Fotbal international

Yassine Bounou, eroul Marocului de la loviturile de departajare, a învăţat meserie în Spania! Putea să joace pentru Canada şi e mare fan River Plate

Yassine Bounou este eroul Marocului, după loviturile de departajare din meciul cu Spania. Portarul Sevillei şi-a dus naţionala în sferturile de finală de la CM 2022.
06.12.2022 | 20:50
Yassine Bounou eroul Marocului de la loviturile de departajare a invatat meserie in Spania Putea sa joace pentru Canada si e mare fan River Plate
Yassine Bounou a făcut diferenţa la loviturile de departajare din Maroc - Spania
ADVERTISEMENT

Marocul este marea surpriză de la Campionatul Mondial 2022, după ce a eliminat Spania în urma loviturilor de departajare. La loteria penalty-urilor, Yassine Bounou a fost eroul “Leilor din Atlas” şi a trimis acasă ţara în care joacă din 2012.

Yassine Bounou, decisiv în Maroc – Spania. A parat două lovituri de departajare

După 120 de minute în care Spania a controlat jocul, calificarea în sferturile de finală a fost decisă la loviturile de departajare. A fost momentul când a ieşit în evidenţă Yassine Bounou, portarul Sevillei şi Marocului. La prima serie, goalkeeper-ul de 31 de ani a ghicit colţul unde a tras Pablo Sarabia, nu a ajuns la minge, dar ibericul a lovit bara.

ADVERTISEMENT

Apoi, Bono, aşa cum este poreclit Yassine Bounou, a apărat şuturile lui Carlos Soler şi Sergio Busquets. Chiar dacă şi Badr Benoun a ratat, Achraf Hakimi a fost cel care a transformat perfect ultimul penalty-ul şi a calificat Marocul în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022.

A avut probleme la Campionatul Mondial din 2022. De ce a ratat meciul Belgia – Maroc 0-2

Yassine Bounou, titular în selecţionata lui Walid Regragui, a ratat meciul Belgia – Maroc 0-2. Prezent pe teren atunci când imnurile celor două state au fost intonate, Bono nu a mai intrat în poarta africanilor şi a fost înlocuit cu Munir Mohamedi. Portarul a acuzat o stare de vertij şi şi-a pierdut echilibru, motiv pentru care a fost schimbat.

ADVERTISEMENT

Bono este la al doilea Campionat Mondial din carieră. La ediţia din Rusia s-a aflat în lotul Marocului, dar nu a jucat niciun minut în meciurile cu Spania, Portugalia şi Iran din faza grupelor. Yassine Bounou are 49 de selecţii la naţională, pentru care a debutat în 2013.

Yassine Bounou s-a născut în Canada şi a început fotbalul în Maroc. Din 2012 joacă în Spania

Născut pe 5 aprilie 1991, la Montreal, Yassine Bounou putea să evolueze pentru naţionala Canadei, însă nu a luat nicio secundă în calcul această variantă. Familia lui Bono s-a întors în Maroc pe când portarul avea 2 ani, iar tatăl acestuia a fost cel care l-a îndreptat spre fotbal, după ce l-a înscris la academia lui Wydad Casablanca.

ADVERTISEMENT

Promovat la prima echipă, la 18 ani, Yassine Bounou a jucat 8 meciuri în sezonul 2011-2012. La 21 de ani, portarul a făcut pasul spre Europa, după ce Atletico Madrid l-a cumpărat cu 360.000 de euro. Marocanul a fost trimis la echipa a doua, pentru care a jucat în liga a treia din Spania în perioada 2012-2014.

În vara lui 2014, Thibaut Courtois s-a întors la Chelsea, în timp ce Daniel Aranzubia s-a retras, astfel că părea să fie şansa lui Yassine Bounou. Cu toate acestea, marocanul a fost trimis la Zaragoza, sub formă de împrumut. După două sezoane petrecute pe “La Romareda”, în liga a doua, Bono a fost cedat de Atletico Madrid la Girona, alături de care a promovat în La Liga la finalul stagiunii 2016-2017.

ADVERTISEMENT

Cu prestaţii foarte bune la Girona, în perioada 2016-2019, Yassine Bounou a ajuns, sub formă de împrumut, la Sevilla. După un an petrecut pe “Ramon Sanchez Pizjuan”, andaluzii l-au transferat definitiv, după ce au plătit 4.000.000 de euro. Câştigător al Europa League cu Sevilla, în sezonul 2019-2020, Bono a primit, doi ani mai târziu, premiul de cel mai bun portar din La Liga.

Cum a devenit un mare fan al fotbalului din Argentina

Chiar dacă joacă pentru naţionala Marocului şi are deja zece ani petrecuţi în Spania, Yassine Bounou este un mare fan al fotbalui din Argentina. “Primul tricou pe care tatăl meu mi l-a făcu cadou era al naţionalei Argentinei”, spunea Bono.

Yassine Bounou a devenit fanul lui River Plate, iar în decembrie 2018 a urmărit din tribunele de pe “Santiago Bernabeu” cum “milionarii” au câştigat Copa Libertadores în faţa celor de la Boca Juniors.

“I-am pus Ariel numele câinelui meu. Mi-a plăcut enorm Ariel Ortega şi sunt fan înrăit al lui River Plate”, dezvălui Bono într-un interviu pentru TyC Sports.

ADVERTISEMENT