Sport

Xavi va deveni în scurt timp antrenorul Barcelonei. Catalanii au plătit la Al Sadd clauza de reziliere: „Am decis să nu ne opunem voinței lui”

Al Sadd refuză să-l lase pe Xavi să plece prea ușor la Barcelona, iar tehnicianul pune presiune pe conducătorii clubului din Qatar.
05.11.2021 | 13:08
Xavi va deveni in scurt timp antrenorul Barcelonei Catalanii au platit la Al Sadd clauza de reziliere Am decis sa nu ne opunem vointei lui
ADVERTISEMENT
05-11-2021
11:07

Al Sadd a anunțat că Xavi urmează să fie antrenorul lui FC Barcelona

Xavi are drum liber să semneze cu Barcelona. Al Sadd a emis un comunicat prin care anunță că gruparea blaugrana a plătit clauza de reziliere a fostului mijlocaș, de 5 milioane de euro.

„Conducerea este de acord să îl lase pe Xavi să plece, după ce Barcelona a plătit clauza de reziliere stipulată în contract. Am hotărât împreună cu Barcelona să mai cooperăm pe viitor. Xavi este o piesă de rezistență din istoria lui Al Sadd. Îi urăm succes în noua aventură a carierei.

Xavi ne-a informat în ultimele zile că își dorește să meargă la Barcelona, mai ales în această perioadă critică pe care o traversează clubul. L-am înțeles și am decis să nu ne opunem voinței lui. Xavi și familia sa sunt bineveniți oricând înapoi la Doha”, este comunicatul emis de Turki Al-Ali, CEO Al Sadd, citat de Mundo Deportivo.

 

 

04-11-2021
21:41

Xavi va fi noul antrenor al Barcelonei

Dorit cu insistență de FC Barcelona, Xavi Hernandez va fi de vineri noul antrenor al catalanilor, indiferent de cum se vor încheia negocierile cu cei de la Al Sadd.

Conform Mundo Deportivo, oficialii Barcelonei sunt încrezători că nu va fi nevoie să achite clauza de reziliere a tehnicianului cu clubul din Qatar, dar ultimul cuvânt îl va avea șeicul care o conduce pe Al Sadd.

Xavi va avea vineri o ultimă întâlnire cu patronul qatarezilor, Mohammed bin Khalifa Al Thani, pentru a-l convinge să-l lase să meargă la FC Barcelona. După acea întâlnire, antrenorul va ști dacă clubul din Qatar este de acord să semneze un acord cu Barca.

În așteptarea răspunsului definitiv și în ciuda convingerii că va exista o înțelegere între cluburi, oficialii catalani au decis deja să nu mai aștepte și dacă nu primesc vineri un răspuns pozitiv vor plăti clauza de reziliere a lui Xavi, estimată la cinci milioane de euro.

După demiterea lui Ronald Koeman, președintele Joan Laporta și-a concentrat toate forțele pentru a-l aduce pe banca tehnică pe fostul mare mijlocaș al catalanilor.

Chiar dacă cele două părți au ajuns la un acord, qatarezii cer o sumă exorbitantă pentru a-i da drumul tehnicianului de 41 de ani.

ADVERTISEMENT

Presiune creată de Xavi pentru a fi lăsat la Barcelona

Situația este simplă în acest moment. Barcelona îl vrea pe Xavi, Xavi vrea la Barcelona, dar Al Sadd se opune și atunci fostul mare fotbalist al catalanilor a început să pună presiune prin declarații care arată că a venit momentul despărțirii.

Campioana Qatarului a remizat în această seară pe terenul marii rivale Al Duhail, scor 3-3, iar la finalul întâlnirii Xavi Hernandez s-a arătat optimist în privința faptului că se va ajunge la o înțelegere pentru a putea merge la clubul unde s-a format.

ADVERTISEMENT

”Nu știu ce se va întâmpla, cele două cluburi sunt în discuții și vom vedea cum se va descurca situația. Sunt pozitiv. Sper că există o soluție”, a declarat antrenorul lui Al Sadd, conform The Athletic.

Al Sadd nu vrea să renunțe la Xavi

Pentru a-i permite tehncianului să meargă la Barcelona, catalanii au trimis o delegație la Doha pentru a discuta cu oficialii qatarezi și a negocia o întrerupere a contractului antrenorului în cei mai convenabili termeni.

ADVERTISEMENT

Numai că președintele celor de la Al Sadd, Turki Al-Ali, a rămas ferm pe poziții și nu se gândește la despărțirea de Xavi: ”Poziția clubului este clară de la început. Ne angajăm să-l păstrăm pe antrenorul Xavi alături de noi și nu-l putem lăsa să plece în această perioadă sensibilă a sezonului”.

Este o afirmație care pare să pună barieră în tentativa celor de la FC Barcelona, dar la fel de bine poate fi o forțare a lucrurilor pentru ca gruparea catalană să plătească cei 10.000.000 de euro ceruți de qatarezi încă de la început.

ADVERTISEMENT

Barcelona, mari probleme financiare

În prezent, Barcelona are bătăi de cap și pentru faptul că Ronald Koeman a cerut compensații complete după ce a fost dat afară. Altfel spus, vrea să i se verse cât mai urgent suma de 12 milioane de euro.

Pentru clubul catalan, plata celor 22 de milioane de euro, fără a lua în calcul și valoarea contractului pe care-l va semna Xavi, reprezintă o gaură și mai adâncă în buget. Recent, oficialii clubului de pe Camp Nou au prezentat raportul financiar pe sezonul trecut.

Cheltuielile au au atins suma record de 1,14 miliarde de euro. În plus, gruparea a înregistrat pierderi de 481.000.000 de euro, iar unul dintre motive este criza financiară cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT