News

Ziua în care Dumnezeu a ațipit o clipă și s-a mai născut un înger! Povestea lui Denis Pașcovici: “Te voi iubi mereu!”

11.10.2018 | 23:26
Ziua in care Dumnezeu a atipit o clipa si sa mai nascut un inger Povestea lui Denis Pascovici Te voi iubi mereu
ADVERTISEMENT

12 ani de chin. 12 ani de luptă. Lacrimi amestecate cu zâmbete, deznădejde îmbrățișată cu speranță și clipe cât o eternitate: aceasta este povestea lui Denis Pașcovici, fiul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici. O poveste care ne face să înțelegem că adevăratele drame se întâmplă în tăcere și ne învață să iubim. Sănătatea, familia, viața. Tot ce este acum și nu știm până când va fi.

FANATIK.RO a reconstituit fragmentele esențiale ale unei existențe firave, sufocată nemilos de un destin dureros. La bază stau mărturiile părinților lui Denis, oferite de-a lungul timpului, cu luciditate, ca bucăți de realitate și coșmar. “Nu există o tragedie mai mare în viață decât moartea unui copil. Lucrurile nu mai sunt niciodată la fel cum erau înainte” – Dwight Eisenhower.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Denis Pașcovici la 3 ani. Ziua în care s-a așternut infernul

Pe 20 septembrie 2006, lui Denis Pașcovici i-a fost diagnosticată o tumoră craniană. Abia împlinise doi ani. “Șansele sunt mici!“, a fost anunțul medicilor pentru părinții speriați. Infernul se așternea în viața familiei fotbalistului Cosmin Pașcovici.

Potretul dramei se completa: hidrocefalie, epilepsie secundară, nanism hipofizar. Te înspăimânți doar când auzi cum sună toate aceste boli abătute asupra unui bebeluș… În următorul an, Denis a fost operat de patru ori, fiindu-i extirpată și blestemata tumoră. Chimioterapia măcina trupul firav, iar mama sa Ionela plângea încontinuu: “Prima dată nu a rezistat chimioterapiei și a stat în comă trei ore, iar a doua oară a făcut convulsii și s-a trezit abia dupa șapte ore. Plângeam și mă rugam la Dumnezeu! Doctorii au spus că Denis este foarte puternic“, dezvăluia aceasta, în 2007, pentru GSP. Mogâldeața cu ochi mari o ridica din Iad și o ducea în Paradis din când în când “Iubec, iubec!“, spunea stâlcit Denis. “Și eu te iubesc, puiule, foarte mult! Și tati la fel!“.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Denis Pașcovici la 9 ani. “Ce s-a întâmplat cu el este un miracol!”

S-au scurs ani dramatici. Până în 2010, Denis a trecut prin 12 intervenții chirurgicale. Costurile au însumat peste 600.000 de euro. Dar nici o sumă nu ar fi fost prea mare pentru ca Denis să poate fi un copil sănătos. Durerea adunată era direct proporțională cu speranțele pe care părinții lui le primeau de la doctori. Tumora a dispărut total! „După ce îl operaseră, doctorii ne-au spus că şansele lui sunt mici. Când au văzut cum s-a recuperat, ne-au spus: Ce s-a întâmplat cu Denis e un miracol. 50% este ştiinţă, dar restul este Divinitate, Dumnezeu a vrut ca el să trăiască”, afirma Ionela Pașcovici pentru Observator.

Denis mergea la școală. Avea 135 de centimetri și 32 de kilograme. Redevenea un copil normal. Atașat non-stop de îngerul lui, mama sa: “Hai, gata, că văd gagicile tale de la şcoală şi după aia spun că eşti prea mămos! Lui Denis îi place de trei fete, Luiza, Sara şi Delia, ultima fiind şi prima lui slăbiciune“, îl dojenea blajin aceasta.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Denis Pașcovici la 13 ani. Epilepsia a readus calvarul: “Sunt pregătită pentru orice!”

În iunie 2016, puștiul a fost doborât de o criză de epilepsie. Părinții lui au privit momentul ca pe o altă rundă dintr-o luptă inegală cu destinul. După ce a ieșit din comă, Denis a început recuperarea. Un an mai târziu, mama lui avea sufletul sfâșiat de durere și agățat în speranța că Dumnezeu va face un alt miracol.

Îl iubesc pe Denis ca pe ochii din cap. Aş face orice pentru el şi oricând aş lua-o de la capăt. Tot timpul mi-am zis că Dumnezeu mi l-a dat ca să mă bucur de el şi cât mă va lăsa să mă bucur de el, am să-i mulţumesc. Sunt, în acelaşi timp, pregătită pentru orice, fiindcă de multe ori medicii nu ne-au dat nici o speranţă“, își ofta disperarea Ionela Pașcovici, în Libertatea.

ADVERTISEMENT

 

Povestea lui Denis Pașcovici la final. “Zbor lin, Denis!”

Pe 20 septembrie 2018, fiul lui Cosmin Pașcovici a împlinit 14 ani. Trecuseră 12 ani de chin și 17 operații de la momentul în care sfârșitul se văzuse prima dată atât de aproape. A rămas fără 80 la sută din creier în această Golgotă nedreaptă, dar inima îi era la fel de puternică. “A început acum să se joace cu mașinuțele, le plimbă prin casă. Desface jucărele. Vrea să dea și cu piciorul în minge, dar nu-l prea las că nu are echilibru. Lovește baloane cu mâna, dăm mingea de la unul la altul. Este tot mai prezent. Se joacă cu toată lumea, își pune plapuma în cap, se ascunde de noi. Face totul ca un bebeluș, dar eu sunt tare mândră de băiatul meu frumos! Are ochii ăia mari, atât de expresivi, parcă vorbește cu ei! A primit cadouri de la rude, de la prieteni, i-a pupat pe toți. În weekend urmează să îi facem și o petrecere. Iar acum ne pregătim să-i scoatem și buletin. Am băiat mare!“, spunea în GSP, cu mândrie, mama lui Denis.

Era tot mai prezent. A avut băiat mare. Acum, lupta s-a încheiat. Denis Pașcovici și-a început copilăria eternă. “Zbor lin, Denis. Te voi iubi mereu şi te voi păstra pe veci în inima mea, pentru că acolo… ai locul tău, pe care nimeni nu-l va putea ocupa vreodată!“, a fost ultimul mesaj al Ionelei Pașcovici pentru puiul ei.

Pe 11 octombrie, Dumnezeu a ațipit o clipă și s-a mai născut un înger.

❤️❤️

Gepostet von Pascovici Ionela Adina am Mittwoch, 10. Oktober 2018

ADVERTISEMENT