News

Zbor cu probleme pentru pasagerii unui curse Londra-București. Au fost întorși din drum din cauza unei defecțiuni

Un avion care decolase spre București s-a întors pe aeroportul Heathrow din Londra din cauza undei defecțiuni tehnice a aparatului de zbor.
29.12.2022 | 12:44
Zbor cu probleme pentru pasagerii unui curse LondraBucuresti Au fost intorsi din drum din cauza unei defectiuni
Zborul British Airways a fost întors pe aeroportul Heathrow Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Aeronava, care aparține companiei aeriene British Airways, a revenit pe aeroportul britanic după ce piloții au constatat că există o problemă la sistemul de presurizare al avionului.

Pasagerii unui zbor cu destinația București, întorși la Londra din cauza unei defecțiuni a avionului

Pasagerii au ajuns totuși la destinație după ce au fost preluați de o altă aeronavă.  Avionul companiei aeriene British Airways a decolat la ora locală 17:40, însă după o oră, s-a întors pe aeroport.

ADVERTISEMENT

Pasagerii, care au fost informați de către piloți că există o problemă la sistemul de presurizare, au fost preluați de o altă aeronavă și au ajuns pe aeroportul Otopeni la ora 02:40, a relatat pentru Observator News unul dintre pasageri.

Heathrow este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie, alături de Gatwick, Birmingham, Manchester, Glasgow și Cardiff, care ar putea fi afectate de greva personalului Forțelor de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Mark Serwotka, liderul Sindicatului Serviciilor Publice și Comerciale, care reprezintă personalul Forțelor de Frontieră, grevele ar urma să continue să își facă simțite efectele în următoarele luni, cu ceea ce el a numit o “escaladare uriașă” în ianuarie.

“Avem un fond de grevă care înseamnă că putem susține această acțiune după Crăciun. Mandatul de grevă durează până în luna mai – vom susține această acțiune până în luna mai”, a declarat Serwotka pentru BBC Radio 4.

ADVERTISEMENT

“Nu vor fi doar șase luni, cred că în ianuarie veți asista la o escaladare uriașă a acestei acțiuni, în serviciul public și în restul economiei noastre, dacă guvernul nu se așează la masa negocierilor”, a mai adăugat el.

Declarațiile lui Mark Serwotka vin ca un ecou al avertismentelor sindicatelor din domeniul sănătății, care au atras atenția că refuzul guvernului de a oferi mai multe salarii în acest exercițiu financiar va duce la acțiuni sindicale care vor dura până la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT