Sport

Zinedine Zidane a revenit pe teren și a făcut magie în tricoul „galacticilor“ de la Real Madrid! Video

Zinedine Zidane și-a păstrat și astăzi aura magică, arătând-o la revenirea pe teren în tricoul madrilenilor, demonstrând că este unul dintre cei mai buni jucători din istorie.
23.03.2024 | 16:37
Zinedine Zidane a revenit pe teren si a facut magie in tricoul galacticilor de la Real Madrid Video
Zinedine Zidane încă bucură fanii Realului cu evoluțiile sale / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Francezul, acum în vârstă de 51 de ani, impresionează noile generații cu forma sa de invidiat, contrar vârstei. Celebru pentru eleganța cu care mișca balonul, Zidane a oferit momente de clasă sub privirile unui stadion întreg, chiar pe Bernabeu.

Legat întotdeauna de Real Madrid, fostul „galactic“ impresionează la 51 de ani

Meciul amical a fost realizat de fundația clubului madrilen, ca o campanie de conștientizare a sclerozei laterale amiotrofică. Partida este jucată anual sub privirile spaniolilor, chiar pe Santiago Bernabeu, unde Raul, Roberto Carlos sau Figo și-au arătat clasa. De asemenea, Steve McManaman a fost și el prezent, fiind unul dintre englezii care au făcut carieră în tricoul madrilenilor, asemenea lui Jude Bellingham.

ADVERTISEMENT

Puținele goluri nu au întristat fanii veniți pentru legendele celor două cluburi, pentru că au avut ce vedea. Singurul gol a fost marcat de fostul internațional slovac, Marek Cech, după doar 8 minute de la fluierul de start.

Zidane a ieșit la rampă pe durata partidei prin preluări și dribbling-uri „marcă înregistrată“, demonstrând că tehnică se păstrează permanent. De asemenea, francezul este un obișnuit al amicalelor caritabile, reușind să ofere spectacol întotdeauna, înscriind un hat-trick anul trecut.

ADVERTISEMENT

Francezul a avut o carieră impresionantă, cu aproape 700 de meciuri la nivel de club și 267 de contribuții personale. De-a lungul carierei, acesta a trecut pe la formații precum Real Madrid, Juventus sau Bordeaux.

Maximul carierei sale a fost în tricoul juventinilor, cucerind 8 trofee, printre care Ballon d’Or. De asemenea, în perioada petrecută la „zebre“, Zidane a devenit și campion mondial în anul 1998 cu Franța.

ADVERTISEMENT

Cariera sa s-a încheiat brusc, odată cu finala Cupei Mondiale din 2006, pierdută în fața Italiei, după un eveniment regretabil. Celebrul duel dintre Zidane și Materazzi i-a adus o pată francezului pe carieră, care i-a costat pe „cocoșii galici“ trofeul.

Zidane a fost protagonistul unui transfer colosal în anul 2001, atunci când a fost cumpărat de madrileni cu 77 de milioane de euro! Francezul și-a răscumpărat suma de transfer prin performanțe fabuloase, atât ca jucător, cât și ca antrenor.

ADVERTISEMENT

Cariera în antrenorat a fost una scurtă, dar extrem de profitabilă pentru francez, care a câștigat 13 trofee cu „galaticii“ madrileni și este așteptat pe banca Franței la Jocurile Olimpice. Mulți iubitori ai fotbalului consideră formația spaniolă din perioada condusă de Zidane drept cea mai în formă din istorie.

 

ADVERTISEMENT