Sport

Zinedine Zidane şi Marco Materazzi, actori în cel mai şocant moment din istoria Campionatului Mondial! Dezvăluiri din finala CM 2006: “La final mai lipsea să strige ole!” Video

Zinedine Zidane şi Marco Materazzi au fost protagoniştii celui mai şocant moment din istoria Campionatului Mondial, în finala CM 2006.
29.10.2022 | 00:30
Zinedine Zidane si Marco Materazzi actori in cel mai socant moment din istoria Campionatului Mondial Dezvaluiri din finala CM 2006 La final mai lipsea sa strige ole Video
Zinedine Zidane şi Marco Materazzi, protagonişti în cel mai şocant episod din istoria Campionatului Mondial
ADVERTISEMENT

Finala Campionatului Mondial din 2006 a oferit toate ingredientele pentru un meci plin de dramatism. Italia şi Franţa s-au luptat 120 de minute pentru trofeu, iar totul a fost decis la loviturile de departajare. Până la loteria penalty-urilor, Zinedine Zidane şi Marco Materazzi au fost actorii principali ai partidei de la Berlin.

Zinedine Zidane şi Marco Materazzi, eroii primelor 20 de minute ale finalei Campionatului Mondial din 2006

La şase minute după startul finalei Campionatului Mondial din 2006, Horacio Elizondo a fost nevoit să arate punctul de la 11 metri, după ce Marco Materazzi l-a faultat, în careu, pe Florent Malouda. Zinedine Zidane, la ultimul meci din carieră, a luat balonul şi l-a executat pe Gianluigi Buffon cu o scăriţă.

ADVERTISEMENT

Zizou a avut ceva emoţii, după ce mingea trimisă a lovit bara transversală, dar a căzut după linia porţii. Horacio Elizondo a validat reuşita Franţei, care deschidea scorul rapid în finala de la Berlin, dar jucătorii lui Raymond Domenech nu au putut să-şi apere avantajul.

În minutul 19, la un corner executat de Andrea Pirlo, Marco Materazzi s-a revanşat după faultul din startul finalei. Fundaşul italian l-a depăşit în săritură pe Patrick Vieira şi l-a învins pe Fabien Barthez. Italia egala Franţa, iar scorul rămânea 1-1 până în minutul 90.

ADVERTISEMENT

Arbitrul finalei nu văzuse incidentul dintre Zinedine Zidane şi Marco Materazzi

Minutul 110 nu anunţa nimic important, iar camerele TV erau concentrate pe jumătatea de teren a Franţei. La scurt timp după executarea unei lovituri libere, Horacio Elizondo a oprit jocul pentru că Marco Materazzi era la pământ. Arbitrul argentinian a apelat la tuşieri, dar nici aceştia nu observaseră incidentul. Luis Medina Cantalejo, al patrulea arbitru al finalei, a fost cel care a desluşit misterul. Zinedine Zidane îl lovise cu capul în piept pe Marco Materazzi.

“Am văzut că Materazzi era la pământ, la vreo 40 de metri. Am oprit jocul şi i-am întrebat imediat pe asistenţi ce s-a întâmplat. Amândoi mi-au spus că nu au văzut nimic.

ADVERTISEMENT

Atunci a intervenit Luis (n.r. Luis Medina Cantalejo), arbitrul de rezervă, şi mi-a explicat: ‘Lovitură teribilă a lui Zidane cu capul la Materazzi. Nu o să-ţi vină să crezi când o să vezi faza’. Era foarte intens modul cum explica el scena, la final mai lipsea să strige ole”, a povestit, peste ani, Horacio Elizondo.

Ce s-a întâmplat în minutul 110 al finalei CM 2006. Dezvăluirile făcute de Zinedine Zidane şi Marco Materazzi

Între Zinedine Zidane şi Marco Materazzi au avut loc mai multe momente tensionate în timpul finalei, mai ales după ce Marcelo Lippi i-a transmis fundaşului că trebuie să-l ţină pe superstarul francez. La al treilea duel între cei doi, Zizou i-a transmis că îi va tricoul mai târziu, iar fundaşul lui Inter i-a spus că ar prefera s-o primească pe sora francezului.

ADVERTISEMENT

“Au fost mai multe contacte între noi în acea zonă. După golul lui, antrenorul mi-a spus că trebuie să-l marchez. I-am cerut scuze la primul duel, dar a reacţionat urât. Apoi, la al treilea, mi-a spus că-mi va da tricoul mai târziu. I-am răspuns că aş prefera-o pe sora lui”, a explicat Marco Materazzi, după 15 ani.

“Mama mea nu era deloc bine în acea zi. Vorbea la telefon cu sora mea de mai multe ori pe zi. Nu era ceva grav, dar eram îngrijorat. Materazzi a spus că nu a zis nimic despre mama mea. Aşa a fost. A jignit-o pe sora mea, care era alături de mama mea atunci. În ziua aceea eram fragil şi s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Nu sunt mândru de asta, dar face parte din povestea mea”, a replicat Zinedine Zidane.

Cei doi s-au împăcat patru ani mai târziu, la finala Ligii Campionilor din 2010, când Inter, cu Marco Materazzi pe teren din minutul 90+2, a câştigat trofeul în faţa lui Bayern Munchen.

Italia a câştigat finala Campionatului Mondial din 2006 la loviturile de departajare, după ce David Trezeguet a fost singurul care a ratat de la 11 metri. “Squadra Azzurra” punea mâna pe trofeu pentru a patra oară, într-o vară când fotbalul din Peninsulă era lovit de scandalul Calciopoli.

ADVERTISEMENT