Sport

Xavi, dur după Real Madrid – Barcelona 4-1 în finala Supercupei Spaniei: ”Cea mai proastă față a echipei”. Ce a spus Ancelotti

Real Madrid a învins FC Barcelona, scor 4-1, în finala Supercupei Spaniei și a ajuns la 13 trofee în această competiție.
15.01.2024 | 00:02
Xavi dur dupa Real Madrid  Barcelona 41 in finala Supercupei Spaniei Cea mai proasta fata a echipei Ce a spus Ancelotti
Xavi, nemulțumit după înfrângerea din El Clasico. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Real Madrid s-a impus în fața catalanilor în Arabia Saudită, pe stadionul KSU din capitala Riyadh, arena pe care  joacă Al Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo. Vinicius Junior a reușit un hat-trick în finala Supercupei Spaniei, în timp ce formația lui Xavi a terminat partida în 10 oameni.

Xavi, nemulțumit de înfrângerea din El Clasico

Chiar dacă Barcelona rămâne în fruntea clasamentului trofeelor din Supercupa Spaniei, având 14, Xavi a fost nemulțumit după partida pierdută în fața celor de la Real Madrid. Totuși, tehnicianul catalan crede că sezonul nu este încă ratat și că lucrurile pot fi îmbunătățite.

ADVERTISEMENT

”E momentul să acceptăm critica și să ne cerem scuze fanilor. Nu am arătat versiunea pe care ne-o doream într-o finală, și mai ales împotriva lui Real Madrid. Eu sunt vinovatul principal și voi accepta orice critică și voi continua să muncesc. Nu am altă variantă. E o înfrângere dură, dar din astfel de eșecuri ne-am ridicat și sunt convins că vom reveni la forma pe care ne-o dorim. În continuare putem avea un sezon reușit, dar trebuie să ne facem autocritica pentru acest meci”, a declarat Xavi conform Mundo Deportivo.

Carlo Ancelotti, mulțumit după Real Madrid – FC Barcelona 4-1

Carlo Ancelotti a vorbit în termeni laudativi despre adversara FC Barcelona, după trofeul câștigat de echipa sa, și a oferit explicații pentru schimbarea lui Vincius din minutul 82.

ADVERTISEMENT

”Rezultatul este mult prea mare pentru ce s-a văzut pe teren. Până la scorul de 3-1, Barcelona ne-a ținut piept. Suntem mulțumiți de rezultat. În finalul partidei l-am scos pe Vinicius de pe teren, deoarece a făcut un efort fizic deosebit și am vrut să evit o eventuală accidentare. Vincius a dat satisfacție publicului și a adus un nou trofeu în vitrina Real Madrid”, a declarat Carlo Ancelotti, potrivit Marca.

Vinicius, hattrick în Real Madrid – FC Barcelona

După ce a fost servit perfect de coechipierii Jude Bellingham și Rodrygo, la golurile din minutele 7, repectiv 10, Vinicius Junior a reușit hattrick-ul în minutul 39, dintr-un penalty obținut chiar de el.

ADVERTISEMENT

Astfel, la a 15-a partida jucată împotriva celor de la FC Barcelona, Vinicius și-a înscris numele pe lista selectă a celor care au bifat trei reușite într-un El Clasico.

Din această listă mai fac parte Jaime Lazcano, Joan Ramon i Pera, Ventora, Jesus Narro, Cesar, Evaristo de Macedo, Amancio, Ferenc Puskas, Ivan Zamorano, Fernando Sanudo, Gary Lineker, Romario, Luis Suarez, Karim Benzema și Lionel Messi. Ultimul este singurul care a reușit această performanță de două ori în carieră!

ADVERTISEMENT

Ultimul madrilen care reușise această performanță a fost atacantul francez Karim Benzema, în semifinala Copa del Rey din 2023, Barcelona – Real Madrid 0-4. Benzema putea fi întâiul jucător al lui Real cu „poker” în Clasico și a avut cel puțin o ocazie mare în acea partidă.

ADVERTISEMENT