Life

Zona cu cel mai pur aer din România. Cazarea aici nu este deloc scumpă și prețurile chiar au scăzut în această perioadă

Zona cu cel mai curat aer din România. Aici te poți caza cu bani puțini la pensiuni sau hoteluri, iar prețurile au scăzut în ultima perioadă.
25.10.2023 | 23:58
Zona cu cel mai pur aer din Romania Cazarea aici nu este deloc scumpa si preturile chiar au scazut in aceasta perioada
Zona are peste 2.000 de locuitori. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să respiri aer curat și să te bucuri și de frumusețea naturii în același timp, trebuie numaidecât să faci o vizită în zona cu cel mai pur aer din țară. Aici sănătatea este garantată, scapi de poluarea urbană și te încarci cu o energie pe care nu ai mai avut-o de multă vreme.

Care este zona cu cel mai curat aer din România

În destinația cu cel mai curat aer din România nu vei cheltui mulți bani pe cazări, deoarece sunt mai ieftine față de alte regiuni, iar costurile chiar s-au redus în ultima perioadă. Vei găsi multe pensiuni, hoteluri sau apartamente care au prețuri de peste 100 de lei per noapte.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Bilbor este ideală pentru persoanele care vor să-și încarce plămânii cu aer proaspăt, de toamnă, și să mai uite de grijile de zi cu zi. Oamenii de știință au constatat de-a lungul timpului că este singurul loc din țară care chiar are un aer mai pur.

I se mai spune și ”Împărăția bradului alb”, deoarece natura a fost darnică în stațiunea Bilbor, unde locuiesc 2.328 de oameni, conform datelor ultimului recensământ din țară, realizat în 2021. Bilbor este situat între Bucovina și Ardeal și se situează la cea mai mare altitudine din județul Harghita, peste munți și depresiuni.

ADVERTISEMENT

“Dacă vrei să ajungi pe meleagurile de basm ale “Împărăției bradului alb”, părăsești asfaltul șoselei DN115 care vine din Câmpia transilvană spre Moldova și o apuci spre stânga prin pasul Mesteacănul, pe drumul județean pietruit 174 A care te poartă pe serpentine largi și molcome până în șeaua Răchitișului, de unde se poate admira depresiunea Bilborului”, a notat Vasile D. Stan, directorul școlii din stațiune, în monografia ”Bilbor-oameni și locuri”.

Bilborul, adorat de bunicii noștri

Bunicii noștri adorau această stațiune cândva, iar persoane renumite, aristocrate chiar, de peste hotare, veneau și ele să se destindă în ”Împărăția bradului alb”. Astăzi, deși locul este la fel de frumos, pare ușor uitat de lume și a ajuns să fie cel mai nepopulat sat din țară.

ADVERTISEMENT

În Bilbor se găsesc mai mult vârstnici în prezent, deoarece tinerii au plecat fie la oraș, fie peste hotare, în speranța unui trai mai bun. O pădure de conifere de la poalele Munților Călimani înconjoară întreaga stațiune și îi redă un aspect de basm.

Ce frumuseți ale naturii găsești în Bilbor

Pădurea de la poalele Munților Călimani este protejată de lege, fiindcă aici se adăpostesc unele dintre cele mai spectaculoase monumente ale naturii din România: laleaua pestriță, despre care se știe că trăiește doar 14 zile și înflorește în aprilie-mai, jneapănul, trestia de câmp, zambrul, tisa, garofița pitică, cocoșul de mesteacăn, jderul, ursul brun, barza albă sau cimbrișorul.

ADVERTISEMENT

O adevărată bogăție pe care musai trebuie să o explorezi, așa s-ar mai putea cataloga Bilborul. Tot aici ai ca obiective turistice două mlaștini legendare, Dobreanu sau Mlaștina cu borviz, Rezervația Pârâul Rușilor, Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae, Biserica ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel, dar și primăria sau școala, care sunt încadrate la monumente istorice.

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română