Sport

Ziua Națională a României în „alb-albastru” la Universitatea Craiova: „Români prin naștere, olteni prin grație divină”

Este un 1 decembrie „alb-albastru” la Universitatea Craiova de Ziua Națională. Ivailo Petev și elevii săi au avut mesaje speciale la 105 ani de România.
01.12.2023 | 11:00
Ziua Nationala a Romaniei in albalbastru la Universitatea Craiova Romani prin nastere olteni prin gratie divina
Ziua Națională a României în „alb-albastru” la Universitatea Craiova: „Români prin naștere, olteni prin grație divină”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” sărbătoresc în mare stil 1 decembrie înaintea derby-ului cu CFR Cluj, iar elevii lui Ivailo Petev au avut mesaje pentru românii cu suflet oltenesc. Andrei Ivan, Alex Mitriță și Nicușor Bancu sunt printre starurile Universității Craiova care au transmis o urare de Ziua Națională a României.

Ziua Națională a României în „alb-albastru” la Universitatea Craiova! Nicușor Bancu: „Voi da totul pentru tricolor în fiecare zi”

Universitatea Craiova se pregătește de derby-ul cu CFR Cluj și „finala” pentru sferturile Cupei României Betano cu Farul Constanța de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Totuși, oltenii lui Ivailo Petev și-au făcut timp să transmită o urare specială de Ziua Națională a României.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Universității Craiova și titularul care s-a calificat cu România la EURO 2024, Nicușor Bancu le-a transmis un mesaj și suporterilor naționalei. Acesta a anunțat că va da totul pentru România în fiecare zi și speră ca ziua de sărbătoare să îi unească pe români.

„Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română. Sărbătoarea să unească toată suflarea românească. Sunt mândru că reprezint România atât în Europa, cât și în lume. Voi da totul pentru tricolor în fiecare zi. Hai, România! La mulți ani”, a spus Nicușor Bancu.

ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” au pregătit și un mesaj pentru suporterii olteni care sărbătoresc 1 decembrie. Vlad Screciu, Ștefan Vlădoiu, Laurențiu Popescu, Andrei Ivan, Jovan Markovic, Alex Crețu, Ștefan Baiaram, Marian Danciu, Alex Mateiu au cântat pe rând o parte din imnul Universității Craiova.

„De bucurie rar avurăm parte. În unele duminici pe la nunți. Suntem olteni pe viață și pe moarte. Suntem olteni, adică suntem munți. Un rost ne-a dat maicuța noastră, dulcea. Să fim dintre români cei mai fierbinți. Din Dolj și până-n Gorj și până-n Vâlcea. Și până-n Olt și până-n Mehedinți

ADVERTISEMENT

Oltenia, eterna Terra Nova. Un cântec are astăzi și-n priviri. Hai Univesitatea, hai Craiova. Tu campioana unei mari iubiri. La tricolorul românesc se-nchina. Și face juramant în luptă azi. Oltenia, provincia latină. A lui Mihai, al nostru, cel viteaz. Oltenia pandură a lui Tudor. Și-a lui Arghezi și-a atator duși. Oltenia celui mai mare sculptor. Al omenirii, Constantin Brancuș”, au spus oltenii.

Alex Mitriță: „Români prin naștere, olteni prin grație divină”

Alex Crețu, Ștefan Baiaram, Marian Danciu și Alex Mateiu au continuat să cânte imnul Universității Craiova pe care îl vor auzi și în derby-ul cu CFR Cluj: „Salut fratern Moldovă, Bucovina. Salut fratern Ardeal și tu Banat. Muntenie si Dobroge senină. Si Maramureș ne-ngenunchiat. Priviți această sacră frumusețe. Oltenia, pământ cu oameni buni. Și pumn pedepsitor de cinci județe. Cauș al palmei vechilor tăciuni

ADVERTISEMENT

Oltenie suntem în matca noastră. Oltenie am fost ș-asa vom fi. Iar flamura roș-galbenă-albastră. Se oglindesțe bine și în Jii. Tot ce avem noi am făcut cu trudă. Și nu trăim din milă si pomeni. Spre binele acestei tări asudă. Și seminția noastră de olteni”.

După ce a „arestat” mingea de la hat-trick-ul din Oțelul Galați – Universitatea Craiova, Alex Mitriță este gată de spectacol și în Bănie. Acesta a folosit un mesaj consacrat printre „alb-albaștrii” cu ocazia Zilei Naționale a României: „Români prin naștere, olteni prin grație divină”.

Ivailo Petev, mesaj în română: „La mulți ani, România”

Ivailo Petev a intrat deja în spiritul „alb-albastru”, dar se pare că tehnicianul bulgar a învățat și primele cuvinte în limba noastră. Acesta a avut un mesaj pentru România de 1 decembrie prin intermediul rețelelor de socializare: „La mulți ani, România. La mulți ani, români”.

ADVERTISEMENT
2,75 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FRF a luat decizia, după derapajul sexist al lui Gigi Becali la adresa...
FRF a luat decizia, după derapajul sexist al lui Gigi Becali la adresa arbitrei Cristina Trandafir
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același...
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același lucru. Cum își controla pastorul din Arad fiicele
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai...
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii...
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii morți la 2 Mai este în sală
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Secretul aripioarelor KFC. Le poți prepara acasă
Secretul aripioarelor KFC. Le poți prepara acasă
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Bat clopote de nuntă în showbiz! Prodanca a făcut marele anunț: În curând...
Bat clopote de nuntă în showbiz! Prodanca a făcut marele anunț: În curând o să fiu mireasă!
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de...
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de prizonieri, spune o aliată a opozantului. Ea îl acuză pe Putin de crimă
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut...
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut 9.9 milioane de vizionări într-o singură săptămână