Sport

„Zidane de doi lei” al României! Ce gest incalificabil a făcut Nicușor Bancu, căpitanul Universității Craiova, în semifinala cu Sepsi. Ce a zis Mihai Rotaru

Nicuşor Bancu a făcut o criză de nervi pe finalul manşei retur dintre U Craiova şi Sepsi Sfântu Gheorghe, când covăsnenii conduceau cu 1-0 şi erau calificaţi în finala Cupei României.
12.05.2022 | 21:43
Zidane de doi lei al Romaniei Ce gest incalificabil a facut Nicusor Bancu capitanul Universitatii Craiova in semifinala cu Sepsi Ce a zis Mihai Rotaru
Nicuşor Bancu, gest golănesc în U Craiova - Sepsi 0-1
ADVERTISEMENT
12-05-2022
19:13

Reacţia lui Mihai Rotaru la gestul golănesc al lui Nicuşor Bancu

La finalul meciului U Craiova – Sepsi 0-1, Mihai Rotaru, finanţatorul formaţiei din Bănie, a comentat gestul care i-a adus eliminarea lui Nicuşor Bancu în finalul meciului. Acesta a susţinut că fundaşul de bandă va plăti pentru felul în care a primit cartonaşul roşu.

“Este incalificabil, iar Bancu va plăti pentru asta”, a spus Mihai Rotaru la emisiunea “Digi Sport Special”.

Căpitanul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu, a reuşit să fie eroul negativ al Băniei în manşa retur cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În minutul 86, fundaşul szânga al oltenilor şi al naţionalei României a făcut un gest incalificabil, nedemn pentru un fotbalist care poartă banderola de căpitan.

Nicuşor Bancu, gest incalificabil în U Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-1

Pe finalul meciului de pe “Ion Oblemenco”, nervii i-au cedat lui Nicuşor Bancu, după o intrare a lui Stefan Ashkovski, în jumătatea de teren a Universităţii Craiova. Căpitanul “Ştiinţei” a fost împins la marginea terenului de jucătorul lui Sepsi, în minutul 86, şi a decis să-şi facă singur dreptate.

ADVERTISEMENT

Cu o mişcare copiată de la Zinedine Zidane, care i-a aplicat un cap în plex lui Marco Materazzi, în finala CM 2006, Niculor Bancu l-a lovit în piept pe Stefan Ashkovski. Dacă starul naţionalei Franţei s-a rezumat doar la acest gest, căpitanul Universităţii Craiova s-a dat în petec şi s-a făcut de râs până la capăt.

După ce l-a trimis la pământ pe adversar, Nicuşor Bancu a aruncat cu mingea în capul lui Stefan Ashkovski, într-un gest care nu ar trebui să aibă loc pe un teren de fotbal. Horaţiu Feşnic a intervenit imediat şi i-a arătat direct cartonaşul roşu fundaşului de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

În mod normal, Nicuşor Bancu ar urma să primească două etape de suspendare pentru cartonaşul roşu direct, însă o ieşire de acest gen ar putea să fie penalizată mult mai drastic de către Comisia de Disciplină a FRF.

Eliminare şi la Sepsi Sfântu Gheorghe

Schimbat pe finalul meciului din Bănie, Adnan Aganovic a fost trimis la cabine de Horaţiu Feşnic, după o criză de nervi, pe banca de rezerve a lui Sepsi Sfântu Gheorghe, la o decizie a arbitrului. Faza s-a petrecut cu un minut înainte de gestul incalificabil al lui Nicuşor Bancu.

ADVERTISEMENT

Horaţiu Feşnic a oprit meciul şi i-a acordat al doilea cartonaş galben lui Adnan Aganovic, implicit şi pe cel roşu, după ce jucătorul mai fusese avertizat în minutul 78.

Nicuşor Bancu, pe urmele “smardoiului” Cristi Săpunaru

Luni, în ultimul meci din etapa a 8-a a play-out-ului, Cristi Săpunaru a reuşit să iasă din nou în evidenţă cu o criză de nervi. La finalul meciului, căpitanul Rapidului a sărit să-l bată pe Lorenzo Paramatti, fotbalistul lui FCU Craiova.

ADVERTISEMENT

Ambii jucători au fost eliminaţi de Marcel Bîrsan, după ce Cristi Săpunaru a fost cu greu ţinut de jucători în tentativa de a-i aplica o corecţie fizică lui Lorenzo Paramatti.

Comisia de Disciplină a FRF a analizat fazele de la meciului Rapid – FCU Craiova 2-3, iar Cristi Săpunaru şi Lorenzo Paramatti au primit câte două etape de suspendare şi o amendă de 3.000 de lei pentru fiecare.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT