News

Zeci de migranți din Siria și Irak, descoperiți într-un TIR la Vama Borș. Video

Zeci de migranţi provenind din Siria şi Irak au fost descoperiţi de vameși într-un TIR la frontiera Borş.
25.05.2021 | 08:00
Zeci de migranti din Siria si Irak descoperiti intrun TIR la Vama Bors Video
ADVERTISEMENT

Descoperire inedită a vameșilor români care lucrează la granița cu Ungaria. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au descoperit 30 de persoane din Siria şi Irak, printre care se afla un copil de 3 ani, care încercau să treacă ilegal frontiera cu țara vecină, ascunse într-un TIR.

Cetățeanul aflat la conducerea automarfarului, un turc, a explicat inițial controlorilor frontierei că transportă materiale electrice pe ruta Turcia – Franța.

ADVERTISEMENT

Zeci de migranți din Siria și Irak, descoperiți într-un TIR la Vama Borș

În urmă unui control mai strict, în TIR-ul aflat pe punctul de a părăsi România au fost depistați nu mai puțin de 30 de migranți din Asia.

Cetățenii, cu origini din Siria și Irak, au fost reținuți și transportați la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, pentru efectuarea de cercetări.

ADVERTISEMENT

”În data de 22.05.2021, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale electrice pe ruta Turcia-Franța.

În urma efectuării controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit 30 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, pentru cercetări.

ADVERTISEMENT

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria și Irak cu vârste cuprinse între 3 și 34 de ani”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Migranți depistați și la Vama Nădlac

Cu o zi mai devreme, poliţiştii de frontieră de la Frontieră Nădlac au depistat 6 cetățeni străini, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat a României.

ADVERTISEMENT

Vineri, la frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de aluminiu, pe ruta România-Polonia.

După o serie de verificări de rigoare, asupra mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 6 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Instituția Poliției de Frontieră anunță că, în ambele cazuri, se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ADVERTISEMENT