Sport

Jucătorul Barcelonei care l-a încântat pe Xavi în semifinala Supercupei Spaniei: „A fost cireașa de pe tort!”

FC Barcelona s-a calificat după lovituri de departajare în finala Supercupei Spaniei, iar Xavi l-a scos în evidență pe portarul ter Stegen.
13.01.2023 | 10:28
Jucatorul Barcelonei care la incantat pe Xavi in semifinala Supercupei Spaniei A fost cireasa de pe tort
Xavi spune că FC Barcelona trebuie să se maturizeze și a scos în evidență prestația lui ter Stegen în semifinala Supercupei Spaniei.
ADVERTISEMENT

Ca și Real Madrid, contra Valenciei, și FC Barcelona merge în finala Supercupei Spaniei după loviturile de departajare. Iar paralela poate merge mai departe, ter Stegen fiind eroul catalanilor, după ce, cu o zi înainte, ieșise la rampă Courtois.

Xavi spune că ter Stegen a fost ”cireașa de pe tort” în semifinala Supercupei Spaniei

După succesul contra lui Atletico, care i-a asigurat din nou un avantaj de trei puncte în fața lui Real Madrid, FC Barcelona a venit în Riyadh decisă să obțină primul trofeu al anului.

ADVERTISEMENT

Și a avut inițiativa în fața lui Betis. Însă, după ce a deschis scorul, prin Lewandowski, în minutul finalul primei reprize, catalanii s-au relaxat. Iar Betis avea să egaleze cu mai puțin de un sfert de oră înainte de final.

Catalanii n-au izbutit să facă diferența până la finalul timpului regulamentar, oficialii VAR anulând, justificat, o a doua reușită a elevilor lui Xavi, și, precum în cealaltă semifinală, a fost nevoie de prelungiri.

ADVERTISEMENT

De data aceasta însă, au fost și reușite. Ansu Fati i-a adus din nou în avantaj pe catalani, însă Betis a revenit din nou, Și a fost iar nevoie de lovituri de departajare. Câștigate, precum o zi înainte, de favorită, germanul ter Stegen reușind să fie determinant.

”Am trecut prin diferite faze, prima repriză a fost a noastră. Dar, așa cum ni s-a întâmplat și de alte ori, ar fi trebuit să înscriem al doilea gol.

ADVERTISEMENT

Apoi ne-a dominat Betis, a venit golul. În prelungiri, cel al lui Ansu Fati. Și după reușita fantastică a lui Loren, ne-au egalat. Ne-am complicat viața împotriva unei echipe tari, care te domină în multe momente.

Nu am știut să ne apărăm ca pe Wanda Metropolitano. Trebuie să ne maturizăm jocul, avem tineri în echipă, poate ne afectează prea mult. Dar suntem în finală, și ne-am atins scopul.

ADVERTISEMENT

Ter Stegen a făcut diferența. Sunt încântat de el, a fost cireașa de pe tort, ne-a salvat două penalty-uri. Acum să jucăm, să ne bucurăm și să încercăm să câștigăm finala. 

Întotdeauna vreau să joc cu cei mai buni, să-i înving pe cei mai buni, iar acum Madridul este unul dintre ei”, a spus Xavi.

Finala Supercupei Spaniei, Real Madrid – FC Barcelona, se joacă duminică, de la ora 21. Este al doilea meci din acest sezon între cele două mari rivale. În turul din La Liga, Real Madrid s-a impus, acasă, cu 3-1 în fața Barcelonei.

ADVERTISEMENT
Tags: