Sport

Zinedine Zidane, surpriza lui Bayern Munchen pentru postul de antrenor. De ce a picat varianta Xabi Alonso

Bayern Munchen este pregătită să facă o mutare neașteptată în această vară și să-l aducă pe postul de antrenor pe Zinedine Zidane.
29.03.2024 | 10:15
Zinedine Zidane surpriza lui Bayern Munchen pentru postul de antrenor De ce a picat varianta Xabi Alonso
Bayern Munchen este pregătită să facă o mutare neașteptată în această vară și să-l aducă pe postul de antrenor pe Zinedine Zidane. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Colosul din Bundesliga a anunțat oficial că odată cu încheierea sezonului se va termina și colaborarea cu Thomas Tuchel. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani venise în martie 2023, după demiterea lui Julian Nagelsmann.

Bayern Munchen vrea să-l aducă antrenor pe Zinedine Zidane

Oficialii lui Bayern Munchen sunt în căutarea soluției ideale pentru urmașul lui Tuchel în postura de antrenor, iar una dintre variantele luate în calcul este cea a francezului Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Bild, Zidane este atras de proiectul bavarezilor și vrea să se întoarcă în iarbă, el fiind fără contract din 2021, după ce a plecat de la Real Madrid. Se pare că el chiar s-ar fi interesat la unii dintre compatrioții săi care au fost la Bayern despre condițiile de la club.

Singurul lucru care îl face pe Zizou să fie puțin reticent este faptul că nu vorbește absolut deloc limba germană și nu este fluent nici în engleză. Dar, conducătorii grupării bavareze sunt pregătiți să-l ajute în această probleemă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, vor să-l aducă în postura de antrenor secund pe Franck Ribery. Francezul care a renunțat de curând la funcția de director tehnic la Salernitana ar vrea să revină la Munchen, acolo unde a jucat timp de 12 ani.

Deşi probabilitatea ca Zidane şi Ribery să se regăsească ca principal şi secund pe banca lui Bayern este foarte redusă, ideea reunirii celor două glorii franceze pe aceeaşi bancă tehnică ar fi una la care bavarezii lucrează.

ADVERTISEMENT

Xabi Alonso, greu de adus de la Leverkusen

Primul antrenor aflat pe lista lui Bayern Munchen a fost spaniolul Xabi Alonso, care are un sezon fantastic la Bayer Leverkusen, însă preşedintele de onoare al bavarezilor, Uli Hoeness, a recunoscut că această variantă nu are prea mari șanse de izbândă.

”Vom vedea dacă este posibil să-l aducem anul acesta, dar va fi greu, dacă nu probabil imposibil. Să spunem că, dacă ar fi fost la doi sau trei ani departe de succes, probabil că ar fi fost mai uşor să-l aduc”, a declarat Hoeness, referindu-se la faptul că ibericul este aproape de câștigarea titlului în Bundesliga cu Leverkusen.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, varianta de rezervă a lui Bayern este italianul Roberto De Zerbi, care este privit cu mare atenție după ce a reușit să schimbe mult în bine jocul lui Brighton. Clauza de reziliere a tehnicianului din Premier League este de peste 25 de milioane de euro.

La coada listei se află Ralf Ragnick, care ar fi și simplu de adus. În acest moment, germanul este selecționerul Austriei și ar putea fi tentat de un nou job la nivel de club după eșecul înregistrat la Manchester United.

ADVERTISEMENT