Fotbal international

Zeci de mii de croați au sărbătorit pe străzi medalia de bronz câștigată la Mondial. Scene ireale și la Rabat cu fanii Marocului. Video

Fanii croați au sărbătorit victoria cu Maroc din finala mică a Campionatului Mondial din Qatar. Ultrașii medaliatei cu bronz au făcut show pe străzile din Zagreb.
20.12.2022 | 20:51
Zeci de mii de croati au sarbatorit pe strazi medalia de bronz castigata la Mondial Scene ireale si la Rabat cu fanii Marocului Video
Zeci de mii de suporteri marocani au ieşit pe străzile din Rabat pentru a-i celebra pe fotbaliştii naţionalei, care au reuşit o performanţă istorică, după ce s-au clasat pe locul 4 la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
20-12-2022
18:58

Şi marocanii îşi sărbătoresc naționala pe străzile din Rabat

Zeci de mii de suporteri marocani au ieşit pe străzile din Rabat pentru a-i celebra pe fotbaliştii naţionalei, care au reuşit o performanţă istorică, după ce s-au clasat pe locul 4 la Cupa Mondială din Qatar.

”Leii din Atlas”, care au ajuns marți seară acasă, au defilat într-un autocar descoperit, în uralele mulţimii. Jucătorii și staff-ul tehnic urmează să ajungă la Palatul Regal, unde vor fi primiţi de Regele Mohammed VI.

Croația a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Qatar, grație victoriei împotriva Marocului. Selecționata lui Zlatko Dalic s-a impus cu 2-1 și s-a clasat pentru a doua oară consecutiv pe podiumul celor mai bune echipe naționale din lume. Fanii croați au sărbătorit în stradă victoria formației favorite, iar pe străzile din Zagreb, ultrașii au dat startul petrecerii.

Zeci de mii de croați au sărbătorit victoria Croației pe străzile din Zagreb

Succesul Croației în ultima partidă de la Campionatul Mondial din Qatar a scos în stradă zeci de mii de croați, sâmbătă seară, după victoria împotriva Marocului în finala mică a ediției din Qatar.

ADVERTISEMENT

Suporterii selecționatei lui Zlatko Dalic au aprins torțe și au cântat după a treia medalie obținută în istorie de Croația la Mondial după cele din 1998 și 2018.

Croația a deschis repede scorul împotriva Marocului prin Josko Gvardiol în minutul 7. Avantajul europenilor a durat doar 2 minute, pentru că Achraf Dari l-a învins pe Livakovic cu o lovitură de cap în minutul 9. Scorul final avea să fie stabilit încă din prima repriză. Mislav Orsic l-a executat pe Bono cu un șut plasat la vinclu în minutul 42.

ADVERTISEMENT

Croația a pierdut doar 2 din ultimele 14 meciuri la Cupa Mondială

Croația a impresionat la ultimele ediții ale Cupei Mondiale. Selecționata lui Zlatko Dalic, care a cedat în finala din 2018, scor 4-2 cu Franța, a pierdut doar 2 din ultimele 14 meciuri pe care le-a jucat la Campionatul Mondial.

Vicecampioana mondială din 2018 are 6 victorii și 6 remize, iar singurele înfrângeri au venit în 2018, când formația lui Zlatko Dalic pierdea, scor 2-4 în finala cu Franța și la ediția din Qatar, când Croația se oprea în faza semifinalelor, scor 0-3 cu Argentina.

ADVERTISEMENT

Croația are aproximativ o populație de 3,8 milioane, însă acest aspect nu i-a împiedicat pe europeni să facă performanță la Campionatul Mondial. Croația a obținut medalie la prima sa participare la turneul final în 1998.

Zlatko Dalic, discurs savuros după medalia de bronz de la Campionatul Mondial: „Are strălucire de aur”

Meritele performanțelor Croației îi aparțin și lui Zlatko Dalic, antrenorul care a refuzat o ofertă financiară extraordinară pentru a rămâne să-i antreneze pe fotbaliștii croați. Selecționerul le-a mulțumit elevilor săi și i-a dedicat medalia lui Miroslav Blazevic, fostul antrenor al Croației, bolnav de cancer.

ADVERTISEMENT

„Aceasta este o medalie de bronz, dar are strălucire de aur. Am câștigat un meci dificil, dar e ceva mare, o medalie pentru toată Croația și pentru oamenii noștri, pentru toți cei care ne urmăresc, care ne susțin și care ne iubesc în toată lumea.

Două campionate, două medalii, e ceva fantastic! Multe felicitări jucătorilor mei! Aș vrea să dedic această medalie, această victorie unui singur om, Ciro Blazevic. Boss, asta e pentru tine, este medalia ta. Eu pot să câștig cinci medalii, dar tu ești antrenorul tuturor antrenorilor”, au fost cuvintele lui Zlatko Dalic.

ADVERTISEMENT
Tags: