Life

Zonele de pe litoral unde scăldatul e periculos. Sunt porțiuni de risc pentru turiști

Care sunt zonele de risc de pe litoral. Acestea ar trebui evitate de turiști, pentru că pot fi periculoase pentru ei, mai ales dacă nu sunt înotători experimentați.
10.08.2022 | 17:04
Zonele de pe litoral unde scaldatul e periculos Sunt portiuni de risc pentru turisti
Zonele de pe litoral unde scăldatul e periculos. Foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din păcate, în ultima vreme am asistat la tot mai multe tragedii care s-au petrecut pe litoralul românesc. Tocmai de aceea, înainte de a pleca în vacanță, turiștii ar trebui să știe care sunt cele mai periculoase zone de la mare.

Care sunt zonele de risc de pe litoral

Turiștii care aleg să meargă la malul Mării Negre ar trebui să fie conștienți de faptul că anumite zone sunt periculoase mai ales pentru cei care nu sunt experimentați în a înota.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, este bine ca ei să cunoască care sunt zonele periculoase de la mare, pentru a nu se aventura și chiar să își pună viața în pericol!

Există anumite porțiuni de pe litoralul românesc unde scăldatul trebuie evitat, având în vedere că curenții de aici sunt mult mai puternici și apa este foarte adâncă.

ADVERTISEMENT

În Mangalia este una dintre aceste zone periculoase, mai precis cea dintre digul de nord și de sud, în timp ce în Olimp, cele mai periculoase sunt zona Alpin-Davos şi zona de la gardul vilei prezidenţiale până la Meduza.

Sunt mai multe zone de risc pe litoral, unde ar fi bine să nu te aventurezi pentru că îți poți pune în pericol viața. Iată ce alte zone trebuie evitate.

ADVERTISEMENT

Neptun – zona La Steaguri
Costineşti – zona digurilor şi în dreptul restaurantului Marea Neagră
Eforie – zona Belona – Port, Belona Sud, debarcader şi zona Acapulco
Mamaia – zona digurilor
Constanţa – Zona digurilor.

Mai multe persoane au murit la malul Mării Negre în ultimele zile

Ultimele zile au fost marcate de tragedii la malul mării. Salvamarii sunt disperați pentru că nu știu cum să îi facă pe oameni să înțeleagă că nu au voie să intre în mare în anumite zone sau momente.

ADVERTISEMENT

Acum două zile au murit trei bărbați care s-au aventurat în valuri. Toți au murit, în timp ce alți doi au fost scoși de salvamari în ultima clipă.

De altfel, și un salvamar a murit încercând să ajute un tânăr care a mers la înotat deși era interzis.

ADVERTISEMENT