Sport

Zinedine Zidane, salvatorul Franței? Mutare surprinzătoare a „cocoșilor” pentru o medalie la JO de la Paris

Zinedine Zidane s-ar putea transforma în salvatorul Franței. Naționala de tineret din Hexagon mută surprinzător pentru o medalie la JO de la Paris.
03.07.2023 | 12:33
Zinedine Zidane salvatorul Frantei Mutare surprinzatoare a cocosilor pentru o medalie la JO de la Paris
Zinedine Zidane este văzut înlocuitorul lui Sylvain Ripoll pe banca Franței U21. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane nu a mai pregătit nicio echipă după despărțirea de Real Madrid de la finalul lunii mai 2021. Totuși, antrenorul francez ar putea reveni pe banca naționalei Franței U21 după ce echipa de tineret a „cocoșilor” a fost eliminată surprinzător în sferturile Euro U21 2023 de către Ucraina U21.

Zinedine Zidane, salvatorul Franței? Mutare surprinzătoare a „cocoșilor” pentru o medalie la JO de la Paris

Franța U21 a fost printre favorite la câștigarea Euro U21 2023 care are loc în România și Georgia. Echipa pregătită de Sylvain Ripoll s-a calificat cu victorii pe linie în sferturile competiției, însă a pierdut surprinzător cu Ucraina U21 în meciul pentru calificarea în semifinale, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

Rayan Cherki a deschis scorul rapid pentru naționala din Hexagon, însă ucrainenii au întors după golurile marcate de Sudakov (32, 44) și Bondarenko 86. Astfel, selecționerul Sylvain Ripoll este aproape să părăsească naționala de tineret a Franței cu un an înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Cu Sylvain Ripoll pe bancă din 2017, Franța U21 a dezamăgit la turneele finale europene din 2019, 2021 și 2023. În urmă cu patru ani, Franța U21 a fost eliminată de Spania în semifinalele Euro U21 2019, scor 4-1, în timp ce în 2021, naționala de tineret din Hexagon s-a oprit în sferturi după o dispută cu Olanda. La JO de la Tokyo, Franța U21 a părăsit competiția în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane ar putea prelua banca Franței U21 pentru o medalie la JO de la Paris

Astfel, pentru a restabiliza naționala de tineret a Franței U21, un important furnizor al naționalei de seniori, s-a luat în calcul varianta de a-l aduce pe Zinedine Zidane pe bancă, potrivit presei din Franța.

Totul, pentru ca Franța U21 să obțină o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024. Zinedine Zidane nu a mai antrenat nicio echipă de la despărțirea de Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Recent, au apărut informații potrivit cărora antrenorul francez se va întoarce la Real Madrid, unde își va pregăti revenirea pe banca tehnică după eventuala plecare a lui Carlo Ancelotti la naționala Braziliei.

Zinedine Zidane vrea să-l antreneze pe Kylian Mbappe: „Admir ceea ce face”

Mai mult decât atât, Zinedine Zidane face parte din planul lu Florentino Perez pentru a-l atrage pe Kylian Mbappe la Real Madrid. „Zizou” este unul dintre idolii starului francez. Antrenorul a recunoscut că i-ar face plăcere să-l pregătească pe căpitanul naționalei Franței.

ADVERTISEMENT

„Când ești antrenor și există un jucător ca el, desigur că îți dorești să îl antrenezi. Se pot întâmpla multe lucruri. Asta s-ar putea petrece într-o bună zi. Este un jucător care reprezintă foarte bine tricoul naționalei Franței.

În orice caz, admir ceea ce face. E frumos, e puternic”, a declarat Zidane citat de Marca. Fostul mare fotbalist a fost cel care i-a adus cu succes la Real Madrid pe Varane sau Camavinga.

ADVERTISEMENT