Sport

Zeljko Kopic, antrenorul etapei a 25-a din SuperLiga! Singurii doi jucători de la FCSB care au prins „11-le” ideal

Zeljko Kopic a fost desemnat antrenorul etapei cu numărul 25 din SuperLiga. Doar doi jucători de la FCSB au prins echipa ideală a rundei.
13.02.2024 | 14:40
Zeljko Kopic antrenorul etapei a 25a din SuperLiga Singurii doi jucatori de la FCSB care au prins 11le ideal
Zeljko Kopic a fost ales antrenorul etapei a 25-a din SuperLiga după victoria lui Dinamo cu Farul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Zeljko Kopic a fost ales antrenorul etapei cu numărul 25 din SuperLiga după victoria entuziasmantă a lui Dinamo de pe terenul campioanei Farul, scor 2-0. De asemenea, „câinii” dau alți 2 jucători în primul „11” ideal al precedentei runde din SuperLiga.

Zeljko Kopic, antrenorul etapei a 25-a din SuperLiga

Dinamo a spart gheața și a obținut prima victorie a anului în SuperLiga. „Câinii” au învins-o pe Farul la Ovidiu, scor 2-0 și au egalat-o la puncte pe FC Botoșani în subsolul clasamentului. Croatul Zeljko Kopic a fost ales de Liga Profesionistă de Fotbal cel mai bun antrenor al rundei.

ADVERTISEMENT

„Pregătiţi excelent tactic, bucureştenii au reuşit o victorie mare, care a reaprins speranțele că vor atinge obiectivul principal, salvarea de la retrogradare”, se arată pe site-ul LPF.

De asemenea, Darko Velkovski și Dennis Politic, marcatorii celor 2 goluri din meciul cu Farul, au fost incluși în echipa ideală a rundei cu numărul 25 din SuperLiga. „Gol marcat şi o intervenţie în defensivă care a salvat un gol. Printre cei mai buni jucători din disputa de la Ovidiu”, au scris statisticienii de la LPF în dreptul lui Darko Velkovski.

ADVERTISEMENT

„A marcat şi a fost un pericol permanent pentru apărarea adversă”, se arată în cazul lui Dennis Politic. Atacantul de 23 de ani a marcat al 5-lea gol al sezonului și l-a egalat din acest punct de vedere pe Goncalo Gregorio. Ambii sunt golgheterii lui Dinamo.

Alex Băluță și Risto Radunovic, singurii jucători de la FCSB care au prins „11-le” ideal al rundei 25 din SuperLiga

FCSB a obținut o victorie importantă în lupta pentru câștigarea titlului. Echipa finanțată de Gigi Becali s-a impus împotriva lui Sepsi, scor 1-0 pe Arena Națională. Singurul gol al partidei a fost marcat de Alexandru Băluță în minutul 16.

ADVERTISEMENT

De altfel, jucătorul care evoluează în extrema dreaptă a fost inclus în echipa ideală a etapei cu numărul 25 din SuperLiga. „A finalizat frumos o acţiune ofensivă la care au participat activ 10 dintre cei 11 jucători trimişi în teren de Elias Charalambous”, susțin cei de la LPF.

FCSB a refăcut diferența de 9 puncte față de Rapid. „Roș-albaștriii” ocupă primul loc în clasamentul din SuperLiga, cu 54 de puncte. Pe poziția a doua a urcat Rapid, care a acumulat 45 de puncte după victoria din derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

„Experienţa lui s-a văzut în modul cum a tratat fiecare duel. Este străinul cu cele mai multe meciuri în tricoul roş-albaştrilor”, a fost motivul pentru care Radunovic a fost inclus în echipa etapei.

Rapid are cei mai mulți jucători în echipa etapei a 25-a din SuperLiga

Rapid a câștigat un meci extrem de important în cursa de urmărire a liderului FCSB. Giuleștenii s-au impus în Gruia contra celor de la CFR Cluj, scor 1-0. Damjan Djokovic a fost autorul singurului gol al partidei.

Rapid are cei mai mulți jucători în echipa ideală a rundei, 3 la număr. Este vorba despre portarul Marian Aioani: „s-a acomodat rapid la noua sa echipă. A fost sigur în intervenţii”, fundașul central Iulian Cristea: „intrat în teren după primul sfert de oră, a arătat că poate fi oricând o soluţie pentru defensiva giuleştenilor”, dar și Damjan Djokovic: „pe lângă golul marcat, a avut o evoluţie consistentă la centrul terenului, unde a făcut excelent legătura între linii”.

Dinamo și FC Botoșani au câte 2 jucători în „11-le” ideal al etapei în SuperLiga. Iată cum arată echipa ideală a etapei a 25-a:

PORTAR

  • Marioan Aioani (FC Rapid 1923) – S-a acomodat rapid la noua sa echipă. A fost sigur în intervenţii.

FUNDAŞI

  • Tiberiu Căpuşă (UTA Arad) – A deschis scorul în unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din runda a 25-a. A fost a doua sa reuşită din acest sezon.
  • Darko Velkovski (Dinamo) – Gol marcat şi o intervenţie în defensivă care a salvat un gol. Printre cei mai buni jucători din disputa de la Ovidiu.
  • Iulian Cristea (FC Rapid 1923) – Intrat în teren după primul sfert de oră, a arătat că poate fi oricând o soluţie pentru defensiva giuleştenilor.
  • Risto Radunovic (FCSB) – Experienţa lui s-a văzut în modul cum a tratat fiecare duel. Este străinul cu cele mai multe meciuri în tricoul roş-albaştrilor.

MIJLOCAŞI

  • Valentin Gheorghe (Universitatea Cluj) – Introdus la pauză, a schimbat în bine jocul echipei. A marcat şi a scos penalty-ul în urma căruia ardelenii au egalat.
  • Damjan Djokovic (FC Rapid 1923) – Pe lângă golul marcat, a avut o evoluţie consistentă la centrul terenului, unde a făcut excelent legătura între linii.
  • Gabriel David (FC Botoşani) – Tânărul jucător al moldovenilor şi-a trecut pentru a patra oară numele pe tabela marcatorilor.

ATACANŢI

  • Alexandru Băluţă (FCSB) – A finalizat frumos o acţiune ofensivă la care au participat activ 10 dintre cei 11 jucători trimişi în teren de Elias Charalambous.
  • Enzo Lopez (FC Botoşani) – Al doilea meci în SuperLigă, al doilea gol marcat. Un vârf care merită urmărit cu atenţie.
  • Dennis Politic (Dinamo) – A marcat şi a fost un pericol permanent pentru apărarea adversă.

ANTRENORUL ETAPEI

  • Zeljko Kopic (Dinamo) – Pregătiţi excelent tactic, bucureştenii au reuşit o victorie mare, care a reaprins spreranţele că vor atinge obiectivul principal, salvarea de la retrogradare.
ADVERTISEMENT