News

Zeci de mașini au fost vandalizate la Constanța. Activiștii de mediu le-ar fi tăiat cauciucurile

Activiștii de mediu din Constanța au declarat război șoferilor care conduc SUV-uri, astfel că au decis să îi ”avertizeze” pe aceștia într-un mod bizar.
10.02.2024 | 12:55
Zeci de masini au fost vandalizate la Constanta Activistii de mediu lear fi taiat cauciucurile
Zeci de mașini au fost vandalizate la Constanța. Autorii ar fi activiștii de mediu
ADVERTISEMENT

Mai exact, mai mulți șoferi dintr-un cartier rezidențial din oraș s-au trezit cu roțile tăiate, perforate sau dezufmlate și cu mesaje lipite pe parbriz. Conform polițiștilor, activiștii de mediu au acționat după lăsarea nopții, în timp ce toată lumea dormea. Au tăiat roțile a 20 mașini, alese la întâmplare.

Zeci de mașini au fost vandalizate la Constanța de activiștii de mediu

Cu toate acestea, autoturismele au ceva în comun: sunt SUV-uri care, în teorie, poluează mediul înconjurător mai mult decât alte mașini. Potrivit Observatornews.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Cătălina Marian, a transmis că grupul de activiști de mediu ar fi fost alcătuit din 8 persoane.

ADVERTISEMENT

”Au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Havana s-ar fi produs distrugeri, la nivelul pneurilor de la mai multe autoturisme. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constat că opt persoane necunoscute, ar fi provocat dezumflarea pneurilor mai multor autoturisme, situate pe strada Havana şi Belvedere”, a transmis reprezentantul IPJ Constanța.

Mai mult, șoferii au găsit un mesaj în parbriz, prin care li se transmitea să renunțe la aceste mașini și să folosească bicicletele sau transportul în comun. Polițiștii vor încerca acum să afle cine sunt făptașii, în timp ce unii vecini se plâng că astfel de acte ”de huliganism” nu sunt normale.

ADVERTISEMENT

”Huliganism! Dacă are ceva cu omul, are cu omul, nu cu maşina. Maşina e doar un bun al omului. Ce treabă are mediul cu dezumflatul maşinii?”, a explicat un bărbat. Conform Cugetliber.ro, multe dintre roțile mașinilor erau tăiate sau perforate. Proprietarii au fost șocați pentru că nu au mai avut cu ce să plece la drum, potrivit anchetatorilor.

Mesajul pus în parbriz
Mesajul pus în parbriz

”Consumatorul tău de benzină ucide”, mesajul găsit de șoferi în parbriz

De altfel, toți șoferii au găsit în parbriz lipit mesajul ”Consumatorul tău de benzină ucide”, iar acum activiștii de mediu sunt căutați pentru a răspunde pentru fapta lor. Având în vedere că paguba nu este mică, aceștia vor avea cu siguranță multe explicații de dat.

ADVERTISEMENT

La data de 9 februarie a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța- Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Havana, s-ar fi produs distrugeri la nivelul pneurilor de la mai multe autoturisme.

Polițiștii deplasați la fața locului au constat că, în perioada 8-9 februarie a.c., în intervalul orar 21.00-08.00, persoane necunoscute ar fi provocat dezumflarea pneurilor mai multor autoturisme situate pe străzile Havana și Belvedere.

ADVERTISEMENT

În cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și desfășoară activități pentru identificarea persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii”, au mai transmis reprezentanții IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT
Tags: