dedu este angajat perfect și înscrie de pe pivot. 

Min. 1: 1-1. Partida a început! Croații înscriu rapid prin Srna. Grigoraș modifică tabela în dreptul României. 

România o înfruntă pe Croația în al treilea și ultimul meci de la Campionatul European de handbal masculin. „Tricolorii” lui Xavi Pascual ocupă ultimul loc în Grupa B după înfrângerile cu Austria și Spania și nu mai au șanse la calificarea în grupele principale. 

Duelul are loc în SAP Arena din Mannheim. 

Meciul România – Croația are loc marți, 16 ianuarie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul etapei a 3-a din grupa B a turneului final al CE de handbal masculin. Este ultima apariție a echipei pregătite de Xavier Pascual la competiția la care România a revenit după 28 de ani, tricolorii aratând clar că nu au nivelul unei asemenea competiții, după eșecurile suferite la șapte goluri în fața Austriei și la 12 împotriva Spaniei.

Unde se joacă meciul România – Croația, în grupele Campionatului European de handbal masculin

Întâlnirea România – Croația se dispută marți, 16 ianuarie, de la ora 19:00, în aceeași sală unde s-au derulat celelate două suplicii la care au fost supuși handbaliștii români de către Austria și Spania. Este vorba despre SAP Arena din orașul Mannheim, în etapa a 3-a din grupa B a turneului final al CE de handbal masculin.

ADVERTISEMENT

De la numărul mare de susținători avuți în tribune la primul meci, cu Austria, „tricolorii” au primit tot mai puține încurajări din tribune la jocul cu Spania. Probabil că foarte puțini fani vor mai veni și la meciul cu Croația, care, în schimb, va avea numeroși suporteri, foarte mulți croați care muncesc în Germania, țara gazdă a competiției.

Cine transmite la TV partida România – Croația

Partida România – Croația se joacă marți, 16 ianuarie, de la ora 19:00, în SAP Arena din Mannheim, în etapa a 3-a din grupa B a turneului final al CE de handbal masculin. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este meciul de adio al naționalei masculine de handbal la o competiție care ne-a arătat clar că avem de urcat un munte pentru a putea ajunge măcar la jumătatea nivelului de joc arătat de marile forțe ale Europei la acest turneu final. Turneu care va rămâne oricum în istoria sportului cu mingea pe semicerc prin ideea de a organiza partida de deschidere cu zeci de mii de spectatori, pe stadion.

Xavier Pascual, ironie sau chiar așa vede el lucrurile la echipa națională a României?

România va părăsi, fără îndoială, Campionatul European cu trei înfrângeri, o realitate care trebuie acceptată, pentru că reflectă nivelul actual al handbalului masculin la nivel de echipe naționale, nu de cluburi. Dar selecționerul Xavier Pascual a lăsat pe toată lumea cu gura căscată după declarațiile date la finalul partidei cu Spania, țara sa origini, la doar 12 goluri.

ADVERTISEMENT

„Eu îmi doresc ca Spania să câştige mereu, însă nu voiam să se întâmple şi astăzi. Sunt foarte mândru de echipa mea. În primele 20 de minute ale primei reprize am jucat la nivelul nostru maxim. În apărare am avut ceva dificultăţi, iar în repriza secundă, când Spania a făcut nişte schimbări în atac, a devenit foarte dificil pentru noi. 

Sper ca şi din următorul meci să învăţăm cât mai multe lucruri. Noi avem jucători care nu au jucat asemenea partide sau în faţa unui public aşa de numeros. Avem nevoie de experienţă şi sper ca România să revină cât mai curând la un nou Campionat European sau Mondial, să nu mai aşteptăm 28 de ani”, a declarat selecționerul României la finalul partidei cu ibericii.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul România – Croația

Este o nouă partidă în care se pune doar problema diferenței de scor cu care se va impune reprezentativa Croației. Cota pentru succesul croaților este de 1,05, iar dacă s-ar produce cea mai mare surpriză, România ar avea cotă de 12,00 la victorie. Un succes la handicap de opt goluri pentru croați are cotă de 1,75.

Sunt trei precedente între cele două reprezentative, două la Campionate Europene și unul la Campionat Mondial, toate trei fiind adjudecate lejer de Croația, la diferențe clare, cea mai mică fiind 25-30 la CE din 2011. Cea mai mare diferență a fost la CM 2010, croații impunându-se cu 34-22.

ADVERTISEMENT