Fotbal international

Xherdan Shaqiri și-a ieșit din minți la întrebarea unui reporter sârb, după ce Elveția a fost umilită de Portugalia: „Care e problema ta?”

Xherdan Shaqiri a cedat nervos la adresa unui reporter sârb după o întrebare care l-a scos din sărite pe fotbalistul Elveției.
07.12.2022 | 09:09
Xherdan Shaqiri sia iesit din minti la intrebarea unui reporter sarb dupa ce Elvetia a fost umilita de Portugalia Care e problema ta
Xherdan Shaqiri a avut o reacție nervoasă la adresa unui reporter sârb. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Elveția a fost eliminată categoric în optimile Cupei Mondiale din Qatar de Portugalia, scor 6-1. Xherdan Shaqiri, integralist în formația helvetă, și-a ieșit din minți după întrebarea unui reporter sârb la finalul partidei cu lusitanii.

Shaqiri, reacție nervoasă la adresa unui reporter sârb după eliminarea Elveției de la Cupa Mondială

Elveția și Serbia s-au duelat cu calificarea pe masă în ultima etapă a grupei G de la Campionatul Mondial din Qatar. Câștig de cauză au avut jucătorii lui Murat Yakin care s-au impus spectaculos, scor 3-2.

ADVERTISEMENT

Reporterii sârbi nu au trecut peste înfrângere, iar la finalul partidei cu Elveția, un jurnalist din țara vecină a pus o întrebare care l-a deranjat și l-a scos din minți pe Xherdan Shaqiri.

„De ce i-ai provocat pe sârbi la meciul direct?”, a fost întrebarea jurnalistului sârb. Xherdan Shaqiri, care a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor atât la meciul de la Cupa Mondială din Qatar cu sârbii, cât și la duelul de la turneul final din 2018, a răbufnit la adresa jurnalistului sârb.

ADVERTISEMENT

Xherdan Shaqiri, scos din sărite de întrebarea unui jurnalist sârb: „Care e problema ta?”

„Care e problema ta? Eu îmi fac treaba pe teren. Dau goluri. Ce provocări visezi? Eu sunt profesionist, dau goluri, da? Lasă-mă cu treburile astea”, a fost reacția nervoasă a lui Xherdan Shaqiri.

Xherdan Shaqiri a reacționat nervos la adresa unui reporter sârb după eliminarea Elveției de la Cupa Mondială. Sursă foto: Fanatik.
Xherdan Shaqiri a reacționat nervos la adresa unui reporter sârb după eliminarea Elveției de la Cupa Mondială. Sursă foto: Fanatik.

După ieșirea nervoasă Xherdan Shaqiri a fost calmat de un ofițer de presă, plecând nervos și aruncându-i priviri răzbunătoare jurnalistului sârb.

ADVERTISEMENT

Elveția s-a oprit, la fel ca Spania, pentru a doua oară consecutiv în faza optimilor de finală la Cupa Mondială. Adversara României din calificările pentru Campionatul European din 2024 a fost eliminată la turneul final din Rusia de Suedia, scor 1-0.

Xherdan Shaqiri și Granit Xhaka, amendați după meciul Elveția – Serbia de la Cupa Mondială din 2018

Golurile victoriei Elveției din meciul cu Serbia de la Cupa Mondială din Rusia au fost înscrise de Xhaka și Shaqiri. Ambii s-au bucurat împreunându-şi palmele și formând un simbol al vulturului.

ADVERTISEMENT

Cei doi fotbaliști au origini albaneze, iar vulturul pe care l-au format cu ajutorul palmelor semnifică simbolul de pe steagul Albaniei. FIFA a deschis o anchetă, în timp ce presa din Serbia a luat foc și a cerut forului internațional ca cei doi fotbaliști să fie suspendați.

În cele din urmă, cei doi jucători din naționala helvetă s-au ales cu amenzi în valoare de 10.000 de franci elvețieni. După finalul partidei de la Cupa Mondială din Qatar dintre Serbia și Elveția, meci în care au fost arătate 11 cartonașe galbene, Xhaka s-a bucurat de asemenea într-o manieră controversată, însă fotbalistul lui Arsenal a recunoscut că gestul nu are implicări politice.

ADVERTISEMENT