Sport

Zinedine Zidane a lăsat la o parte fotbalul pentru o perioadă. În ce sport s-a implicat fostul antrenor al lui Real Madrid

Zinedine Zidane și-a luat mintea de la fotbal pentru o perioadă. Fostul mare fotbalist s-a implicat într-un alt sport de notorietate.
18.02.2023 | 12:11
Zinedine Zidane a lasat la o parte fotbalul pentru o perioada In ce sport sa implicat fostul antrenor al lui Real Madrid
Zinedine Zidane este noul ambasador al echipei de Formula 1, Alpine. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Echipa franceză de Formula 1, Alpine, și-a prezentat noul monopost cu care se va întrece în sezonul 2023 al Campionatului Mondial. Zinedine Zidane, fostul mare fotbalist și fost antrenor al lui Real Madrid, este noul ambasador al brandului francez.

Zinedine Zidane este noul ambasador pentru Alpine în Formula 1

Alpine și-a dezvăluit noul monopost în cadrul unei prezentări ce a avut loc în Marea Britanie, acolo unde se află sediul pentru șasiu, la Enstone. Pentru partea de propulsie, echipa franceză din Formula 1 are sediul la Viry-Châtillon (Essonne).

ADVERTISEMENT

Totuși, prezentarea bolidului a avut loc într-un club de noapte imens din Londra, iar la eveniment printre sutele de persoane și-a făcut apariția și Zinedine Zidane. Fostul mare fotbalist din Hexagon a fost prezentat de Alpine ca fiind noul ambasador și sponsor al programelor pentru egalitatea de șanse.

Fan înfocat de Formula 1, Zinedine Zidane a avut un mesaj cuprinzător pentru pasionații sportului. „Este important să le spunem copiilor că, indiferent de unde provin, ei pot deveni într-o zi campionii de mâine, indiferent de domeniul pe care îl vor alege şi că ar trebui să creadă mereu în visele lor”, au fost cuvintele lui Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Alpine și-a prezentat noul monopost cu care va concura în sezonul 2023

Culoarea predominantă a noului monopost, denumit de Alpine A532, este albastru, cu nuanțe de roz. Bolidul are imprimat numele sponsorului principal BTW. Rozul va deveni culoare predominantă în primele trei Mari Premii ale noului sezon care vor avea loc la Bahrain, Arabia Saudită și Australia.

În sezonul trecut, echipa franceză de Formula 1 a terminat pe locul 4, poziție pe care formația din Hexagon o țintește și în noua stagiune în clasamentul constructorilor. Esteban Ocon şi Pierre Gasly sunt piloții francezi pe care se va baza Alpine.

ADVERTISEMENT

„Decalajul faţă de echipa de locul al treilea (Mercedes) a fost destul de mare şi trebuie să-l reducem. Această ascensiune spre vârf este un maraton, nu un sprint”, a fost mesajul anunțat de Laurent Rossi, directorul general al mărcii.

Când va debuta noua ediție a Campionatului Mondial de Formula 1

Primele teste oficiale vor avea loc între 23 și 25 februarie pe circuitul de la Sakhir, gazdă a primei etape a sezonului. În ceea ce privește noua ediție a Campionatului Mondial de Formula 1, aceasta va debuta pe 5 martie cu Marele Premiu din Bahrain.

ADVERTISEMENT

Cu o clasare pe podium, în 2021, Alpine a fost ultima echipă de Formula 1 care și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2023. Zinedine Zidane s-a despărțit de Real Madrid la finalul sezonului 2021.

Alături de „galactici”, francezul a cucerit 3 Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei, două campionate ale Spaniei, două Supercupe ale Spaniei și două Campionate Mondiale ale Cluburilor.

ADVERTISEMENT